Χαράλαμπος Βούλγαρης: Ποιος είναι ο Ελληνοκαναδός χαρτοπαίκτης που έκανε άνω-κάτω τους Μάβερικς

Χαράλαμπος Βούλγαρης: Ποιος είναι ο Ελληνοκαναδός χαρτοπαίκτης που έκανε άνω-κάτω τους Μάβερικς

Χαράλαμπος Βούλγαρης: Ποιος είναι ο Ελληνοκαναδός χαρτοπαίκτης που έκανε άνω-κάτω τους Μάβερικς

bet365

Ο Χαράλαμπος Βούλγαρης λατρεύει τον τζόγο. Πιθανότατα αντίκρισε και την ευκαιρία που του έδωσε ο Μαρκ Κιούμπαν στους Ντάλας Μάβερικς ως τέτοια. Έπαιξε και έχασε. Ο πλούσιος βίος και η πολιτεία ενός αυθεντικού χαρτοπαίκτη!

Τα χέρια του Χαράλαμπου Βούλγαρη δεν σταματούν να... χαϊδεύουν τις μάρκες. Να τις ανακατεύουν. Το βλέμμα του παραμένει χαμηλά. Περιμένει. Ο τζόγος θέλει (και) υπομονή.

Ο 46χρονος Ελληνοκαναδός δεν διεκδικεί τον τίτλο του νέου... Nick The Greek. Τα κατορθώματά του θα μπορούσαν να τον καταστήσουν σπουδαίο. Όπως και τα μυθικά κέρδη του.

Κάπου εδώ θα πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις. Σε μία ιστορία με μπόλικο τζόγο, ακόμα περισσότερο μπάσκετ και ένα «τραγικό» επαγγελματικό τέλος για τον Βούλγαρη.

Ο Μαρκ Κιούμπαν εκτίμησε τις ικανότητες του Βούλγαρη και του πρόσφερε μία θέση αναλυτή στους Ντάλας Μάβερικς. Με τον καιρό, ο 46χρονος απέκτησε δύναμη. Αποτέλεσε, τρόπον τινά, τον σκιώδη general manager των Μάβερικς.

Και αφού «κατηγορήθηκε» για τη φυγή των Ντόνι Νέλσον, Ρικ Καρλάιλ και μία διαμάχη με τον Λούκα Ντόντσιτς, το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε.

Ποιος είναι όμως ο Χαράλαμπος Βούλγαρης; Γιατί κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κιούμπαν;

Στοίχημα του ενός εκατομμυρίου!

Η... καριέρα του Ελληνοκαναδού ξεκίνησε από το ΝΒΑ. Από τα στοιχήματα που έπαιζε σε αναμετρήσεις του ΝΒΑ, στα τέλη της δεκαετίας του '90. Οι επιλογές του ήταν διάνα. Άδειαζε τον κουμπαρά των εταιριών στοιχηματισμού και γέμιζε τον δικό του.

Ο θρύλος του ξεπερνούσε κάθε όριο. Και προτού κανείς καταλάβει τι συμβαίνει, ο Βούλγαρης πόνταρε το όνειρο κάθε Αμερικανού μία δεκαετία νωρίτερα σε μία ημέρα. Ένα εκατομμύριο δολάρια σε διάφορα ματς, σε μία αγωνιστική ημέρα.

Σύμφωνα με όσα έχει πει, η μελέτη τριών προπονητών, του Τζέρι Σλόαν (των Γιούτα Τζαζ), του Έντι Τζόρνταν (των Σακραμέντο Κινγκς) και του Μπάιρον Σκοτ (Νιου Τζέρσεϊ Νετς) και ο τρόπος διαχείρισης των αγώνων του... άνοιξε τα μάτια!

Το στοίχημα μπαίνει στην άκρη. Σειρά έχει το πόκερ. Τα τραπέζια που έπαιζε συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα. Τα κέρδη του, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 υπολογίζονται σε 3.090.000 δολάρια!

Για να φτάσει σε αυτό το ποσό, χρειάστηκε 14 έτη και 19 διαφορετικά τουρνουά. Σε ένα απ' αυτά, πίσω στο 2007, εισέπραξε τα περισσότερα κερδισμένα χρήματα, σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια (434.560), τα μισά δηλαδή απ' αυτά που είχε συνηθίσει να ποντάρει.

Πιθανότατα σε ένα απ' αυτά τα τραπέζια θα τον γνώρισε ο Μαρκ Κιούμπαν. Και ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς λατρεύει την αδρεναλίνη που προσφέρει ένα υψηλό ποντάρισμα και η αναμονή για ένα καλό χαρτί.

Στους Μάβερικς με ρόλο ασαφή

Τον προσέλαβε στους Μάβερικς. Αδιαφορώντας για το παρελθόν του Βούλγαρη. Βλέπετε, τα προηγούμενα χρόνια, η προσθήκη ενός επαγγελματία τζογαδόρου στα άδυτα μιας ομάδας του ΝΒΑ θα διέθετε και την απαραίτητη αντίδραση.

Όχι πια. Το ΝΒΑ, στα χρόνια του Άνταμ Σίλβερ, έχει καταλάβει πως ο στοιχηματισμός πρέπει να είναι... σύμμαχος και όχι... εχθρός.

«Ένας στρατηγικός στοχαστής, ο οποίος θα βοηθήσει στην εξέταση της στρατηγικής στο παρκέ, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα». Η περιγραφή του Κιούμπαν για τα καθήκοντα του Βούλγαρη είναι τόσο πομπώδης, όσο και ασαφής.

Η εξέλιξη των πραγμάτων, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έδωσαν στον Βούλγαρη έναν άλλον, πομπώδη και ασαφή, τίτλο: Ο σκιώδης general manager!

Το καταπληκτικό με την περίπτωση του Βούλγαρη είναι οι άριστες γνώσεις του στο κομμάτι της ανάλυσης. Έχει τη δυνατότητα να αναλύσει στατιστικά και καταστάσεις, όπως έκανε στο (παραμελημένο πια) blog του.

Κάνοντας άνω-κάτω μία ομάδα!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ελληνοκαναδός μπήκε σε μία μάχη εξουσίας με τον general manager της ομάδας, Ντόνι Νέλσον. Ίσως ο ίδιος ο Βούλγαρης να θεώρησε τη θητεία του στο ΝΒΑ ως μία ατελείωτη παρτίδα πόκερ. Μπλόφαρε, πόνταρε και στο τέλος έβαλε τα πάντα στο τραπέζι.

Και ενώ φάνηκε να σαρώνει, αφού ο Νέλσον παραιτήθηκε και τον ακολούθησε ο προπονητής της ομάδας, Ρικ Κάρλαϊλ, η εξουσία που είχε στα χέρια του ήταν τόσο μεγάλη, όχι για να την διαχειριστεί, αλλά για να του επιτρέψουν να τη διαχειριστεί για άλλο διάστημα.

Η... μπλόφα δεν έπιασε. Οι Μάβερικς το διαχειρίστηκαν με περίσσια ευγένεια. Δεν τον απέλυσαν, αλλά στην ουσία το έκαναν. Το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε. Και ο Χαράλαμπος Βούλγαρης είναι ελεύθερος να επιστρέψει σε αυτό που ξέρει καλύτερα: τον τζόγο.

 

NBA Τελευταία Νέα