Καβαλίερς - Μπακς 133-115: Εύκολα οι «Καβς», ρεκόρ καριέρας για τον Θανάση Αντετοκούνμπο! (vids)

Καβαλίερς - Μπακς 133-115: Εύκολα οι «Καβς», ρεκόρ καριέρας για τον Θανάση Αντετοκούνμπο! (vids)

bet365

Οι Καβαλίερς (44-38) νίκησαν εύκολα με 133-115 τους Μπακς (51-31) στην αυλαία της Regular Season του NBA. Οι Πρωταθλητές παρατάχθηκαν χωρίς Αντετοκούνμπο, Μίντλετον, Λόπεζ, Πόρτις, Άλεν και Ιμπάκα, κάνοντας συντήρηση ενόψει των playoffs.

Οι «Καβς» ήθελαν περισσότερο τη νίκη κι εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες των Ελαφιών - που προφύλαξαν τα βασικά στελέχη τους ενόψει της έναρξης της post-season - φτάνοντας τελικά σε μια άνετη επικράτηση και κλείνοντας νικηφόρα την Regular Season του NBA. Η ομάδα του Κλίβελαντ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 44-38 και πλασαρίστηκε στην 8η θέση της κατάταξης στην Ανατολή, ενώ οι Μπακς σταμάτησαν στο 51-31 και πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα του Γκρίζλις-Σέλτικς για να μάθουν σε ποια θέση θα τερματίσουν. Αν οι Γκρίζλις νικήσουν, τότε οι Μπακς θα είναι 2οι, ενώ σε περίπτωση νίκης των Σέλτικς, οι πρωταθλητές θα πέσουν στην 3η θέση και θα κοντραριστούν με τους Σικάγο Μπουλς στον α' γύρο των playoffs!

Ευκαιρίες σε «ρεζέρβες» και ρεκόρ Θανάση!

Ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ, έχοντας εκτός τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κρις Μίντλετον, Μπόμπι Πόρτις, Μπρουκ Λόπεζ, Γκρέισον Άλεν, Σερτζ Ιμπάκα και πρακτικά και τον Τζρου Χόλιντεϊ - ήταν στη σύνθεση, ξεκίνησε για... 8 δευτερόλεπτα ίσα ίσα για να εξασφαλίσει μπόνους (306 χιλ. δολάρια) συμμετοχών και βγήκε - χρησιμοποίησε τις ρεζέρβες του, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και να τα πηγαίνει περίφημα.

Ο Θανάσης ήταν εξαιρετικός, έμεινε στο παρκέ για 40'34'' και πέτυχε 27 πόντους (career-high), ενώ είχε και 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μια τάπα, σουτάρωντας με 64% εντός πεδιάς (9/14 σουτ) και 80% στις βολές (8/10). Από 'κει και πέρα, ο νεαρός Γεωργιανός Σάντρο Μαμουκελασβίλι έκανε double double με 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ στους 24 πόντους σταμάτησε ο Τζόρνταν Νουόρα που είχε ακόμη 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Οι Μπακς ολοκλήρωσαν το ματς με 40% στα τρίποντα (12/30), 51 ριμπάουντ, 27 ασίστ, 7 κλεψίματα και 2 τάπες κι ουσιαστικά μόνο στην τελευταία περίοδο έδειξαν ανταγωνιστικό πρόσωπο, όταν και μείωσαν αρκετά την διαφορά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στο Rocket Mortgage FieldHouse, παρακολούθησε το ματς, ενώ σε ένα από τα στιγμιότυπα της βραδιάς επιχείρησε να κεράσει ποπ κορν τον διαιτητή!

Ανώτεροι οι Καβαλίερς και τώρα play-in

Οι νικητές πήραν 32 πόντους από τον Κέβιν Λαβ που είχε ακόμη 10 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ 23 πόντους πέτυχε ο Λόρι Μάρκανεν. Οι Έβαν Μόμπλεϊ και Τσεντί Οσμάν προσέφεραν 18 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ διψήφιος ήταν κι ο Ντάριους Γκάρλαντ με 11 πόντους συν 8 ασίστ.

Οι «Κάβς» φάνηκε από το ξεκίνημα πως είχαν μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη και σούταραν με 50% από την περίμετρο (19/38), ενώ ήταν κυρίαρχοι σε ριμπάουντ (53), ασίστ (39) και τάπες (6). Πλέον η ομάδα του Κλίβελαντ στρέφεται στο play-in τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/4) τους Νετς. Εφόσον νικήσουν, θα παίξουν με τους Μπακς ή τους Σέλτικς στα playoffs, ενώ σε περίπτωση ήττας θα φιλοξενήσουν στην έδρα τους τον νικητή του ζευγαριού Χοκς-Χόρνετς.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 46-20, 79-46, 111-79, 133-115.

5

9

Photo Credits: Twitter/ Milwaukee Bucks @Bucks

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα