Σίξερς: Δεν έχουν ανάγκη τον Σίμονς (vid)

Σίξερς: Δεν έχουν ανάγκη τον Σίμονς (vid)

Νίκος Καρφής
Σίξερς: Δεν έχουν ανάγκη τον Σίμονς (vid)

bet365

Οι Σίξερς έχουν ξεκινήσει εξαιρετική τη σεζόν και δείχνουν πως βρήκαν τρόπο να...κρύψουν την απουσία του Μπεν Σίμονς.

H κατάσταση με τους Σίξερς και τον Μπεν Σίμονς δεν έχει αλλάξει, κάτι που δημιουργεί αστάθεια στο εσωτερικό της ομάδας. Το σίριαλ του Αυστραλού αποκτά νέα επεισόδια. Ο πρόεδρος των Σίξερς, Ντάριλ Μόρεϊ επικοινώνησε με τον Αυστραλό, ο οποίος δεν κάνει ούτε προπονήσεις με την ομάδα της Φιλαδέλφεια και ο παίκτης του είπε πως δεν είναι έτοιμος να επιστρέψει.

Ο Σίμονς εδώ και καιρό επικαλείται την πνευματική ανετοιμότητά του, κάτι που επανέλαβε και στον Μόρεϊ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να αναζητεί βοήθεια από ειδικούς.

Πάντως όλη αυτή η κατάσταση δεν κάνει κακό στους Σίξερς εντός παρκέ. Το αντίθετο μάλιστα. Μέχρι στιγμής η ομάδα από την πόλη της αδελφικής αγάπης πετάει και μετρά 7 νίκες και 2 ήττες, παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Οι Σίξερς δείχνουν να μην έχουν ανάγκη τον Σίμονς, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα τους. Μόνο οι Νετς και οι Νικς πήραν ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στη Φιλαδέλφεια φέτος, ενώ Μπλέιζερς, Πίστονς, Χοκς, Θάντερ, Πέλικανς και Μπουλς έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι.

Κυρίαρχοι σε αρκετές κατηγορίες

Πρώτα απ' όλα οι Σίξερς αποτελούν την πιο εύστοχη ομάδα της λίγκας με 49.3% εντός πεδιάς, κάτι που σημαίνει πως ξέρουν να χτίζουν τις επιθέσεις τους, γνωρίζουν ποια είναι τα σωστά σουτ και οι αριθμοί τους δικαιώνουν. Επιπλέον είναι η τέταρτη ομάδα της λίστας στη διαφορά με την οποία κερδίζουν τα ματς τους. Βρίσκονται στο 8.1 κατά μέσο όρο, με τους πρώτους Χιτ να είναι στο +16.7. Εξαιρετική δουλειά κάνουν και στα μπλοκ, όπου με 6.5 ανά ματς, τους συναντάμε στη δεύτερη θέση της λίστας. Πολύ καλό σύνολο σε άμυνα στην περιφέρεια, αλλά και μέσα στη ρακέτα, όπου οι μπλοκερ αναλαμβάνουν δράση, με τους Εμπίντ και Ντράμοντ να δημιουργούν φόβο στους αντιπάλους τους.

Τρίτοι στα τρίποντα

Στεκόμαστε ειδικά σε αυτή τη κατηγορία γιατί αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του Σίμονς και τον λόγο που τον κάνει τόσο προβλέψιμο σαν παίκτη. Ο Αυστραλός δεν έχει σουτ, δεν σουτάρει. Φοβάται να πάρει σουτ και ειδικά τρίποντα και επιλέγει να τελειώνει όλες τις φάσεις του κοντά στο καλάθι, εκεί που νιώθει παραπάνω ασφάλεια. Αυτό όμως έκανε μονοδιάστατους τους Σίξερς και οι αντίπαλοι έτριβαν τα χέρια τους, αφού αν του έκλειναν τον διάδρομο και δεν τον άφηναν να πάει στο μπάσιμο, δεν είχε άλλο τρόπο να απειλήσει. Με την απουσία του Σίμονς, φαίνεται πως η Φιλαδέλφεια το έχει βρει και στο τρίποντο, αφού είναι η τρίτη πιο εύστοχη ομάδα της λίγκας με 38.6%. Σε αυτό το ποσοστό βοηθούν πολύ οι Σεθ Κάρι με 53%, ο Νιανγκ με 44.4 και ο Γκριν με 43.8.

Δεν τον έχουν ανάγκη

Αυτό που φαίνεται είναι πως οι Σίξερς έχουν βρει τις ισορροπίες τους και παίζουν καλά χωρίς τον Σίμονς. Μοίρασαν τέλεια τους ρόλους, έμαθαν να κερδίζουν τα ματς, απέκτησαν ψυχολογία, βρήκαν τρόπο να γίνουν απειλητικοί πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και είναι εκ των κορυφαίων ομάδων της Δύσης. Δείχνουν στον Μπεν πως δεν τους είναι απαραίτητος και αυξάνουν την πίεση σε εκείνον που κάνει... κολπάκια εδώ και πολύ καιρό, ψάχνοντας την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Πάντως σε ενδεχόμενο trade, καμία από τις δύο πλευρές δεν πρόκειται να είναι δυσαρεστημένη. Το παρκέ φωνάζει και οι Σίξερς βρήκαν τρόπο να κρύψουν το κενό του Μπεν. To 7-2 τα λέει όλα.

@Photo credits: twitter/ simmons
 

NBA Τελευταία Νέα