Καϊρί Ίρβινγκ: Επιστρέφει τα ξημερώματα θριαμβευτής ή ταπεινωμένος;

Καϊρί Ίρβινγκ: Επιστρέφει τα ξημερώματα θριαμβευτής ή ταπεινωμένος;

Καϊρί Ίρβινγκ: Επιστρέφει τα ξημερώματα θριαμβευτής ή ταπεινωμένος;

bet365

Ο Καϊρί Ίρβινγκ ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Θα το κάνει, ωστόσο, ως θριαμβευτής και υπέρμαχος των ιδεών του ή ως ταπεινωμένος που αποδέχτηκε το «λάθος» του;

Η βραδιά θα ανήκει, δικαιωματικά, στον Καϊρί Ίρβινγκ. Επιστρέφει ξανά στο ΝΒΑ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Μπρούκλιν Νετς με τους Ιντιάνα Πέισερς (6/1, 02:30). Ανεμβολίαστος και περήφανος για την επιλογή του. Ή μήπως όχι;

Η γραμμή είναι λεπτή. Αν και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει νικητής και χαμένος, ο Ίρβινγκ μοιάζει να γυρίζει (σχεδόν) με τους δικούς του όρους.

Υποχρέωσε τους Μπρούκλιν Νετς να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν να κάνουν δίχως αυτόν. Πως το δημιούργημα των Νετς απαιτεί και τρίτο πυλώνα... ενέργειας, εκτός από τους Τζέιμς Χάρντεν και Κέβιν Ντουράντ.

Η απόφασή τους προσκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Από το «καλό της ομάδας» στην αρχή της σεζόν, οι Νετς έφτασαν στην πλήρη ανατροπή της φιλοσοφίας τους. Με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό.

Αυτή είναι η μία πλευρά της ιστορίας. Η άλλη αναφέρει ότι η επιστροφή του Καϊρί θα (απο)δείξει αν οι αρχικοί φόβοι των Νετς για την «αλλοίωση» του κλίματος ήταν βάσιμοι ή ο Ίρβινγκ μπορεί να αποτελέσει (έστω και ως part time παίκτης) τη λύση που λείπει.

Κόντρα σε όλους!

Ο Ίρβινγκ υπερασπίστηκε της άρνησής του να εμβολιαστεί. Δεν είναι ο μοναδικός στο ΝΒΑ που δεν δέχτηκε να θωρακίσει τον εαυτό του. Είναι ο μόνος που βρέθηκε εκτός της λίγκας γι' αυτή την απόφαση. Ενώ την ίδια στιγμή η Λίγκα έχει κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όλους, εκτός από τους παίκτες!

Και η επιστροφή του είναι μία... δήλωση απέναντι στη Λίγκα. Η οποία δεν τον βοήθησε, ούτε θέλησε να συζητήσει την κατάστασή του με τους Νετς.

Θα πει κάποιος ότι ο παίκτης είναι... ιδιοκτησία της εκάστοτε ομάδας, αλλά αυτή η άποψη μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Έτσι και αλλιώς, ο Ίρβινγκ δεν απουσίασε με το αζημίωτο. Ήταν κάτι που γνώριζε επίσης από την αρχή αυτής της περιπέτειας.

Άφησε να φύγουν από τα χέρια του σχεδόν 14 εκατομμύρια δολάρια!

Big-3 ξανά μετά από 7 μήνες!

Ο Ίρβινγκ ήθελε μόνο να παίξει μπάσκετ. Γι' αυτό και όταν βρέθηκε η λύση, με την αλλαγή πλεύσης των Νετς στην υπόθεσή του, δεν αρνήθηκε. Θα μπορούσε να το κάνει.

Οι Νετς έχουν ήδη... μαρτυρήσει την επιστροφή του, αφού το όνομά του δεν βρίσκεται στη λίστα των απόντων για το ματς στην Ιντιανάπολις. Και ο ίδιος ο προπονητής του, ο Στιβ Νας έχει μιλήσει για την παρουσία του στον αγώνα.

Το Μπρούκλιν θα αγωνιστεί ξανά με τους Big-3 του, μετά τις 5 Ιουνίου του 2021 και τον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς! Μετά απ' το ματς ο Χάρντεν τραυματίστηκε, ενώ στο Game 4 χτύπησε και ο Ίρβινγκ.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα