Αντετοκούνμπο: Όταν ο clutch Γιάννης χαρίζει νίκες στα 5 τελευταία δευτερόλεπτα (vids)

Αντετοκούνμπο: Όταν ο clutch Γιάννης χαρίζει νίκες στα 5 τελευταία δευτερόλεπτα (vids)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Όταν ο clutch Γιάννης χαρίζει νίκες στα 5 τελευταία δευτερόλεπτα (vids)

bet365

Ο Γιάννης... εκτέλεσε τους Χόρνετς και το Gazzetta παρουσιάζει όλα τα νικητήρια καλάθια της καριέρας του στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα.

Ο ασταμάτητος Greek Freak τελείωσε με 40 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το ματς κόντρα στου Χόρνετς με υπέροχο καλάθι του στα 2 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Φανέρωσε για άλλη μια φορά τη σημαίνει ηγέτης και μεγάλος παίκτης. Με το σκορ στο 125-125, πήρε την πάσα του Χόλιντεϊ, ανέλαβε την ευθύνη και αλλάζοντας χέρι στον αέρα, νίκησε τον Ουάσινγκτον στα 2 δευτερόλεπτα για το 127-125 σε ένα δύσκολο lay up.

Αυτή είναι και η 5η φορά στην καριέρα του που πετυχαίνει καλάθι προσπέρασης στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα (αν μετρήσουμε και των Σέλτικς που έγινε στο 5.1), χαρίζοντας τη νίκη στα... ελάφια. Ο Έλληνας σταρ έχει γίνει clutch σε αρκετές περιπτώσεις και το Gazzetta στέκεται σε αυτές που το έκανε στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα με go ahead καλάθι.

Το πρώτο του μέσα στο Madison Square Garden

Αρχικά το είχε κάνει μέσα στο Madison Square Garden στις 4 Γενάρη του 2017, τότε που είχε ρίξει στο καναβάτσο τους Νικς με το πρώτο νικητήριο καλάθι της καριέρας του γράφοντας το 105-104 με απίθανο fadeaway shot. Τότε άρχισε να παίρνει την ευθύνη στις δύσκολες στιγμές.

Όταν σίγησε την Οκλαχόμα

Ο Έλληνας σταρ έχει πληγώσει και τους Θάντερ τον Δεκέμβρη του 2017. Μπορεί ο Ουέστμπρουκ να νόμιζε πως θα στείλει το ματς στην παράταση, ωστόσο ο ηγέτης των Μπακς ανέλαβε δράση και με ένα υπέροχο κάρφωμα, τους πήρε όλους παραμάζωμα μέσα στην Οκλαχόμα και έδωσε ένα τεράστιο διπλό στα... ελάφια. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, πριν καρφώσει, είχε πατήσει γραμμή, αλλά οι διαιτητές δεν το είδαν.

Νικς, πράξη δεύτερη

Νικς είναι ο αγαπημένος του αντίπαλο σε νικητήρια καλάθια, αφού τους το ξανάκανε το... χουνέρι στις 2 Φλεβάρη του 2018. Με το σκορ 90-90, πήγε στο 1vs1 με τον Καντέρ, τον νίκησε και με ένα όμορφο lay up, έγραψε το 92-90 στα 2 δευτερόλεπτα, υπογράφοντας ακόμα ένα θρίλερ των Μπακς. Το λέει η καρδιά του!

Όταν... πάγωσε τους Σέλτικς στα playoffs

Στα playoffs του 2018, οι Μπακς έψαχναν την ισοφάριση κόντρα στους Σέλτικς για να πάνε τη σειρά στο 2-2 και να αποκτήσουν ελπίδες. Ο Greek Freak ήταν και πάλι εκεί και με tip-in στα 5.1 δευτερόλεπτα, χάρισε μια σπουδαία νίκη στα ελάφια, κάνοντας το κοινό στο Μιλγουόκι να παραληρεί.

To... κερασάκι με Χόρνετς

Για να φτάσουμε στην αναμέτρηση με τους Χόρνετς, όπου πήρε την ευθύνη, κέρδισε στην προσωπική μονομαχία τον Ουάσινγκτον και έγραψε το 127-125 για να φτάσουν τα ελάφια στις 8 σερί νίκες. Υπέροχο τελείωμα με ταμπλό και οι Χόρνετς σίγουρα θα μπορούσαν να στείλουν την βοήθεια στον Γιάννη, αφού ποτέ δεν μπορεί να τον κάνει καλά μόνος του ένας παίκτης. Ο Έλληνας σταρ το εκμεταλλεύτηκε για άλλο ένα νικητήριο σουτ.

* Υπάρχει και άλλο ένα διάσημο νικητήριο καλάθι του Γιάννη κόντρα στο Πόρτλαντ, όμως είναι στα 11 δευτερόλεπτα, Τότε ο Γιάννης έκλεψε και ξεχύθηκε για να καρφώσει στον αιφνιδιασμό για το 111-110. Στην επόμενη φάση κέρασε μια απίθανη τάπα τον Νούρκιτς, υπογράφοντας τη νίκη των Μπακς.

@Photo credits: twitter/ giannis antetokounmpo
 

NBA Τελευταία Νέα