Οι ΝΒΑers που τουιτάρουν την παραμονή του αγώνα, παίζουν χειρότερα στα ματς

Γιάννης Σταυρουλάκης
Οι ΝΒΑers που τουιτάρουν την παραμονή του αγώνα, παίζουν χειρότερα στα ματς

bet365

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 112 ΝΒΑers, αποδείχτηκε πως εκείνοι που τουιτάρουν τα βράδια πριν από τους αγώνες τους, παίζουν χειρότερα στα ματς.

Τα social media έχουν φέρει τους φιλάθλους κοντά στα ινδάλματά τους, αυξάνοντας παράλληλα την ψευδαίσθηση της προσωπικής συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά, οι αθλητές είναι πλέον πολύ εύκολο να πέσουν στην παγίδα της υπέρμετρης ενασχόλησης με την κοινωνική εικόνα τους, χάνοντας εν μέρει τον προσανατολισμό τους.

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε το scienciedirect.com μεταξύ 112 NBAers σχετικά με το πως επηρεάζονται από την έλλειψη ύπνου εξαιτίας της κατάχρησης των social media τις βραδινές ώρες, αποδείχτηκε πως παίζουν χειρότερα την επόμενη μέρα! Η έρευνα αναφέρει πως αν κάποιος τουιτάρει το απόγευμα ή το βράδυ, σημειώνει λιγότερους πόντους και μαζεύει λιγότερα ριμπάουντ σε σχέση με κάποιον που δεν το κάνει! Επιπρόσθετα, οι παίκτες που χρησιμοποιούν το Twitter μετά τα μεσάνυχτα, την επόμενη μέρα θα κάνουν περισσότερα λάθη και φάουλ!

Τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν πως η στέρηση ύπνου λόγω του Twitter σχετίζεται με την μειωμένη απόδοση την επόμενη μέρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NBA Τελευταία Νέα