Ίρβινγκ: Θα... φτιάξει τους Νετς η επιστροφή του ή θα τους μπερδέψει; (vid)

Ίρβινγκ: Θα... φτιάξει τους Νετς η επιστροφή του ή θα τους μπερδέψει; (vid)

Νίκος Καρφής
Ίρβινγκ: Θα... φτιάξει τους Νετς η επιστροφή του ή θα τους μπερδέψει; (vid)

bet365

Ο Κάιρι Ίρβινγκ επέστρεψε και αλλάζει τις ισορροπίες και την ιεραρχία στην επίθεση των Νετς.

Οι Νετς είδαν τον Κάιρι Ίρβινγκ να επιστρέφει στη δράση μετά από καιρό και έπαιξε το πρώτο ματς του μέσα στη σεζόν, ενώ δεν απάντησε για το αν θα εμβολιαστεί.

To Mπρούκλιν χάρηκε για το γεγονός πως απόλαυσε την μαγική του τριάδα σε πλήρη σύνθεση για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν. Φέτος δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για άλλη μια αποτυχία, αφού πέρυσι οι Μπακς τους απέκλεισαν, με τους τραυματισμούς των Χάρντεν και Ίρβινγκ να στοιχίζουν στα playoffs.

Από το πρώτο ματς φάνηκε ξανά τι κερδίζουν οι Νετς όταν βρίσκονται και οι τρεις παρέα στο παρκέ. Όταν ήταν στην ίδια πεντάδα κόντρα στους Πέισερς (17 λεπτά) οι Νετς έβαλαν 16 παραπάνω πόντους από την Ιντιάνα, ενώ στα υπόλοιπα 31 λεπτά, οι Πέισερς ήταν στο +8. Κάτι που μαρτυρά πολλά.

To Gazzetta στέκεται στην παρουσία του Ίρβινγκ στην καθημερινότητα και τα ματς των Νετς και αν αυτή είναι ικανή να τους απογειώσει ή θα χαλάσει τις ισορροπίες της ομάδας.

Χωρίς τον Ίρβινγκ είναι δεύτεροι στην Ανατολή

ii

Η αλήθεια είναι πως το Μπρούκλιν τα πήγε πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα που ο Κάιρι Ίρβινγκ ήταν εκτός ομάδας επειδή δεν είχε εμβολιαστεί. Οι Νετς βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 24-12 και κυνηγούν τους εντυπωσιακούς φέτος Μπουλς.

Το Μπρούκλιν ανταποκρίθηκε με πολύ πειστικό τρόπο στην απουσία ενός σημαντικού γραναζιού για την ομαλή λειτουργεία της ομάδας. Ο Uncle Drew δίνει πολλά στο παρκέ στην επίθεση με το σκοράρισμα κατά κύριο λόγο και έπειτα με τη δημιουργία του, ενώ αποτελεί έναν απο τους 2-3 κορυφαίους ντριμπλέρ και χειριστές μπάλας του ΝΒΑ.

Ο Κέβιν Ντουράντ που κάνει απίθανη σεζόν και παλεύει για το βραβείο του MVP μαζί με τους Στεφ Κάρι και Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι ο άνθρωπος που κουβαλά το Μπρούκλιν και έχει κρύψει σε μεγάλο βαθμό την απουσία του Ίρβινγκ παίζοντας και για εκείνον.

Τον τελευταίο καιρό έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και ο Τζέιμς Χάρντεν, o oποίος φέτος κινείται σχεδόν σε μέσο όρο triple double με 22.5 πόντους, 9.8 ασίστ και 8.1 ριμπάουντ, όντας εκπληκτικός στον τομέα της δημιουργίας και του διάβασματος του παιχνιδιού με τις ασίστ του.

Τι θα φέρει ο ερχομός του Ίρβινγκ

g

Ξεκάθαρα ο Κάιρι θα ταράξει τις ισορροπίες στην ομάδα και θα μειώσει τον χρόνο και τις προσπάθειες αρκετών παικτών, αφού μιλάμε για σταρ πρώτης γραμμής. Παρόλο που θα αγωνίζεται μόνο στα εκτός έδρας με τα τωρινά δεδομένα, αφού παραμένει ανεμβολίαστος, το Μπρούκλιν αλλάζει πολύ με την επιστροφή του.

Αρχικά είναι πολύ πιθανό να μειωθούν τα λεπτά του Μούσια, ο οποίος αγωνίζεται κατά 36.7 λεπτά κατά μέσο όρο. Ο Ίρβινγκ θα τον ξεκουράσει λιγάκι, ενώ θα δούμε και τους δύο παρέα στο παρκέ για αρκετό χρονικό διάστημα, αφού ο Νας θα ψάξει τα κόλπα του ενόψει των playoffs. Φυσικά οι τρεις σταρ της ομάδας (Ντουράντ, Χάρντεν, Ίρβινγκ), θα πρέπει να βρουν τρόπο να μοιράζουν τις προσπάθειες τους για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να βάλουν προτεραιότητες ειδικά για τα ματς-θρίλερ που θα χρειαστούν τα μεγάλα σουτ. Πέρυσι το Gazzetta είχε σταθεί στο πως μοιράζονται οι επιθέσεις των τριών σταρ του Μπρούκλιν στα ματς-θρίλερ. Εκεί είδαμε πως ο Ίρβινγκ ήταν οριακά πάνω από τον Ντουράντ, ενώ ο Μούσιας ήταν λίγο ρηγμένος, όμως πρόσφερε πολλά με τις ασίστ του.

Η επιστροφή του Ίρβινγκ αναμένεται να ρίξει και τον χρόνο άλλων γκαρντ όπως ο Πάτι Μιλς και ο ΝτιΆντρε Μπέμπρι. Ο Αυστραλός μέχρι τώρα παίζε 30.8 λεπτά ανά ματς και έχει 13.6 πόντους, νούμερα που αναμένεται να μειωθούν λόγω του Ίρβινγκ, αφού τώρα ο Πάτι δεν θα ξεκινά βασικός (φέτος είναι πενταδάτος σε 21 ματς) και δεν θα παίρνει τις προσπάθειες που έπαιρνε, με τρεις σταρ διαθέσιμους. Εκτός και αν γίνει έκτος παίκτης των Νετς και χρησιμοποίειται στη second unit του Νας με σκοπό να βρει χώρο να λάμψει και να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του.

Δυσκολεύτηκε πολύ στην κρίσιμη σειρά με Μπακς και βγήκε off

Οι Νετς θα μπορούσαν να αποκλείσουν πέρυσι τους Μπακς, αν ο Ίρβινγκ ήταν στο 100% και έπαιζε σε όλα τα ματς. Ωστόσο με τα αν δεν γράφεται ιστορία. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τους... καθάρισε και πήγε όλο τον δρόμο μέχρι τον τίτλο. Ο Uncle Drew αγωνίστηκε μόλις σε 4 από τα 7 ματς που απολαύσαμε στη σειρά λόγω τραυματισμού. Έπαιξε μόνο στα τέσσερα πρώτα και από στο Game 4 τον λύγισε ο τραυματισμός, τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του. Πάντως και σε αυτά τα 4 παιχνίδια, δεν θύμισε Ίρβινγκ του παρελθόντος στα playoffs με τους Καβς, τότε που στους τελικούς του 2016 είχε δώσει show στο πρωτάθλημα των ιπποτών. Μάλιστα είχε πετύχει το τρίποντο που χάρισε το πρωτάθλημα στο Κλίβελαντ.

Απέναντι στους Μπακς τελείωσε με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ, νούμερα που δεν ανταποκρίνονται στην αξία, το ταλέντο και την ποιότητα του. Σούταρε με 45% εντός πεδιάς και τα ελάφια βρήκαν τρόπο να τον περιορίσουν και να του κόψουν τη... δύναμη, το χάρισμα που έχει να τελειώνει τις φάσεις μετά από μαγικες ντρίμπλες που διαθέτει.

Kακά τα ψέματα οι Νετς και ο Στιβ Νας πρέπει να βρει τρόπο έτσι ώστε να φέρει αρκετό χρόνο τους Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν στο παρκέ και παράλληλα να μην διαταράξει την ισορροπία της ομάδας στην άμυνα. Αφού ειδικά οι δύο τελευταίοι δεν είναι fan του συγκεκριμένου τομέα, κάτι που προκαλεί προβλήματα στους Νετς. Όμως ο Νας πρέπει να βρει το σύστημα για να χωρέσει μαζι τους τρεις και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποδοτικοί στην επίθεση, ενώ χρειάζεται να βάλει και τους κατάλληλους παίκτες δίπλα τους στην πεντάδα για να κρυφτούν οι αδυναμίες στην άμυνα. Οι φετινοί Νετς αποτελούν ένα... σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα