Αντετοκούνμπο: Δεν ξεχνά τον αποκλεισμό από ΝτεΡόζαν το 2017 και φέτος ψάχνει εκδίκηση (vids)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Δεν ξεχνά τον αποκλεισμό από ΝτεΡόζαν το 2017 και φέτος ψάχνει εκδίκηση (vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει απέναντι του φέτος τον άνθρωπο που τον απέκλεισε στα playoffs το 2017 και είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει τη ρεβάνς.

Οι Μπακς είναι οι πρωταθλητές του ΝΒΑ και αποτελούν μια ομάδα που μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα χρόνο με τον χρόνο, κάτι που οφείλει φυσικά σε τεράστιο βαθμό στον ηγέτη Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα... ελάφια κοντράρονται με τους Μπουλς στον πρώτο γύρο και ο Greek Freak έχει την ευκαιρία να λύσει τις διαφορές του με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. Το Μιλγουόκι ήδη πήρε το προβάδισμα στη σειρά, με τον Γιάννη να κάνει άλλη μια... μαγική εμφάνιση και να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη. Ο ηττημένος ΝτεΡόζαν στο πρώτο φετινό ματς, τον είχε πετάξει εκτός συνέχειας το 2017 στα playoffs που ο Γιάννης έπαιξε σαν σταρ των Μπακς, αφού το 2015 ήταν ... άγουρος ακόμα. Το Gazzetta θυμίζει τι είχε γίνει στη σειρά του 2017 μεταξύ των Μπακς και των Ράπτορς και στέκεται στο κίνητρο του ηγέτη των ελαφιών.

Όταν ο ΝτεΡόζαν απέκλεισε τον Γιάννη

Tη σεζόν 2016-17 ο Γιάννης ζούσε για δεύτερη φορά την ατμόσφαιρα των playoffs, αφού οι Μπακς έπαιζαν στον πρώτο γύρο με μειονέκτημα έδρας κόντρα στους Ράπτορς. Το Game 1 ήταν ονειρικό για το ελάφια που έκαναν break μέσα στο Τορόντο. Ο Έλληνας σταρ ειχε 28 πόντους με 13/18 σουτ και 8 ριμπάουντ, τη στιγμή που ο ΝτεΜάρ είχε 27 με 7/21 σουτ και 8 ριμπάουντ.Το Τορόντο ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1, με τον ηγέτη των Καναδών να έχει 23 πόντους και τον Γιάννη να φτάνει στους 24. Το τρίτο παιχνίδι της σειράς έδειξε πως οι Μπακς μπορούσαν να αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα μετά το 104-77, σε ένα ματς που ο ΝτεΡόζαν μέτρεσε 8 πόντους με 0/8 σουτ και σκόραρε μόνο από βολές.

Ωστόσο στη συνέχεια ο ηγέτης του Τορόντο το πήρε προσωπικά όπως και η ομάδα του, η οποία πήρε τη νίκη στα τρία επόμενα ματς της σειράς και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Στο Game 4 ο ΝτεΡόζαν είχε 33 πόντους οδηγώντας την ομάδα του στο 2-2. Στο πέμπτο παιχνίδι οι Ράπτορς επικράτησαν με 118-93, με τον Γιάννη να έχει 30 πόντους και τον ΝτεΜάρ 18 με 7 ασίστ. Για να φτάσουμε στο Game 6, όπου ο Γιάννης έκανε ότι μπορούσε με τους 34 πόντους και τα 9 ριμπάουντ, ωστόσο ο ΝτεΡόζαν δεν ήθελε να χάσει και με 32αρα υπέγραψε την πρόκριση. Mάλιστα με το σκορ στο 85-82, βρήκε τον διάδρομο και ένα μια καρφωματάρα για το 87-83 στα 47 δευτερόλεπτα, κόβοντας τα πόδια των παικτών και των φιλάθλων των Μπακς. Τέλος ήταν ο άνθρωπος που έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Greek Freak ψάχνει την εκδίκηση

Οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρωταθλητής του ΝΒΑ και ένας εκ τω τριών κορυφαίων παικτών του πλανήτη (αν όχι ο κορυφαίος). Έχει εκτοξευτεί, έχει βελτιώσει το παιχνίδι του, έχει πάρει στα χέρια του δύο βραβεία MVP και μπαινει με άλλον αέρα στα ματς. Ο Γιάννης ποτέ δεν κάνει πίσω σε προκλήσεις και θα θέλει να πάρει την εκδίκηση του από τον ΝτεΜάρ για τον αποκλεισμό του 2017. Ο Έλληνας ηγέτης των Μπακς δεν έχει ξεχάσει ούτε το 2017, ούτε το 2015 (αποκλεισμός από Σικάγο στα πρώτα playoffs της καριέρας του) αλλά ούτε και το 2019 φυσικά τότε που οι Ράπτορς (χωρίς ΝτεΡόζαν) επέστρεψαν από το 0-2 για να κάνουν το 4-2 και να πάρουν την πρόκριση στο ταξίδι τους μέχρι την κορυφή.

Οι Μπακς από πέρυσι έχουν δημιουργήσει μια τριάδα που αλληλοσυμπληρώνεται τέλεια (Γιάννης, Χόλιντεϊ, Μίντλετον) και στοχεύει στο back to back. Μπορεί οι Μπουλς να μην θυμίζουν την ομάδα των πρώτων μηνών, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει. Όταν ήταν πλήρεις βρισκόντουσαν στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον ΝτεΜάρ να πηγαίνει για MVP, αλλά μετά η πρώτη των ταύρων επηρέασε και τον ίδιο. Οι Μπακς μπήκαν στη σειρά με τους Μπουλς σαν ξεκάθαρο φαβορί και θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο. Όσο για τον Γιάννη, έχει καλά στο μυαλό του τι έγινε το 2017 όταν ο πιο έτοιμος ΝτεΜάρ τον είχε στεναχωρήσει. Εκείνος όμως ο αποκλεισμός έκανε πιο δυνατό τον Greek Freak για το μέλλον για να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ και να φτάσει στο πρώτο του πρωτάθλημα. Ο Γιάννης λατρεύει να παίζει κόντρα σε σπουδαίους σταρ όπως ο ΝτεΡόζαν και περιμένει να πάρει την... εκδίκηση του για τα παλιά συναπαντήματα τους στα playoffs.

Έστειλε το... μήνυμα στο Game 1

Οι Μπουλς απείλησαν με ήττα τους Μπακς στο Game 1, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προστάτεψε την έδρα της ομάδας του με άλλη μια κυριαρχική εμφάνιση. Ο Έλληνας σταρ τελείωσε το πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους ταύρους με 27 πόντους, 16 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες σε 33'48'' συμμετοχής, κάνοντας την διαφορά στο παρκέ του Fiserv Forum και οδηγώντας την ομάδα του Μιλγουόκι στο 1-0 στην πρεμιέρα της postseason.

Το πρώτο βήμα έγινε για τους Μπακς και πλέον θέλουν να κάνουν το 2-0 για να απλοποιήσουν την κατάσταση και να πάνε στο Σικάγο για να τελειώσουν τη σειρά. Ο Γιάννης με την εμφάνιση που έκανε, ήρθε ακόμα πιο κοντά στον Τζαμπάρ. Έφτασε το 30ο του ματς στα playoffs με τουλάχιστον 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, κάτι που τον τοποθετεί στην δεύτερη θέση της λίστας των ελαφιών. Ο Greek Freak κυνηγά τον Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ που έχει 41 και ελπίζει πως θα μπορέσει να τον πιάσει ακόμα και στα φετινά playoffs, αν το Μιλγουόκι κάνει μια αντίστοιχη πορεία σαν την θριαμβευτική περσινή. Πρώτος στόχος του να αποκλείσει τον άνθρωπο που του στέρησε μια μεγάλη πορεία το 2017, τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα