NBA: Οι 10 εκλεκτοί που ζουν χρονιά... εκτόξευσης (vids)

Νίκος Καρφής
NBA: Οι 10 εκλεκτοί που ζουν χρονιά... εκτόξευσης (vids)

bet365

To Gazzetta ξεχώρισε 10 παίκτες που ζουν χρονιά εκτόξευσης στο ΝΒΑ, δείχνοντας τρομερή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι.

Στη σεζόν που διανύουμε υπάρχουν αρκετοί παίκτες που κάνουν το ξεπέταγμα, ζώντας την breakout season τους. Ορισμένοι κύριοι έχουν δει τα νούμερα τους να αυξάνονται σε τρομερό βαθμό, ενώ ωριμάζουν όλο και περισσότερο πάνω στο παρκέ.

Το Gazzetta διάλεξε 10 χαρακτηριστικές περιπτώσεις τύπων που παίζουν την σεζον... εκτόξευσης τους και σας τους παρουσιάζει. Κανείς δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα. Μερικοί από αυτούς είναι υποψήφιοι για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη και άλλοι για αυτό του κορυφαίου έκτου παίκτη.

Τζα Μοράντ

Ο ηγέτης των Γκρίζλις μπορεί να τραυματίστηκε πρόσφατα, ωστόσο μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν εντυπωσιακός. Είναι το φαβορί για το βραβείο του πιο βελτιωμένοι παίκτη της σεζόν, ενώ πριν λίγο καιρό ήταν στην πρώτη 8άδα για το βραβείο του MVP. Οδηγεί το Μέμφις και βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, χαρίζοντας μας εντυπωσιακές φάσεις. Τη σεζόν που πέρασε είχε 19.1 πόντους, 7.4 ασίστ και 5 ριμπάουντ μ.ο. Πλέον έχει μετατραπεί σε κυρίαρχο σκόρερ, μετρώντας 24.1 πόντους, 5.6 ριμπάουντ, 7 ασίστ. Τεράστια βελτίωση με τους αριθμούς της περσινής σεζόν.

Μάιλς Μπρίτζες

Πόσοι περίμεναν να κάνει τέτοια απίθανη σεζόν ο Μπρίτζες. Όλος ο κόσμος ήξερε πως μιλαμε για έναν εντυπωσιακό παίκτη που βρίσκεται μέσα στους 3-4 κορυφαίους dunkers αυτή τη στιγμή στη λίγκα, αλλά ο Μάιλς έχει βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του, τρελαίνοντας κόσμο. Πέρυσι είχε 12.7 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ. Και φέτος έχει πάει στους 19.9 πόντους, τα 7.5 ριμπάουντ και τις 3.2 ασίστ. Ένα παιδί που δεν σταματά να δουλεύει καθημερινά και να εξελίσσεται πάνω στο παρκέ, μαθαίνοντας σιγά-σιγά να είναι και ηγέτης.

Τάιλερ Χίρο

Ο γκαρντ των Χιτ δέχθηκε κριτική την περσινή σεζόν και αρκετοί τον χαρακτήρισαν πυροτέχνημα για τα όργια που έκανε στη φούσκα του 2020, όπου ήταν εκπληκτικός. Μετά έπεσε, αλλά φέτος είναι και πάλι στις επάλξεις κλείνοντας τα στόματα όσων των αμφισβήτησαν. Έδωσε υπόσχεση στο ξεκίνημα της σεζόν και την κρατά, όντας το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του έκτου παίκτη της σεζόν στο ΝΒΑ. Περυσι είχε 15.1 πόντους (36% τρίποντο), 5 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ, ενώ φέτος έχει 21.8 πόντους (39.3% τρίποντο), 5.5 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ μέσο όρο.

Ντεζούντε Μάρεϊ

Το κορυφαίο prospect των Σπερς, όπου ο Πόποβιτς δεν σταματά να εμπιστεύεται αφού έχει δει το ταλέντο αυτού του παίκτη. Ο Ντεζούντε είναι ο εγκέφαλος πλέον στο παιχνίδι του Σαν Αντόνιο, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Δεν ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια είναι απολαυστικός. Πέρυσι είχε 15.7 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 5.4 ασίστ, ενώ φέτος έχει 18.9 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 8.3 ασίστ. Απίθανοι αριθμοί και σίγουρα ένας εκ των δύο κορυφαίων point guard στη λίγκα στον τομέα του ριμπάουντ. Ο Μάρεϊ έχει όλο το μέλλον μπροστά του και οι Σπερς χαμογελούν.

Τζόρνταν Πουλ

Μπορεί όλοι να ασχολούνται και δίκαια με την αδιανόητη σεζόν του τεράστιου Στεφ Κάρι, αλλά υπάρχει άλλο ένα παλικάρι στους Ουόριορς που κάνει φοβερά πράγματα. Σε μια ομάδα που έχει το κορυφαίο ρεκόρ στη λίγκα, ο Πουλ είναι απαραίτητος και παίζει με φοβερή αυτοπεποίθηση. Οι 30άρες έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο βιογραφικό του και είναι άλλος παίκτης σε σχέση με πέρυσι. Τη σεζόν 2020-21 μέτρησε 12 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ και φέτος μετρά 18.5 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ. Ακόμα ένα ταλέντο που βγάζει το... εργοστάσιο του Γκόλντεν Στέιτ.

Nτάριους Γκάρλαντ

Ο τραυματισμός του Σέξτον του άνοιξε τον δρόμο, του επέτρεψε να αναλάβει παραπάνω ευθύνες και να πάρει το κουμάντο των επιθέσεων των Καβς. Χαρισματικός πασέρ που ξέρει να παίζει τέλεια το pick n roll και να αξιοποιεί τους ψηλούς του Κλίβελαντ. Ο Ντάριους έχει ωριμάσει και τα νούμερα του έχουν ανέβει σε σχέση με πέρυσι. Από το 15.3 πόντοι, 2.2 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ της περσινής σεζόν στο 18.5 πόντοι, 2.6 ριμπάουντ και 7.2 ασίστ. Οι Καβς παλεύουν για το play in τουρνουά και ο Γκάρλαντ είναι αυτή τη στιγμή ο σημαντικότερος παίκτης τους μαζί με Ρούμπιο, Μόμπλεϊ και Άλεν.

ΟG Ανουνόμπι

Ακόμα ένας παίκτης που ζει την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του και λάμπει στο Τορόντο. Φέτος κάνει το βήμα παραπάνω και σαν σκόρερ, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Νικ Νερς, ενώ η έλευση του Σκότι Μπαρνς του έχει κάνει καλό. Την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είχε 15.1 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ, ενώ τα νούμερα του είναι διαφορετικά τη σεζόν που διανύουμε με φοβερό limit up στους πόντους 20.1 πόντους, ενώ μετρά 5.7 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ. Πολυεργαλείο για την ομάδα του Νερς, δίνει λύσεις σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού.

Άντονι Έντουαρντς

Μας συστήθηκε την περσινή σεζόν με ορισμένα καρφώματα που δεν γίνεται να ξεχάσουμε. Αλλά ο κύριος Έντουαρντς είναι πολλά παραπάνω από ένας απλός dunker. Έχει μάθει να παίζε εξαιρετική άμυνα. ξέρει να επιλέγει καλύτερα τις προσπάθειες του και γίνεται πολύ πιο επιδραστικός στο παιχνίδι των Τίμπεργουλβς, προσφέροντας πολλά με την ποιότητα του, το ταλέντο του και την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Πέρυσι είχε 19.3 πόντους, 2.9 ασίστ και 4.7 ριμπάουντ σε σχέση με τους 22.1 πόντους, 3.5 ασίστ και 6. ριμπάουντ που έχει φτάσει φέτος στη Μινεσότα που επιτέλους έχει στόχους.

Γιόνας Βαλαντσιούνας

Μιλάμε για τον κορυφαίο τριποντέρ σε ποσοστά στη λίγκα. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Λιθουανός έχει εξελίξει το παιχνίδι του και πλέον σουτάρει με το απίθανο 52% στα τρίποντα, ενώ κόντρα στους Κλίπερς είχε 7/7 τρίποντα στο ημίχρονο. Έχει ανεβάσεις τους αριθμούς του, μετρώντας 18.8 πόντους, 12.1 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ αντίστοιχα. Ωστόσο δεν παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει, αφού παίζει σε μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, τους Πέλικανς. Η βελτίωση του Γιόνας τα τελευταία χρόνια είναι αξιομνημόνευτη. Κυρίαρχος στη ρακέτα στα περισσότερα ματς.

Ταϊρίς Μάξεϊ

Είναι μόλις 21 και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Οι Σίξερς αποφάσισαν να... χτίσουν πάνω του όπως αναλύσαμε την περίπτωση του στο Gazzetta, και αποφάσισαν να τον δουλέψουν, να τον εμπιστευτούν και μέχρι τώρα ο μικρός τους δικαιώνει με την επιλογή τους. Έχει βελτιωθεί πολύ σαν δημιουργός και δείχνει ικανός να σβήσει το κενό του Μπεν Σίμονς που δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα. Άλλωστε είναι ένας παίκτης με πολύ καλύτερο επιθετικό ρεπερτόριο. Πέρυσι μέτρησε 8 πόντους, 2 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ, ενώ φέτος εκτοξεύτηκε στους 17.5 πόντους, τις 4.9 ασίστ και τα 3.9 ριμπάουντ.

@Photo credits: twitter/ warriors
 

NBA Τελευταία Νέα