NBA: Δέκα παίκτες που μπορεί να αλλάξουν φανέλα μέχρι το deadline των ανταλλαγών

NBA: Δέκα παίκτες που μπορεί να αλλάξουν φανέλα μέχρι το deadline των ανταλλαγών

bet365

Ο χρόνος τελειώνει. Μαζί του και οι ανταλλαγές στο ΝΒΑ. Το βράδυ της Πέμπτης (22:00, 10/2) η κόρνα θα ηχήσει και όποιος πρόλαβε να κλείσει τις συμφωνίες του, μπορεί να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές του, ενόψει των playoffs.

Οι τελευταίες ημέρες λογίζονται εξαιρετικά ήρεμες, αφού ολοκληρώθηκαν οι ανταλλαγές του Κάρις ΛεΒέρτ στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και των πέντε παικτών ανάμεσα σε Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και Λος Άντζελες Κλίπερς.

Σε αντίθεση με τις πράξεις, οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Και έχουν στο επίκεντρό τους τόσο τον Ράσελ Ουέστμπρουκ των Λος Άντζελες Λείκερς, όσο και τον Τζέιμς Χάρντεν. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο παίκτες θα μπορούσαν να αλλάξουν φανέλα στο... παρά πέντε, αλλά έχουν σημαντικό, κοινό, πρόβλημα: το μεγάλο συμβόλαιο.

Πάντως, όλοι περιμένουν το mega deal που θα προκαλέσει πάταγο και αυτή τη στιγμή ο πιο πιθανός που μπορεί να τον προκαλέσει είναι ο Μπεν Σίμονς. Όχι επειδή θα γίνει ανταλλαγή, αλλά σε ποια ομάδα θα καταλήξει.

Παρακάτω θα βρείτε τους 10 παίκτες που μπορεί να αλλάξουν φανέλες μέχρι το deadline και μπορούν να αλλάξουν την αγωνιστική μοίρα μιας ομάδας.

ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝΣ

ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝΣ

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΟΥΝΤ

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΟΥΝΤ

ΝΤΟΜΑΝΤΑΣ ΣΑΜΠΟΝΙΣ

ΝΤΟΜΑΝΤΑΣ ΣΑΜΠΟΝΙΣ

ΤΖΟΝ ΚΟΛΙΝΣ

ΤΖΟΝ ΚΟΛΙΝΣ

ΤΖΟΥΛΙΟΥΣ ΡΑΝΤΛ

ΤΖΟΥΛΙΟΥΣ ΡΑΝΤΛ

ΣΙ ΤΖΕΪ ΜΑΚΚΟΛΟΥΜ

ΣΙ ΤΖΕΪ ΜΑΚΚΟΛΟΥΜ

ΤΖΕΡΑΜΙ ΓΚΡΑΝΤ

ΤΖΕΡΑΜΙ ΓΚΡΑΝΤ

ΝΤΕΝΙΣ ΣΡΟΥΝΤΕΡ

ΝΤΕΝΙΣ ΣΡΟΥΝΤΕΡ

ΜΑΪΛΣ ΤΕΡΝΕΡ

ΜΑΪΛΣ ΤΕΡΝΕΡ

ΧΑΡΙΣΟΝ ΜΠΑΡΝΣ

ΧΑΡΙΣΟΝ ΜΠΑΡΝΣ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $30.6, '22-'23: $33, '23-'24: $35.4, '24-'25: $37.9, '25-'26: $40.3

Ο Μπεν Σίμονς μοιάζει με ένα παιδί, που έχει κρατήσει την ανάσα του μέχρι να γίνει μοβ, εκτός και αν ικανοποιηθεί το καπρίτσιο του. Ανταλλαγή εδώ και τώρα, ζήτησε στο φινάλε της περασμένης σεζόν ο Αυστραλός πόιντ γκαρντ. Και μέχρι να γίνει αυτό που θέλει, δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα των Σίξερς.

Η σεζόν έχει φτάσει στου δρόμου τα μισά. Ούτε έχει γίνει η ανταλλαγή, ούτε φυσικά ο Σίμονς κάνει προπονήσεις. Το deadline των ανταλλαγών φέρνει τον Αυστραλό με το υπέρογκο συμβόλαιο να ενδιαφέρει αρκετές ομάδες. Αλλά οι Σίξερς μοιάζουν να τοποθετούν τον Σίμονς σε ένα ατελείωτο μαρτύριο της σταγόνας.

Καμία προσφορά δεν είναι ικανοποιητική για τη Φιλαντέλφια. Εκτός και αν στο... παρά πέντε, όλα αλλάξουν. Το όνομα του... επαναστάτη Σίμονς, μπλέχτηκε ακόμη και με αυτό του Τζέιμς Χάρντεν των Μπρούκλιν Νετς. Και μολονότι έχει διαψευστεί από την πλευρά των Νετς, η φημολογία καλά κρατεί.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $13.7, '22-'23: $14.3

Η απόκτησή του από τους Χιούστον Ρόκετς το καλοκαίρι του 2020, χαρακτηρίστηκε και ως «κλοπή». Ο Γουντ ασκεί την τέχνη του double double με εξαιρετική μαεστρία. Και ξεχωρίζει σε αυτή τη μίζερη ομάδα του Ρόκετς με εξαιρετική ευκολία.

Το Χιούστον, που πρέπει να ξεφορτωθεί τόσο τον Τζον Ουόλ, όσο και τον Έρικ Γκόρντον, μοιάζει να θέλει να στηρίξει τον οργανισμό του πάνω στον rookie Τζέιλεν Γκριν. Και η περίπτωση του Κρίστιαν Γουντ, ο οποίος φέτος μετράει 17.7 πόντους, 10.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ σε 50 αγώνες είναι δεδομένο πως θα φέρει εξαιρετικά ανταλλάγματα.

Οι Μαϊάμι Χιτ έχουν ήδη χτυπήσει την «πόρτα» των Ρόκετς αρκετές φορές, μόνο που στο Χιούστον περιμένουν μία καλύτερη προσφορά για να παραχωρήσουν τον Γουντ.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $18.5, '22-'23: $18.5, '23-'24: $19.4

Ο Ντομάντας Σαμπόνις κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό. Και ακόμη παραμένει στην Ιντιάνα. Θεωρητικά και οι άλλες 29 ομάδες θέλουν να τον προσθέσουν στο δυναμικό τους. Αλλά το πρόβλημα είναι τι προτίθενται να δώσουν ως αντάλλαγμα.

Ο Λιθουανός έχει ένα προσιτό συμβόλαιο και με δεδομένο ότι οι Πέισερς ξεκίνησαν τις...μπίζνες των ανταλλαγών με τον Κάρις ΛεΒέρτ όλα είναι ανοικτά μέχρι το deadline.

Φέτος ο Σαμπόνις έχει 18.9 πόντους, 12.1 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά παιχνίδι των Πέισερς, με τον Ρικ Καρλάιλ να του έχει μειώσει το χρόνο συμμετοχής κατά δύο λεπτά σε σχέση με την περσινή σεζόν.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $23, '22-'23: $23.5, '23-'24: $25.3, '24-'25: $26.6, '25-'26: $26.6

Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ο Τζον Κόλινς αφήσει τους Ατλάντα Χοκς την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών. Βρίσκεται μόλις στην πρώτη σεζόν του νέου πενταετούς συμβολαίου του, ενώ την περσινή εξαιρετική σεζόν ήταν ένας από τους στυλοβάτες της ομάδας του Νέιτ ΜακΜίλαν.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε ότι οι Χοκς έχουν βγάλει στην αγορά τον Κόλινς, επιχειρώντας να διαπιστώσουν τι... ψάρια μπορούν να πιάσουν. Είναι δεδομένο ότι η φετινή σεζόν δε θυμίζει σε τίποτα την περσινή και ο Χοκς (μετά την παραχώρηση του Καμ Ρέντις) θέλουν να ανακινήσουν το ρόστερ, μήπως αλλάξουν τη μοίρα τους.

Το βασικότερο πρόβλημά τους είναι πως αναζητούν παίκτες με ποιότητα στην άμυνα. Και μπορεί οι Ντανίλο Γκαλινάρι και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να έχουν ακούσει περισσότερα τα ονόματά τους για μία πιθανή ανταλλαγή, ωστόσο ο Κόλινς έχει μεγαλύτερη ανταλλακτική αξία.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $19.8, '22-'23: $23.7, '23-'24: $25.6, '24-'25: $27.5, '25-'26: $29.4

Ο Τζούλιους Ραντλ άλλαξε. Δεν είναι ο ίδιος, γεμάτος πείσμα, παίκτης με την περσινή σεζόν. Φαίνεται στο παιχνίδι του και επηρεάζει τον οργανισμό με τους Νιου Γιορκ Νικς!

Φάνηκε στην αντιπαράθεσή του με τους φιλάθλους των Νικς, αλλά και στη συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι σε έναν απ' τους βοηθούς του Τομ Θίμποντο.

Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως κάνει ό,τι μπορεί για να υποχρεώσει τους Νικς να τον παραχωρήσουν. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση πως οι Νικς θέλουν να κυνηγήσουν την περίπτωση του Μπεν Σίμονς και στο πακέτο ανταλλαγής μπορεί να συμπεριληφθεί και ο Ραντλ!

Φέτος μετράει 18.5 πόντους και 9.9 ριμπάουντ (έναντι 24.1 πόντων και 10.2 ριμπάουντ πέρσι) και φαίνεται να ενδιαφέρει και τους Σακραμέντο Κινγκς σε μία πιθανή ανταλλαγή με τον Ντε' Άαρον Φοξ.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $30.9, '22-'23: $33.3, '23-'24: $35.8

Στο Πόρτλαντ το πήραν απόφαση. Το «πείραμα» του δίδυμου Ντάμιαν Λίλαρντ - Σι Τζέι ΜακΚόλουμ δεν έφερε τίποτα περισσότερο από ελάχιστα χαμόγελα και μπόλικη απογοήτευση.

Αν πρέπει να μείνει ένας από τους δύο, αυτός θα είναι ο Λιλαρντ. Ο ΜακΚόλουμ έχασε περίπου έξι εβδομάδες λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στους πνεύμονες. Φέτος μετράει 20.4 πόντους και 4.4 ασίστ ανά παιχνίδι και ήδη οι Νιου Γιορκ Νικς είναι μία από τις ομάδες που θα ήθελε να τον προσθέσει στο ρόστερ της.

Και η έτερη που τον «γλυκοκοιτάζει» είναι η άλλη έκπληξη της περσινής Ανατολής, οι Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι δεν θέλουν να παραδώσουν τα όπλα, να κάνουν tanking και να ελπίζουν σε μία καλή επιλογή στο Draft.

Το αντίθετο, ακολουθούν επιθετική πολιτική για να βρουν την κατάλληλη χημεία και ο ΜακΚόλουμ ξέρει πως είναι να παίζει δίπλα σε έναν εξαιρετικό σκόρερ, όπως είναι ο Ντάμιαν Λίλαρντ, αλλά και ο Τρέι Γιανγκ.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $20, '22-'23: $21

Περίεργη περίπτωση ο Τζέραμι Γκραντ. Όταν παίζει με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, τους κάνει καλύτερους. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν είναι μόνο οι 19.3 πόντοι, τα 4.5 ριμπάουντ και οι 2.6 ασίστ του, αλλά η γενικότερη παρουσία του στο παρκέ.

Έχασε 24 ματς λόγω τραυματισμού και μόλις επέστρεψε σε μία χαμένη σεζόν για τους Πίστονς, οι οποίοι το έχουν πάρει απόφαση ότι για να επανέλθουν σε περασμένα μεγαλεία θα πρέπει να χάσουν πολλά από τα μέλη του ρόστερ τους.

Ο Γκραντ από την αρχή της σεζόν έχει εμπλακεί σε δεκάδες σενάρια ανταλλαγών, από τους Λος Άντζελες Λέικερς στους Μπρούκλιν Νετς και από εκεί στους Σακραμέντο Κινγκς και στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $5.9

Ο Ντένις Σρούντερ δεν αποδέχτηκε την προσφορά των Λος Άντζελες Λέικερς το καλοκαίρι. Αντίθετα, συμφώνησε με τους Μπόστον Σέλτικς, με ένα συμβόλαιο που πλησιάζει στις αποδοχές του μίνιμουμ των βετεράνων.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ότι και αν συμβεί, ο Σρούντερ δεν πρόκειται να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των Σέλτικς και μετά την Πέμπτη. Οι πιθανότητες να ανανεώσει το καλοκαίρι είναι ελάχιστες, αφού οι Σέλτικς μπορούν να του προσφέρουν ένα συμβόλαιο της τάξεως των 7 εκατομμυρίων. Με τον Γερμανό γκαρντ να αναζητεί περισσότερα.

Μία επιλογή σε κάποιο Draft θα είναι καλύτερη απ' το τίποτα για τη Βοστόνη. Φέτος ο Σρούντερ μετράει 15.4 πόντους και 4.6 ασίστ.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21-'22: $17.5, '22-'23: $17.5

Ο Μάιλς Τέρνερ είναι ο τρίτος Πέισερ (μετά τον ΛεΒέρτ και τον Σαμπόνις) που κυκλοφορεί με την ταμπέλα «πωλείται». O 25χρονος σέντερ έχει 2.8 μπλοκ τη φετινή σεζόν και είναι ο κορυφαίος στο ΝΒΑ, όπως ήταν και πέρσι με 3.4 τάπες ανά παιχνίδι.

Ήδη από το καλοκαίρι αρκετές ομάδες εξέφρασαν την πεποίθηση να τον αποκτήσουν και μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση της Ιντιάνα εμφανίστηκαν ακόμη περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Το καλοκαίρι του 2022 ο Τέρνερ είναι διαθέσιμος για κάνει επέκταση στο συμβόλαιό του. Αυτό το διάστημα, πάντως, ο σέντερ των Πέισερς είναι τραυματίας με κάταγμα στο χέρι.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: '21'-'22: $20.3, '22-'23: $18.4

Ο Χάρισον Μπαρνς θα έπρεπε να έχει καλύτερη εξέλιξη στην καριέρα του. Στους Σακραμέντο Κινγκς (όπου έχει 16.3 πόντους και 6 ριμπάουντ ανά αγώνα). Αυτή τη στιγμή, η ομάδα από την Καλιφόρνια έχει ελπίδες για να προλάβει το play-in (είναι μία νίκη πίσω απ' τους 10ους Πέλικανς) και αν αποφασίσει ότι μπορεί να το κάνει, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να κρατήσει τον Μπαρνς.

Αλλιώς θα είναι... φευγάτος. Ο Μπαρνς που γίνεται 30 σε λίγους μήνες έχει βελτιώσει το παιχνίδι του στους Κινγκς, ενώ σουτάρει με 41.8% από το τρίποντο, το καλύτερο ποσοστό της καριέρας του.

Αυτή τη στιγμή και ενώ οι ομάδες που θέλουν τον Μπαρνς είναι αρκετές, οι Κιγκς θέλουν τουλάχιστον μία επιλογή στο Draft από τον 1ο γύρο.

@Photo credits: NBA/Getty Images