Στεφ Κάρι - Στιβ Κερ: Αγωνίζονται για να μην εκτελεστεί κρατούμενος στις φυλακές της Οκλαχόμα

Στεφ Κάρι - Στιβ Κερ: Αγωνίζονται για να μην εκτελεστεί κρατούμενος στις φυλακές της Οκλαχόμα

Στεφ Κάρι - Στιβ Κερ: Αγωνίζονται για να μην εκτελεστεί κρατούμενος στις φυλακές της Οκλαχόμα

bet365

Ο Στιβ Κερ και ο Στεφ Κάρι δίνουν τον δικό τους αγώνα, για να σώσουν ένα κρατούμενο που βρίσκεται στη σειρά για να εκτελεστεί, σε φυλακή της Οκλαχόμα.

Το αποτέλεσμα είναι άγνωστο. Αλλά η μάχη πρέπει να δοθεί. Ο Στιβ Κερ και ο Στεφ Κάρι θα μπορούσαν να αδιαφορήσουν. Να συνεχίσουν να σκάνε την μπάλα τους και να το... βουλώσουν.

Προτίμησαν το ακριβώς αντίθετο. Πριν από μερικές ημέρες, ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς εμφανίστηκε, για να μιλήσει στους δημοσιογράφους, φορώντας μία μπλούζα που ζητούσε δικαιοσύνη για την Μπριόνα Τέιλορ, ένα απ' τα θύματα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Έκανε κάτι παρόμοιο λίγα 24ώρα αργότερα. Εκεί ζητούσε δικαιοσύνη για έναν κρατούμενο, ο οποίος περιμένει στη σειρά του, τον Νοέμβριο για να εκτελεστεί στην πόλη της Οκλαχόμα, τον Τζούλιους Τζόουνς.

Νωρίτερα, είχε μεσολαβήσει η επίσκεψη ενός πάστορα στην περιοχή του Κόλπου στο Σαν Φρανσίσκο, του Μάικλ ΜακΜπράιαντ, ο οποίος διατηρεί επαφές τόσο με τους Ουόριορς, όσο και τους 49ερς (την ομάδα ράγκμπι της πόλης).

Julius Jones

Στη συνάντηση με τον Κερ, θέλησε να του εξηγήσει την ιστορία του Τζόουνς. Φυλακίστηκε το 1999, σε ηλικία 19 ετών, για τον φόνο ενός ανθρώπου στην Οκλαχόμα.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Τζόουνς λέει ότι είναι αθώος. Και διάφορες οργανώσεις που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεσή του, προσπαθώντας να αποδείξουν τα λεγόμενά του.

Μετά την προπόνηση της ομάδας, στην Οκλαχόμα, για το ματς με τους Θάντερ, ο Κερ εξέδωσε ένα βίντεο υποστήριξης στον Τζούλιους Τζόουνς. Στο πλευρό του ήταν και ο Στεφ Κάρι, με τους δύο να φορούν τις μπλούζες που ανέγραφαν: Δικαιοσύνη για τον Τζούλιους.

Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει το αίτημα για την αθώωση του Τζόουνς. Σύμφωνα με τις έρευνες, η περιγραφή του ενόχου, δεν ταιριάζει με αυτή του μελλοθάνατου κρατούμενου.

Εξάλλου, ο Κρατικός Κατήγορος Μπομπ Μέισι έχει ένα ποσοστό ανατροπής των αποφάσεων για εκτελέσεις που φτάνει στο 30%, επειδή λαμβάνει με προκατάληψη τις αποφάσεις του.

 

NBA Τελευταία Νέα