Τζόναθαν Άιζακ: Αψήφησε το Black Lives Matter και τον εμβολιασμό

Τζόναθαν Άιζακ: Αψήφησε το Black Lives Matter και τον εμβολιασμό

Τζόναθαν Άιζακ: Αψήφησε το Black Lives Matter και τον εμβολιασμό

bet365

Ο Τζόναθαν Άιζακ της «φούσκας». Και της πανδημίας. Ο πάουερ φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ δεν έμεινε μόνο όρθιος στο Black Lives Matter. Δηλώνει και αρνητής των εμβολίων με αιτία.

Ο Τζόναθαν Άιζακ αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ. Στη «φούσκα» που έγινε στο Ορλάντο, το καλοκαίρι του 2020, ο Άιζακ, ένας μαύρος αθλητής γεννημένος στο Μπρονξ, δεν ακολούθησε την πεπατημένη των συναδέλφων του.

Στην ανάκρουση του Ύμνου της Αστερόεσσας δεν γονάτισε. Δεν το έκανε από.. άποψη. Ή για να ταχθεί στο πλευρό εκείνων που δεν ευαγγελίζονται το Black Lives Matter. Θέλησε να ξεχωρίσει, επειδή θεωρούσε ότι η κίνηση του γονατίσματος δεν προσφέρει καμία λύση.

Περήφανος αντιεμβολιαστής!

Ο καιρός πέρασε. Και το όνομα του Άιζακ βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα. Το ΝΒΑ προσπαθεί να ξεκινήσει την πρώτη κανονική σεζόν του στον καιρό της πανδημίας. Και επιθυμεί τον εμβολιασμό (σχεδόν) όλων. Ο Άιζακ βρίσκεται ανάμεσα στις εξαιρέσεις, αφού ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για τους παίκτες. Και ο 24χρονος δεν ζει ούτε στη Νέα Υόρκη, ούτε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ο τοπικός νόμος τοποθετεί το εμβόλιο στις «υποχρεώσεις» των επαγγελματιών αθλητών που θέλουν να προπονηθούν και να αγωνιστούν στο ΝΒΑ.

Τον Μάρτιο, ο βαθιά θρησκευόμενος Άιζακ ξεκίνησε να διαβάζει την Αμερικάνικη ιστορία των Μαύρων και να παρακολουθεί τις ενημερώσεις του τότε προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Τότε ήταν που έμαθε για την φυσική αντίσταση που προσφέρει το ανθρώπινο σώμα με τα αντισώματα, αναφορικά με τον κορονοϊό και έφτασε σε σημείο να αντιπαθεί τον δόκτωρ Άντονι Φάουτσι. Το κεντρικό πρόσωπο του ιατρικού επιτελείου της Προεδρίας Τραμπ και του επιστήμονα που είχε αναλάβει όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις αναφορικά με την covid-19.

«Στο τέλος της ημέρας, είναι άνθρωποι και δεν μπορείς να εναποθέσεις την πίστη σου ολοκληρωτικά στους ανθρώπους», είναι η ατάκα του Άιζακ στο περιοδικό Rolling Stone, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της... ημέρας: Αντιεμβολιαστές και θεωρίες συνωμοσίας στο ΝΒΑ.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα