Νετς: Μπορεί ο τραυματισμός του Ντουράντ να τους κοστίσει τη σεζόν; (poll)

Νετς: Μπορεί ο τραυματισμός του Ντουράντ να τους κοστίσει τη σεζόν; (poll)

Νετς: Μπορεί ο τραυματισμός του Ντουράντ να τους κοστίσει τη σεζόν; (poll)

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα και οι Μπρούκλιν Νετς αναζητούν την επόμενη ημέρα, σε μία σεζόν που θέλουν το πρωτάθλημα.

Ο τραυματισμός του Κέβιν Ντουράντ αποδείχτηκε σοβαρός. Οι Μπρούκλιν Νετς θα πρέπει να αγωνιστούν χωρίς αυτό για τις επόμενες τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι ο KD είναι εξαιρετικά απίθανο να αγωνιστεί στο All Star Game του Κλίβελαντ (το μικρότερο κακό, αυτή τη στιγμή) και αναμένεται να τεθεί εκτός από τη διεκδίκηση του βραβείου του MVP. Εκτός αν επιστρέψει με τέρμα τα γκάζια. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Επίσης, με μικρή σημασία για τους Νετς.

Ο επόμενος μήνας θα δοκιμάσει την ομάδα του Μπρούκλιν. Χάνουν τον πιο σταθερό παίκτη τους, τον 1ο σκόρερ του NBA με 29.3 πόντους, ενώ σε κάθε ματς πρόσφερε 7.4 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ.

Αυτό σημαίνει ότι οι Big 3 των Νετς θα πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό, για να καταγράψουν (μόλις) το τρίτο ματς τους τη φετινή σεζόν.

Ποιος ξέρει, ίσως ο τραυματισμός του Ντουράντ είναι αρκετός για να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστική δράση ο Καϊρί Ίρβινγκ, ο οποίος μέχρι στιγμής αγωνίζεται μόνο εκτός έδρας.

Όπως και να έχει, η τριάδα των Νετς (Ντουράντ, Χάρντεν, Ίρβινγκ) κατέχει ένα απίστευτο ρεκόρ: Από τα 101 ματς της κανονικής περιόδου - από την ημέρα της προσθήκης του Χάρντεν - οι τρεις έχουν αγωνιστεί μαζί σε 10 αγώνες!

Δύο απ' αυτούς ήταν διαθέσιμοι σε 23 αγώνες και ο ένας σε 66.

Αυτή τη στιγμή οι Νετς αναζητούν τον τρόπο για να «επιβιώσουν» στα 17 ματς μέχρι το All Star Game (τα 12 είναι εκτός έδρας, άρα θα αγωνιστεί και ο Ίρβινγκ).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι στα πέντε ματς του Μπρούκλιν, εκεί όπου ο Χάρντεν θα επιχειρήσει να «καθαρίσει» με το Μπρούκλιν να έχει ρεκόρ 7-4 όταν παίζει μόνο ο MVP του 2018.

Η δύσκολη Ανατολή

Η αναφορά στο πρόγραμμα έχει λόγο. Η κατάσταση στην πρώτη τετράδα της Ανατολής είναι εξαιρετικά ρευστή, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να έχουν τον ίδιο αριθμό νικών, και ο τρόπος διαχωρισμού είναι οι ήττες.

Αυτή τη στιγμή, οι Νετς δηλώνουν ότι η τελική κατάταξη δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημά τους, εφόσον καταφέρουν να τερματίσουν τουλάχιστον μέχρι την 6η θέση, την τελευταία των play-offs.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό νικών, ωστόσο πίσω τους και σε απόσταση μίας νίκης βρίσκονται οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και δύο νίκες μακριά είναι οι Σίξερς. Όλα ανοικτά, δηλαδή.

Πάντως, ο Ντουράντ έχει χάσει 6 ματς τη φετινή σεζόν. Με το ρεκόρ να είναι απόλυτα μοιρασμένο (3-3).

Loading...

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα