NBA: Η... γέννηση των superteams και η εξέλιξη στο πέρασμα των χρόνων (vids)

Νίκος Καρφής
NBA: Η... γέννηση των superteams και η εξέλιξη στο πέρασμα των χρόνων (vids)

bet365

Με αφορμή τους πανίσχυρους φετινούς Λέικερς και Νετς, το Gazzetta στέκεται στην ιστορία των superteams στο πέρασμα των χρόνων.

Zούμε σε μια εποχή που οι superteams έχουν κάνουν την εμφάνιση τους στο ΝΒΑ συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων. Λέικερς και Νετς δείχνουν πανίσχυροι μετά τις καλοκαιρινές κινήσεις τους και άνετα δικαιοογούν τον τίτλο. Το Gazzetta ταξίδεψε πίσω στον χρόνο και μάζεψε όλες τις προσπάθειες των ομάδων για τη δημιουργία superteam.

Ρόκετς 1996-97 (Ολάζουον, Ντρέξλερ, Μπάρκλεϊ)

Μπορεί να είχε πατήσει τα 34 του ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ όταν έφυγε από τους Σανς για τους Ρόκετς, ωστόσο ακόμα και τότε η ποιότητα του Sir Charles δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί. Έφτιαξε μια εντυπωσιακή ομάδα στο Χιούστον μαζί με τους Χακίμ Ολάζουον και Κλάιντ Ντρέξλερ και θέλησε να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Αλλά δεν τα κατάφερε. Μην ξεχνάμε πως οι Ρόκετς είχαν πάρει δύο σερί πρωταθλήματα, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Τζόρνταν, τόσο το 1994 όσο και το 1995. Oι,,, ρουκέτες έκαναν όνειρα τίτλου, αλλά έπεσαν πάνω στους Τζαζ στους τελικούς της Δύσης και έμειναν εκτός συνέχειας των playoffs.

Λέικερς 2003-04 (Κόμπι, Σακίλ, Πέιτον, Μαλόουν)

Μαλόουν και Πέιτον το 2003 έγιναν μέλη των Λέικερς για να πάρουν το δαχτυλίδι που τόσο τους έλειπε. Οι λιμνάνθρωποι είχαν κατακτήσει τρία σερί πρωταθλήματα από το 2000 μέχρι το 2002 με το απιθανο δίδυμο Σακίλ-Κόμπι να κάνει μαγικά. Δημιουργήθηκε μια ωραία τετράδα με Κόμπι-Σακίλ-Πέιτον-Μαλόουν, η οποία όμως δεν είχε αυτό που χρειαζόταν να για να νικήσει τους σκληρούς Πίστονς στους τελικούς του ΝΒΑ. Μετά από εκείνη τη σεζόν, ο Shaq Attack έφυγε για τους Χιτ, όμως εκείνη η τετράδα παρόλο που οι δύο ήταν μεγάλοι σε ηλικία, υπόσχονταν πολλά τα οποία

Σέλτικς 2007-2008 (Πιρς, Γκαρνετ, Άλεν)

Πάμε και στη Βοστώνη. Το καλοκαίρι του 2007 οι Σέλτικς έφεραν στην πόλη τους Κέβιν Γκαρνέτ και Ρέι Άλεν, δημιουργώντας μια φονική τριάδα, αφού στην ομάδα υπήρχε ήδη ο εξαιρετικός σκόρερ και ηγέτης Πολ Πιρς, ο οποίος απλά χρειαζόταν βοήθεια. Και τη βρήκε με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από την Bιg-Three, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως βασικός point guard της ομάδας ήταν ο πολύτιμος Ραζόν Ρόντο. Τα... σάρωσαν όλα στο πέρασμα τους και κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 2008, νικώντας στους τελικούς τους μισητούς για την πόλη της Βοστώνης, Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ.

Xιτ 2010-11 (ΛεΜπρόν, Ουέιντ, Μπος)

r

Μιλάμε για μία από τις αποφάσεις που δίχασαν πολύ κόσμο στον μπασκετικό πλανήτη. Η περίφημη Decision του ΛεΜπρόν το 2010, είχε σαν αποτέλεσμα ο Βασιλιάς να μεταφέρει τα ταλέντα του στο Μαϊάμι, ψάχνοντας το πρωτάθλημα που δεν μπορούσε να βρει στο Κλίβελαντ τα προηγούμενα χρόνια. Στους Χιτ βρήκε τον ήδη πρωταθλητή του ΝΒΑ, Ντουέιν Ουέιντ, ενώ παρέα με τον ΛεΜπρόν πήγε και ο Κρις Μπος. Μια φοβερή superteam που μεταξύ άλλων είχε και τους Ρέι Άλεν, Ρασάρντ Λιούις και Σέιν Μπατίρ. Πήγε σε 4 τελικούς και πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα, πριν διαλυθεί με την επιστροφή του ΛεΜπρόν στο Κλίβελαντ.

Λέικερς 2012-13 (Κόμπι, Νας, Χάουαρντ, Αρτέστ, Γκασόλ)

Το 2012 οι Λέικερς ήθελαν να επιστρέψουν στην κορυφή και έτσι οι κινήσεις τους γέμισαν με ενθουσιασμό τους φιλάθλους τους. Δίπλα σε Κόμπι, Γκασόλ και Αρτέστ, πρόσθεσαν τον δύο φορές MVP του ΝΒΑ, Στιβ Νας και το... θηρίο και ένας από τους κορυφαίους σέντερ, Ντουάιτ Χάουαρντ. Στη θεωρία ήταν εξαιρετική ομάδα, όμως στην πράξη το πράγμα δεν δούλεψε. Το hype από τα media ήταν τεράστιο αλλά δεν δικαιολογήθηκε μέσα στο παρκέ, όπου η ομάδα του Λος Άντζελες έχασε 4-0 από τους Σπερς στον πρώτο γήρο των playoffs.

Ουόριορς 2016-17 (Κάρι, Ντουράντ, Τόμπσον, Γκριν)

Το Γκόλντεν Στέιτ αποτελεί μια εκ των κορυφαίων και πιο fun to watch ομάδων της ιστορίας. Οι... πολεμιστές είχαν ήδη στο ρόστερ τους το απίθανο δίδυμο Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον, αλλά και τον σπουδαίο αμυντικό και άνθρωπο για τη βρώμικη δουλειά, Ντρέιμον Γκριν. Αυτή η παρέα είχε κατακτήσει τίτλο το 2015 με MVP τελικών τον πολύτιμο Αντρε Ιγκουοντάλα. Άρα η μετακόμιση του Κέβιν Ντουράντ το 2016 τα διέλυσε όλα, δημιουργώντας μια πανίσχυρη ομάδα που δεν γινόταν να χάσει από κανέναν αν δεν είχε τραυματισμούς. Και το απέδειξε στους τελικούς του 2017 και του 2018 κόντρα στους Καβς. Οι Ουόριορς το είχαν... τερματίσει εκείνη την εποχή.

Νετς 2020-21 (Ντουράντ, Χάρντεν, Ίρβινγκ)

h

Πως να αφήσεις έξω την φοβερή τριάδα των Νετς. Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν και Κάιρι Ίρβινγκ ένωσαν τις δυνάμεις τους την περσινή σεζόν στο Μπρούκλιν με μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα. Ωστόσο δεν ήταν γραφτό να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο τους απέκλεισε με break στο Game 7 στην παράταση σε μια απολαυστική σειρά, η οποία έδωσε την ευκαιρία στα ελάφια να φτάσουν στο πρωτάθλημα αργότερα κόντρα στους Σανς. Οι τραυματισμοί των Ίρβινγκ και Χάρντεν στοίχισαν στους Νετς που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα προγνωστικά που τους είχαν φαβορί για τον τίτλο. Φέτος βέβαια έχουν γίνει ακόμα πιο δυνατοί με την απόκτηση των Μιλς, Μίλσαπ και την επιστροφή Όλντριτζ.

Λέικερς 2021-22 (ΛεΜπρόν, Ντέιβις, Ουέστμπρουκ, Καρμέλο)

Πάμε και στους Λέικερς, οι οποίοι φέτος το πήγαν σε άλλο επίπεδο. Ενισχύθηκαν σε όλες τις θέσεις και ακόμα και ο πάγκος τους δείχνει γεμάτος λύσεις. Αρχικά στην ομάδα βρίσκονται 6 μελλοντικοί Hall Of Famers. Ο λόγος για τους ΛεΜπρόν Τζείμς, Καρμέλο Άντονι, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Άντονι Ντέιβις, Ντουάιτ Χάουαρντ και Ραζόν Ρόντο. Επιπλέον υπάρχουν σημαντικές λύσεις όπως οι Μονκ, Αρίζα, Έλινγκτον και Ναν. Αδιανόητη superteam που έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οτιδήποτε διαφορετικό θα θεωρηθεί αποτυχία για την υπερομάδα που έχει στα χέρια του ο Φρανκ Βόγκελ.

        Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

         

        NBA Τελευταία Νέα