Μπακς: Οι λόγοι που «έκοψαν» τον Καλαϊτζάκη

Μπακς: Οι λόγοι που «έκοψαν» τον Καλαϊτζάκη

Αντώνης Καλκαβούρας
Μπακς: Οι λόγοι που «έκοψαν» τον Καλαϊτζάκη

bet365

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης αποτελεί και επίσημα παρελθόν απ' τους Μιλγουόκι Μπακς. Μόνο που οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί, με τον 23χρονο Έλληνα να χάνει τη θέση του στο ρόστερ, λόγω της απουσίας του Μπρουκ Λόπεζ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς συνεχίζουν να «μαστορεύουν» το ρόστερ τους. Ο προπονητής Μάικ Μπουντενχόλζερ και ο general manager Τζον Χορστ επιθυμούν να αξιοποιήσουν κάθε... σπιθαμή του δυναμικού, όσο πλησιάζουμε στο τέλος των ανταλλαγών, τον Φεβρουάριο του 2022.

Μόνο που μία ξαφνική αλλαγή δεδομένων έφερε το τέλος της συνεργασίας των πρωταθλητών με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Έτσι και αλλιώς, το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο 23χρονος σμολ φόργουορντ είχε τις δικές του «παγίδες». Από τη μία μεριά, ήταν τριετές (με τους Μπακς να χρησιμοποιούν μία εξαίρεση που διέθεταν), με συνολικές απολαβές $4.3 εκατομμυρίων. Από την άλλη, η φετινή σεζόν ήταν μερικώς εγγυημένη και οι άλλες δύο μη εγγυημένες.

Το θέμα του «κοψίματος» του Καλαϊτζάκη από το ρόστερ των Μπακς είναι καθαρά... λογιστικό! Βλέπετε, το πρόβλημα του Μπρουκ Λόπεζ, ο οποίος θα λείψει τελικά για 3-4 μήνες, και προέκυψε ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι ο σέντερ των Μπακς θα επέστρεφε σύντομα, έφερε στο ρόστερ την προσθήκη του ΝτεΜάρκους Κάζενς.

Μόνο που οι Μπακς είχαν προσυμφωνήσει εδώ και μερικές εβδομάδες και με τον Ουέσλι Μάθιους - περιμένοντας τις ιατρικές εξετάσεις του και διάφορα άλλα διαδικαστικά ζητήματα - θέλοντας να προσθέσουν άλλον έναν βετεράνο που παίζει άμυνα και μπορεί να προσφέρει και στο μακρινό σουτ.

Κάπως έτσι έπρεπε να «κοπεί» ένα συμβόλαιο. Επιλέχθηκε αυτό του Καλαϊτζάκη, επειδή ήταν χαμηλότερο σε σχέση με άλλων αθλητών και επειδή διέθετε τον μη εγγυημένο χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, ακόμη και αν οι Μπακς ήθελαν να τον κρατήσουν με την επιλογή ενός two-way συμβολαίου (για να παίζει σε ΝΒΑ και G-League), δεν μπορούν, από τη στιγμή που του είχαν δώσει αυτόν τον τύπο συμβολαίου.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε σε 9 αγώνες, με 1.8 πόντους, 0.9 ριμπάουντ με μέσο όρο συμμετοχής τα 5 λεπτά.

Στην G-League, με τους Ουισκόνσιν Χερντ, σε τρεις αγώνες μέτρησε 11.3 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το τεχνικό επιτελείο ήταν δυσαρεστημένο απ' την παρουσία του Καλαϊτζάκη, αφού οι λόγοι του «κοψίματος» δεν ήταν αγωνιστικοί. Το αντίθετο. Το είχε δηλώσει και ο κόουτς Μπουντενχόλζερ στο Gazzetta: «Βλέποντάς τον στην προπόνηση και στα
παιχνίδια προετοιμασίας που πήρε περισσότερο χρόνο, έχει να κάνει με ότι ξέρει πολύ μπάσκετ και αυτό σίγουρα θα τον βοηθήσει πολύ στην συνέχεια».

Οι επιλογές του Καλαϊτζάκη

Όσο για τον Καλαϊτζάκη; Οι επιλογές του, αυτή τη στιγμή, είναι δύο: Είτε στην G-League, αν καταφέρει να βρει ομάδα. Αποκλείεται στη θυγατρική ομάδα των Μπακς, λόγω του συμβολαίου που είχε με τους Μπακς και βρέθηκε στα waivers. Η άλλη επιλογή είναι η επιστροφή στην Ευρώπη.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να περιμένει τρεις ημέρες για να διαπιστώσει αν κάποια άλλη ομάδα επιθυμεί να πάρει το συμβόλαιό του (waiver).

Αν όχι, είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα