Καβς: Επέστρεψαν με τα... διαμαντάκια τους και βάζουν τέλος στις αναμνήσεις ΛεΜπρόν (vids)

Καβς: Επέστρεψαν με τα... διαμαντάκια τους και βάζουν τέλος στις αναμνήσεις ΛεΜπρόν (vids)

Νίκος Καρφής
Καβς: Επέστρεψαν με τα... διαμαντάκια τους και βάζουν τέλος στις αναμνήσεις ΛεΜπρόν (vids)

bet365

Οι νεανικοί Καβς εντυπωσιάζουν και το Gazzetta γράφει για μια ομάδα με μπόλικο ταλέντο που φωνάζει πως θέλει να σταματήσει να ζει με τις αναμνήσεις του πρωταθλήματος του 2016 με ΛεΜπρόν-Ίρβινγκ.

Αν έλεγαν πριν το ξεκίνημα της σεζόν πως οι Καβς θα έχουν ρεκόρ 18-12 μετά από 30 ματς και βρίσκονται στην 4η θέση της Ανατολής, θα τον περνούσαν για τρελό.

Κι όμως αυτοί που τρελαίνουν κόσμο είναι οι... ιππότες, οι οποίοι έχοντας βγάλει μπροστά τα σπουδαιότερα... διαμάντια τους παίζουν όμορφο μπάσκετ και θέλουν μετά από χρόνια να παίξουν σημαντικό ρόλο στα playoffs. Στο Κλίβελαντ έζησαν μαγικές στιγμές το 2016 με την κατάκτηση του τίτλου, αλλά πρέπει να σταματήσουν να ζουν με τις αναμνήσεις.

Το πρωτάθλημα του 2016 φαντάζει μακρινή ανάμνηση

Το 2016 οι Καβς του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Κάιρι Ίρβινγκ έγραψαν ιστορία. Επέστρεψαν από την κόλαση του 3-1, το γύρισαν σε 3-4 και κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους μετά από τη σπουδαιότερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Το Κλίβελαντ εκείνα τα χρόνια βρισκόταν στην καλύτερη φάση της ιστορίας του, αφού η επιστροφή του ΛεΜπρόν στην πόλη και η συνύπαρξη του με τον Κάιρι Ίρβινγκ είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Από το 2015 μέχρι το 2018, οι Καβς βρέθηκαν σε 4 σερί τελικούς, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 2016. Ήταν οι... βασιλιάδες της Ανατολής για 4 συνεχόμενα έτη και αν δεν είχαν απέναντι τους, τους απίθανους Ουόριορς, μπορεί να μεγάλωναν τη συλλογή τους με τα πρωταθλήματα.

Ωστόσο τα χρόνια πέρασαν και τις επόμενες σεζόν, η ομάδα έπεσε πολύ και δεν ήταν δυνατό να παλέψει για την είσοδο στα playoffs. Φέτος όμως το πράγμα δείχνει να αλλάζει. Στο Κλίβελαντ έχουν βρεθεί πολλά ταλαντούχα παιδιά που με την φρεσκάδα τους έχουν δώσει άλλο αέρα στην ομάδα. Γκάρλαντ, Οκόρο, Μόμπλεϊ, Άλεν και μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά ο Σέξτον δίνουν και πάλι ελπίδα στους fans της ομάδας πως κάτι όμορφο δημιουργείται και δεν είναι ανάγκη να ζει μόνο με τις αναμνήσεις του 2016 η ομάδα.

Τα... διαμαντάκια βγήκαν μπροστά

z

Πολλοί θεώρησαν πως ο σοβαρός τραυματισμός του Σέξτον θα αποτελούσε ταφόπλακα στα όνειρα των Καβς για τη φετινή σεζόν. Όμως η απουσία του τους έκανε πιο δυνατούς και η ομάδα πήρε τα πάνω της. Τα διαμάντια των ιπποτών παρουσιάστηκαν και έβαλαν το Κλίβελαντ στο σωστό δρόμο των playoffs. Η ομάδα μετρά 5 σερί νίκες, ενώ έχει πανηγυρίσει ροζ φύλλο αγώνα στα 9 από τα 11 τελευταία ματς της, όντας εκ των πιο φορμαρισμένων αρμάδων στο ΝΒΑ.

O Nτάριους Γκάρλαντ είναι 21, ο Τζάρετ Άλεν 23, ο rookie Έβαν Μόμπλεϊ είναι στα 20 του χρόνια, όπως και ο Οκόρο. Αυτή η τετράδα το έχει πάρει πάνω της και σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητα των Ρούμπιο-Λοβ, αλλά και την πινελιά του Μάρκανεν, κάνει το Κλίβελαντ να φιγουράρει στην πρώτη τετράδα της Ανατολής.

Ο Γκάρλαντ καλύπτει με επιτυχία το κενό του Σέξτον και ανέλαβε περισσότερες ευθύνες. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 19 πόντους και κορυφαίος πασέρ με 7.4 ασίστ. Δείχνει το ταλέντο του και βοηθά και στην περιφερειακή άμυνα, έχοντας 1.3 κλεψίματα μ.ο.

Ο υπέροχος Mόμπλεϊ διεκδικεί το βραβείο του rookie της σεζόν και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του σε άμυνα και επίθεση. Έχει 13.8 πόντους και 8.3 ριμπάουντ, ενώ εκεί που τα σπάει είναι τα μπλοκ με 1.8. Εξαιρετικός αμυντικός και rim protector που σε 2-3 χρόνια μπορεί να μπει στη λίστα με τους 10 κορυφαίους αμυντικούς της λίγκας αν συνεχίζει να δουλεύει.

Πάμε και στον άρχοντα της ρακέτας, τον Τζάρετ Άλεν. Δεύτερος σκόρερ με 16.9 πόντους και πρώτος ριμπάουντερ με 11, ενώ κάνει και 1.4 μπλοκ ανά παιχνίδι. Το σκιάχτρο κάτω από τις δύο ρακέτες, αποδεικνύεται μια σοφή επιλογή για τους Καβς και έχει δέσει τέλεια με τον Μόμπλεϊ.

Τέλος υπάρχει ο Οκόρο που δεν έχει τα νούμερα των υπολοίπων, αφού δεν παίζει και όσο εκείνοι, ωστόσο με την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, ανεβάζει την ομάδα, ενώ από τις εντυπωσιακές φάσεις του δίνει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του. Έχει 9.3 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο.

Τσακίζει κόκκαλα η άμυνα

o

Οι Καβς νικούν τους αντιπάλους κατά μέσο όρο με διαφορά 5 πόντων και βρίσκονται στην 4η θέση της λίστας του ΝΒΑ. Ψάχνουν την έξτρα πάσα, την καλύτερη δυνατή λύση και έτσι τους συναντάμε στην 9η θέση των ασίστ με 24.9 μ.ο.

Πάντως στην κατηγορία που θα πρέπει να σταθούμε λίγο παραπάνω είναι η άμυνα τους. Οι Καβς διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της λίγκας πίσω από τους Ουόριορς, αφού δέχονται 101.5 πόντους ανά παιχνίδι. Έχουν μάθει να προστατεύουν την περιφέρεια τους και να δυσκολεύουν το τρίποντο του αντιπάλων, οι οποίοι σουτάρουν με 32.5%. Δηλαδή είναι στην τέταρτη θέση του ΝΒΑ σε αυτόν τον τομέα οι ιππότες.

Πάντως ακόμα και αν επιλέξουν να πάνε μέσα οι αντίπαλοι τους και να πλησιάσουν το καλάθι, εκεί θα βρουν ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα ψηλών της λίγκας. Άλεν και Μόμπλεί δημιουργούν ένα τοίχος που θα πρέπει να... ματώσεις για να το διασπάσεις. Οι ιππότες δείχνουν να έχουν βάλει τα κατάλληλα κομμάτια στις σωστές θέσεις, έχουν αφήσει τα διαμαντάκια τους να ανοίξουν τα φτερά τους και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά στο γήπεδο. Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς, αντλώντας ενέργεια από τη φοβερή άμυνα της και το επιθετικό ταλέντο των παικτών, κάνει τα πράγματα να κινούνται στην επίθεση.

Το Κλίβελαντ σε... πνίγει με την άμυνα του και από εκεί ξεκινούν όλα. Αν διατηρήσει αυτό τον τομέα σε υψηλά επίπεδα και μείνει μακριά από ατυχίες, θα μπει σίγουρα στα playoffs και εκεί όποιος το υποτιμήσει, θα πάθει ζημιά.

@Photo credits: twitter/ cavs
 

NBA Τελευταία Νέα