Λίλαρντ: Ο Dame ξύπνησε από τον... λήθαργο (vid)

Λίλαρντ: Ο Dame ξύπνησε από τον... λήθαργο (vid)

Νίκος Καρφής
Λίλαρντ: Ο Dame ξύπνησε από τον... λήθαργο (vid)

bet365

O Λίλαρντ ξεκίνησε πολύ μουδιασμένα τη σεζόν, αλλά δείχνει να ξυπνάει στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Η φετινή σεζόν άρχισε με πολλές δυσκολίες για τον σταρ του Πόρτλαντ, τον υπέροχο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο κορυφαίος κατά πολλούς clutch player στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή πραγματοποίησε ένα απογοητευτικό ξεκίνημα, κάτι που δεν βοήθησε τους Μπλέιζερς να φτιάξουν λίγο τη θέση τους στην βαθμολογία.

Ο Dame είχε καλομάθει στις διαστημικές εμφανίσεις το Πόρτλαντ, αφού δεν σταμάτησε να τους κουβαλά τα προηγούμενα χρόνια. Όμως στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, δεν μπορούσε με τίποτα να βρει το χέρι του και υπήρχε ανησυχία στον οργανισμό των Μπλέιζερς. Ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να ξυπνά από τον... λήθαργο και να ετοιμάζεται και πάλι να μας δείξει την τεράστια κλάση του. Θέλει και πάλι να κάνει όλο τον πλανήτη να ασχοληθεί μαζί του, όπως στο ματς απέναντι στους Σίξερς.

Κάκιστο ξεκίνημα στα πρώτα 9 ματς

a

Ο Λίλαρντ δυσκολεύτηκε πολύ στις πρώτες 9 αναμετρήσεις της σεζόν και τα ποσοστά του δεν θύμιζαν σε τίποτα Dame της παλιάς εποχής. Μόλις μία φορά σούταρε με πάνω από 50%, ενώ σε άλλη μια περίπτωση βρέθηκε πάνω από το 37%. Πολύ κακό για έναν τέτοιο παικταρά. Αλλά και στα τρίποντα τα... έσπαγε, αδυνατώντας να βρει το χέρι του. Είχε ματς με 0/9, 0/8 και 0/6 τρίποντα, δείχνοντας πως κάτι δεν πάει καλά. Aποκορύφωμα το career low με τους 4 πόντους κόντρα στους Πέισερς, όπως βλέπετε στο παραπάνω γράφημα του sofascore. Μπορεί το πρόβλημα να ήταν και στο μυαλό του, να ήταν πνευματικό. Όμως υπήρχε, ήταν εκεί και οι Μπλέιζερς έτρεμαν στην ιδέα πως θα συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις. Ωστόσο ένας παίκτης με τον χαρακτήρα του και την τεράστια ποιότητα του, ήταν σίγουρο πως θα επανέλθει και θα το ξεπεράσει. Και αυτό έκανε, ανεβάζοντας την απόδοση του τις τελευταίες μέρες και οδηγώντας το Πόρτλαντ σε σημαντικές νίκες.

Άλλος Λίλαρντ από τους Λέικερς και μετά

Το παιχνίδι με τους Λέικερς στις 7 Νοέμβρη και η νίκη των Μπλέιζερς ήταν το σημείο που ο Dame... ξύπνησε, ένιωσε και πάλι ζωντανός και έτοιμος να παίξει το μπάσκετ που ξέρει. Είχε 25 πόντους με 48% εντός πεδιάς και 42% τρίποντα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Μπλέιζερς. Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι και τα... όργια με την 38άρα κόντρα στους Σίξερς, δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 20 πόντους, ενώ έφτιαξε τα νούμερα του σε τρίποντα και εντός πεδιάς. Στα 7 ματς που έπαιξε, είχε 4 φορές 48% εντός πεδιάς και μία πήγε στο 52.2%, κερδίζοντας και πάλι το καθαρό μυαλό του, την ψυχολογία που τόσο του έλειπε την προηγούμενη περίοδο. Άρχισε να βελτιώνεται και στο τρίποντο σε αυτά τα 7 παιχνίδια, ανεβάζοντας κατακόρυφα το ποσοστό του, το οποίο ήταν στα τάρταρα στο ξεκίνημα της σεζόν. Άλλαξε το τσιπάκι για τον Dame και το ματς με τους Σίξερς το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Οι Μπλέιζερς έκαναν 5-2 σε αυτό το διάστημα.

Το κορυφαίο ματς του με Σίξερς

Ο Λίλαρντ έψαχνε μια μεγάλη εμφάνιση για να δείξει ότι είναι εδώ και μπορεί να παίξει πάλι σπουδαίο μπάσκετ, μπορεί να κάνει πάλι όλο τον κόσμο να παραμιλάει για εκείνον. Κόντρα στους Σίξερς, είχε 39 πόντους, 7 ασίστ, 3 μπλοκ και 48% εντός πεδιάς, κάτι που επέτρεψε στους Μπλέιζερς να χαμογελάσουν. Ήταν σχεδόν αδύνατο να πιστέψει κάποιος πως έπρεπε να περάσουν τόσα πολλά ματς μέσα στη σεζόν για να ξεπεράσει την 30άρα ο Λίλαρντ. Μάλιστα όχι μόνο την ξεπέρασε, αλλά άγγιξε και την 40άρα. Πριν το ματς με τη Φιλαδέλφεια, κορυφαία του επίδοση ήταν οι 28 απέναντι στους Σανς. Πολύ πενιχρό για έναν παίκτη του διαμετρήματος του Λίλαρντ. Έμοιαζε αδιανόητο να τελειώνει ματς με τόσο χαμηλό σκορ και του είχε γίνει εμμονή. Πλέον θα πρέπει πατήσει πάνω στην τελευταία εμφάνιση και να φωνάξει πως βγήκε από τον... λήθαργο. Σε όλη του την καριέρα, έχει μάθει να κουβαλά τους Μπλέιζερς χωρίς καμιά βοήθεια, μένοντας πιστός στην ομάδα που τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή στο ΝΒΑ. Από τους τελευταίους ρομαντικούς παίκτες της λίγκας που μας γυρίζουν πίσω σε πιο αθώες εποχές.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα