Γκάρλαντ: Το... διαμάντι των Καβς γίνεται σπουδαίος πασέρ (vids)

Γκάρλαντ: Το... διαμάντι των Καβς γίνεται σπουδαίος πασέρ (vids)

Νίκος Καρφής
Γκάρλαντ: Το... διαμάντι των Καβς γίνεται σπουδαίος πασέρ (vids)

bet365

Ο Ντάριους Γκάρλαντ πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις στον τομέα της δημιουργίας τον τελευταίο καιρό, μαθαίνοντας να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι.

Η σεζόν ξεκίνησε με ατυχία για τους Καβς, αφού ο Κόλιν Σέξτον τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει όλη τη σεζόν. Η απουσία του βασικού point guard των ιπποτών έδωσε την ευκαιρία στον Ντάριους Γκάρλαντ να λάμψει.

Ο 21χρονος γκαρντ ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές του, δείχνει πως το Κλίβελαντ έχει άλλο ένα διαμάντι στο ρόστερ του και κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να ασχολείται μαζί του. Και υπάρχει μια μεγάλη διαφορά με τον Σέξτον. Ο Γκάρλαντ είναι ένας παίκτης που διαβάζει πολύ καλύτερα πλέον το παιχνίδι και έχει μετατραπεί σε έναν ικανότατο δημιουργό. Έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένας ικανότατος πασέρ. Ένας χαρισματικός περιφερειακός που πριν λίγο καιρό, έγραψε ιστορία για τους Καβαλίερς, τοποθετώντας το όνομά του δίπλα σε αυτά των ΛεΜπρόν και Ίρβινγκ.

Μέχρι στιγμής μετρά 7.5 ασίστ ανά ματς και 19.8 πόντους, όμως στην δημιουργία κάνει από τότε που μπήκε το 2022. Μέσα στον Γενάρη εχει αγωνιστεί σε επτά ματς και στα 4 εξ αυτών έχει μοιράσει 10+ πάσες. Είχε 10 με Γκρίζλις, 11 με Κινγκς και 14 με Τζαζ, ενώ έκανε ρεκόρ καριέρας με 18 τελικές πάσες απέναντι στους Θάντερ. Ένα παιδί που όσο περισσότερο παίζει και μαζεύει εμπειρίας σαν βασικός σε μια ομάδα που παίζει όμορφο μπάσκετ και έχει όνειρα playoffs βασισμένη στα νέα παιδιά της (Γκάρλαντ, Μόμπλεϊ, Άλεν, Μάρκανεν, Οκόρο), τόσο καλύτερος θα γίνεται και θα μετατραπεί σε ένα εκ των καλύτερων πασέρ της λίγκας

Του αρέσει να βλέπει το κενό, να ταϊζει τους συμπαίκτες του, να τους φτιάχνει με τις ασίστ του, να τους κάνει χαρούμενους. Απολαμβάνει τη σεζόν και την ευκαιρία που του δίνεται εξαιτίας και των σοβαρών τραυματισμών των Σέξτον και Ρούμπιο και από εδώ και πέρα θα είναι σχεδόν απίθανο να χάσει τη θέση αν συνεχίσει να παίζει έτσι. Μέχρι τώρα συνδυάζει εξαιρετικά τη δημιουργία με την εκτέλεση στις επιθέσεις των Καβς, δημιουργώντας μια ασφάλεια και μια ισορροπία στην ομάδα. Mπορεί να κάνει πολλά και στο κομμάτι του σκοραρίσματος, δουλεύοντας πολύ για να χτίσει τα δικά του σουτ και τις καλύτερες προϋποθέσεις για να βρει πόντους η ομάδα του. Από τα δυνατά του σημεία ο τρόπος που αξιοποιεί με τις λόμπες τους ψηλούς των Καβς, όντας ο πασέρ σε πάρα πολλά alley oop.

Πριν λίγες μέρες ο Ντόνοβαν Μίτσελ τον αντιμετώπισε στο ματς των Καβς με τους Τζαζ και μετά την αναμέτρηση του υποκλίθηκε: «Ο Γκάρλαντ πρέπει να βρεθεί στο All Star Game. Aυτά που κάνει στο παρκέ είναι... άλλο επίπεδο. Έχει μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι».

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα