Μάρκους Σμαρτ: Για τη μητέρα του (vid)

Μάρκους Σμαρτ: Για τη μητέρα του (vid)

Μάρκους Σμαρτ: Για τη μητέρα του (vid)

bet365

Ο Μάρκους Σμαρτ παίζει για τη μητέρα του. Για το στοργικό χάδι της. Για τη σκληρή κριτική της. Στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του ένιωθε μόνος. Κοίταξε ψηλά και βεβαιώθηκε ότι η μητέρα του χαμογελάει για τον νέο κορυφαίο αμυντικό της χρονιάς.

«Για σένα μαμά, σε αγαπώ». Στο μυαλό του Μάρκους Σμαρτ υπήρχε μία φιγούρα. Η μητέρα του, η Καμέλια. «Έφυγε» από τη ζωή το 2018, έχοντας δώσει διάφορες και σκληρές μάχες για τη ζωή της.

Την τελευταία δεν μπορούσε να την κερδίσει. Ο γιος της συνέχισε. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Στα υποδήματά του συνήθισε να γράφει το δικό του μήνυμα. Αγάπης και στήριξης («μαμά σε αγαπώ»), είτε απογοήτευσης και εκνευρισμού («καρκίνε γ@μ...»).

Όταν η μητέρα του «έφυγε» ο Σμαρτ, ο νέος κορυφαίος αμυντικός της σεζόν, έγραψε όλα όσα ένιωθε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μαμά μου, μητέρα μου, πρότυπο της ζωής μου, "κόλλα" μου, φίλε μου, μεγαλύτερε θαυμαστή μου, μεγαλύτερε επικριτή μου. Έβαζες τους πάντες και τα πάντα πριν από εσένα. Σου έδωσα μία υπόσχεση όταν έγινα 9 ετών, θα τα καταφέρω για να μπορέσετε, εσύ και ο μπαμπάς, να ξεκουραστείτε. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ξεκούραση θα ήταν ο παράδεισος. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο σε αγαπώ και πόσο μου λείπεις», είχε γράψει τότε ο Σμαρτ.

Η «κόλλα» των Μπόστον Σέλτικς

Μόλις κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού, ο 28χρονος γκαρντ δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τη μητέρα του. Ο ίδιος ξέρει πως τον παρακολουθεί από ψηλά. Και χαμογελάει με τα κατορθώματα του γιου της.

Ενός ελίτ αμυντικού, ο οποίος εξελίχθηκε σε απαραίτητο κομμάτι για μία ομάδα που επιχειρεί να κάνει μία απίθανη έκπληξη. Η αλήθεια είναι πως το πρώτο μέρος της έκπληξης το πέτυχε, με το Νο2 στην Ανατολή και ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν οι Σέλτικς «αγκομαχούσαν» για μία θέση στο play-in.

Ο χαμένος αδελφός

Η μητέρα του Σμαρτ ήταν τόσο δυνατή, που απέκρυψε απ' τον γιο της τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας της. Ο Σμαρτ ταξίδεψε στο Τέξας, έχοντας ελεύθερο χρόνο, αφού ήταν τραυματίας.

Μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι η Καμέλια έπασχε από μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο. Μία μορφή καρκίνου, η οποία προκλήθηκε από ανωμαλίες στα κύτταρα που σχηματίζονται στον μυελό των οστών.

Οι μεταμοσχεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα. Και οι γιατροί μπορούσαν μόνο να εγγυηθούν στη μητέρα του Σμαρτ τη διατήρησή της στη ζωή.

Για τον Σμαρτ το σοκ δεν ήταν πρωτόγνωρο. Το 2004 είχε δει τον αδερφό του, Τοντ, να χάνει τη ζωή του από την ίδια αρρώστια που «νίκησε» και τη μητέρα του. Τότε ήταν που η Καμέλια του ζήτησε να επιστρέψει στο παρκέ και να μην τα παρατήσει. Για τον ίδιο. Και τη φαμίλια Σμαρτ.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα