Ντουράντ-Χάρντεν-Ίρβινγκ: Πως μοιράζονται οι επιθέσεις στα ματς-θρίλερ! (πίνακας)

Ντουράντ-Χάρντεν-Ίρβινγκ: Πως μοιράζονται οι επιθέσεις στα ματς-θρίλερ! (πίνακας)

Νίκος Καρφής
Ντουράντ-Χάρντεν-Ίρβινγκ: Πως μοιράζονται οι επιθέσεις στα ματς-θρίλερ! (πίνακας)

bet365

Ντουράντ, Ίρβινγκ και Χάρντεν θέλουν την μπάλα στα χέρια τους στα κρίσιμα και το gazzetta.gr στέκεται στην κατανομή των επιθέσεων στις αναμετρήσεις που ήταν θρίλερ.

Οι Νετς είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα, μετά την έλευση του Τζέιμς Χάρντεν και την big three που δημιουργήθηκε παρέα με Ίρβινγκ και Ντουράντ.

Το Μπρούκλιν είναι... φωτιά στην επίθεση, όμως θα πρέπει να μάθει να παίζει και λίγο, αφού σε αυτόν τον τομέα ανήκει στις χειρότερες ομάδες της λίγκας. Και στα playoffs δεν μπορείς να φτάσεις μέχρι το τέλος με αυτόν τον τρόπο, όσο ταλέντο και αν υπάρχει μπροστά.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται και για το αν θα μπορέσουν να βάλουν... νερό στο κρασί τους οι 3 σταρ της και να κάνουν ένα βήμα πίσω ο καθένας από την πλευρά του σε ματς που διακυβεύονται πολλά. Σε αναμετρήσεις που θα κριθούν με μικρή διαφορά ή στο τελευταίο σουτ.

Το gazzetta.gr βρήκε τα ματς των Νετς (σε όσα έπαιξαν και οι 3 της Big 3) τα οποία κρίθηκαν με διαφορά 5 ή λιγότερων πόντων ή σε αυτά που πήγαν παράταση και στέκεται στον αριθμό των επιθέσεων που πήραν οι Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν στα τελευταία 3 λεπτά και έξτρα πεντάλεπτο.

Τα ματς-θρίλερ και η... μοιρασιά των επιθέσεων

Η αρχή στα οριακά ματς έγινε με την ήττα 147-135 από τους Καβς μετά από 2 παρατάσεις. Στο ματς που έχασαν από τους Καβς μετά από 2 παρατάσεις, ο Ίρβινγκ πήρε 10 προσπάθειες στα λεπτά που είπαμε παραπάνω, ενώ ο Ντουράντ είχε 6 και ο Χάρντεν 4.

Στη συνέχεια επικράτησαν 128-124 των Χιτ. Στη νίκη-θρίλερ με τους Χιτ, ο Ίρβινγκ μέτρησε 5, ο Χάρντεν 2 και ο Ντουράντ 3

Το επόμενο φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς ήρθε με τη νίκη 132-128 επί των Χοκς. Στη δύσκολη επικράτηση κόντρα στους Χοκς, ο KD είχε 4 σουτ στα κρίσιμα, 3 ο Uncle Drew και ο Μούσιας 2

Και τέλος η νίκη 124-120 επί των Κλίπερς. Στο συγκεκριμένο ματς ο Ντουράντ είχε 3 και ο Χάρντεν 1, με τον Ίρβινγκ να μην αναλαμβάνει την ευθύνη στην επίθεση.

Μοιράζουν την... μπαγκέτα, λίγο ρηγμένος ο Μούσιας

ΜατςΝετς - Καβς 137-145Νετς-Χιτ 124-128Νετς-Χοκς 132-128Νετς-Κλίπερς 124-120Σύνολο
Προσπάθειες Ίρβινγκ1053018
Προσπάθειες Ντουράντ634316
Προσπάθειες Χάρντεν42219

Συνολικά σε αυτά τα 4 ματς που ήταν... θρίλερ, ο Ίρβινγκ επιχείρησε 18 σουτ, ο Ντουράντ πήρε συνολικά 16 προσπάθειες και ο Χάρντεν 9.

Καταλαβαίνουμε πως οι προσπάθειες στα κρίσιμα μοιράζονται μεταξύ αυτών των 3 κυρίων, με τους άλλους 2 που είναι στην πεντάδα σε εκείνες τις στιγμές να είναι διακοσμητικοί στην επίθεση, αν εξαιρέσεις κανείς 2-3 προσπάθειες του Χάρις και του Γκριν.

Οι 3 σταρ έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής να το πάρουν πάνω τους, όπως αναμενόταν και να προσπαθήσουν να μοιράσουν τις επιθέσεις για να μην είναι κανείς δυσαρεστημένος.

Βλέπουμε πως ο Μούσιας είναι λίγο πίσω από τους άλλους 2 σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο ο Χάρντεν αρκετές φορές έχει δώσει ασίστ σε έναν εκ των 2 σε τέτοιες περιπτώσεις, άρα δεν είναι εντελώς εκτός επίθεσης, απλά αντί για εκτελεστής είναι ο δημιουργός.

Εκεί όπου θα βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα, θα είναι στα μεγάλα ματς των playoffs. Θα συνεχίσει να γίνεται το ίδιο και να μοιράζονται τις επιθέσεις οι τρεις σταρ; Θα μπορέσουν να βάλουν και οι 3 λίγο πίσω τον εγωισμό τους για το καλό της ομάδας; Θα συνυπάρξουν αρμονικά σε clutch καταστάσεις, σε ματς που διαλύονται τα πάντα γύρω τους; Σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει μία από τις κορυφαίες επιθετικές τριάδες στην ιστορία της λίγκας. Οι κύριοι Ντουράντ, Ίρβινγκ και Χάρντεν.

 

NBA Τελευταία Νέα