Φίνιξ Σανς: Μέσα στον «τυφώνα» του σκανδάλου Σάρβερ κάνουν σερί που θυμίζει 2010

Φίνιξ Σανς: Μέσα στον «τυφώνα» του σκανδάλου Σάρβερ κάνουν σερί που θυμίζει 2010

Φίνιξ Σανς: Μέσα στον «τυφώνα» του σκανδάλου Σάρβερ κάνουν σερί που θυμίζει 2010

bet365

Ήταν «φούσκα» ή όχι; Πριν από μερικές ημέρες, η απάντηση για τους Φίνιξ Σανς θα ήταν «ναι». Δέκα σερί νίκες που θυμίζουν 2010 λένε το αντίθετο και ενώ μαίνεται το σκάνδαλο του ιδιοκτήτη Ρόμπερτ Σάρβερ. Η βελτίωση των Μπούκερ/Έιτον.

Καβαλίερς. Πέλικανς. Ρόκετς δις. Χοκς. Κινγκς. Μπλέιζερς. Γκρίζλις. Τίμπεργουλβς. Μάβερικς. Δέκα αγώνες. Δέκα σερί νίκες για τους Φίνιξ Σανς. Στο μεγαλύτερο ενεργό σερί αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Με το αμέσως επόμενο να είναι... μίλια μακριά, με τους Σάρλοτ Χόρνετς να έχουν καταγράψει τέσσερις σερί νίκες.

To σερί των 10 νικών είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά πριν από 11 χρόνια. Το (μακρινό) 2010 όταν στους Σανς ήταν προπονητής ο Μάικ Ντ΄Αντόνι και αστέρι ο δύο φορές MVP και νυν προπονητής των Μπρούκλιν Νετς, Στιβ Νας.

Aκόμη και πέρσι στη μαγική διαδρομή μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, οι Σανς δεν έκαναν παραπάνω από 7 σερί νίκες στην κανονική περίοδο και 9 συνεχόμενες στα playoffs, με τους Κλίπερς να εμποδίσουν την 10η συνεχόμενη επικράτηση στην post season.

Τότε, οι «ήλιοι» είχαν νικήσει τους Χόρνετς (στη Νέα Ορλεάνη ακόμη η ομάδα) στις 14/3/2010, με την 10η επικράτηση να έρχεται απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς στις 2/4/2010.

Εκεί τελείωσε το σερί, με την φετινή έκδοση των Σανς να στοχεύει στην 11η νίκη ξανά κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς!

O Μπούκερ και ο Έιτον

Η σεζόν δεν εκκίνησε καλά για τους Σανς. Πριν καν το πρώτο τζάμπολ, η είδηση πως οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του ΝτιΆντρε Έιτον... ναυάγησαν.

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί. Στα πρώτα ματς ο σέντερ των Σανς έμοιαζε χαμένος. Δύο κολλητά ματς με 8 πόντους, απέναντι σε Λέικερς και Πόρτλαντ. Και μετά, έστω και για τρία ματς, ο Έιτον άρχισε να θυμίζει τον περσινό ψηλό.

Έχασε έξι ματς λόγω προβλημάτων τραυματισμών, ωστόσο μετά την επιστροφή του έχει μετρήσει 22 πόντους, 12 ριμπάουντ στη νίκη κόντρα στους Τίμπεργουλβς και 19 πόντους, 13 ριμπάουντ στη 10η σερί επικράτηση κόντρα στους Μάβερικς.

Όσο για τον Ντέβιν Μπούκερ; Η προηγούμενο σχεδόν ατελείωτη σεζόν διέθετε το ταξίδι στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας ο «Μπουκ» προσβλήθηκε από κορονοϊό! Όταν γύρισε ήταν φανερά επηρεασμένος. Το πρώτο ματς ήταν... καταστροφή: 12 πόντοι με 3/15 σουτ!

Χρειάστηκε μερικές ημέρες για να πάρει... μπροστά. Και όταν το έκανε, οι Σανς είναι ασταμάτητοι. Σε 14 αγώνες έχει 23 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 5.1 ασίστ.

Στα τρία τελευταία ματς, ωστόσο, ξεπερνάει τον μέσο όρο στο σκορ, με 26.3 πόντους.

Το σκάνδαλο Σάρβερ

Κανείς δεν πρέπει να το λησμονήσει. Η κατάσταση στον οργανισμό των Σανς και μέχρι να βρεθεί λύση με τον ιδιοκτήτη Ρόμπερτ Σάρβερ, ο οποίος έκανε απίστευτα ρατσιστικά και φυλετικά σχόλια, δεν μπορεί να είναι εντελώς ήρεμη.

Ο προπονητής των Σανς, Μόντι Ουίλιαμς διαπίστωσε ότι η κατάσταση δεν είναι σε καμία περίπτωση άνετη. Και πως πρέπει να γίνει μεγάλη επεξεργασία.

Οι παίκτες μπορεί να ασχολούνται μόνο με το μπάσκετ, αλλά πάντα ένα τέτοιο ζήτημα - όπως είχε γίνει παλιότερα και με τους Κλίπερς και τον πρώην ιδιοκτήτη τους, τον Ντόναλντ Στέρλινγκ - δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο ένα σύνολο.

H έρευνα του ΝΒΑ - μέσω μία νομικής φίρμας - έχει ξεκινήσει. Και οι πρώτες επαφές με τους υπαλλήλους του οργανισμού είναι γεγονός.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα