NBA: Έξι «στοιχειωμένα» συμβόλαια ολοκληρώνονται αυτή τη σεζόν

NBA: Έξι «στοιχειωμένα» συμβόλαια ολοκληρώνονται αυτή τη σεζόν

bet365

Τα ονομάζουν «νεκρά» συμβόλαια. Ανήκουν σε παίκτες που έχουν πάψει να αγωνίζονται, αλλά οι ομάδες που είχαν συνάψει συμφωνία μαζί τους, είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο. Έξι απ' αυτά θα ολοκληρωθούν στο τέλος της σεζόν 2021-2022.

Το ανάθεμα δεν πρέπει να πηγαίνει στην πλευρά των παικτών. Η συμφωνία προσφέρθηκε από τις ομάδες του ΝΒΑ. Και αυτές πληρώνουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Τον όρο «νεκρό συμβόλαιο» τον έχετε ακούσει ξανά. Αν όχι, αφορά ενεργά συμβόλαια παικτών που δεν αγωνίζονται.

Είναι συμφωνίες προηγούμενων ετών, τις οποίες οι ομάδες έχουν δικαίωμα να «σπάσουν» σε διάστημα αρκετών ετών, προκειμένου να τις αποπληρώσουν όπως εκείνες επιθυμούν, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούν να μη φορτώσουν το salary cap τους με πολλά, άχρηστα, χρήματα.

Αρκετές ομάδες έχουν σπαταλήσει μπόλικα χρήματα στα... νεκρά συμβόλαια. Υπάρχουν κάποιες συμφωνίες που είναι διαβόητες. Έξι απ' αυτές μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο τους.

Ποιες είναι αυτές;

Μόντα Ελις

Οι Ιντιάνα Πέισερς πληρώνουν ακόμη τον Μόντα Έλις, ο οποίος δεν έχει παίξει εδώ και 5 σεζόν! Του χρωστούσαν 11 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως, ο Έλις ακόμη αναζητεί τον τρόπο να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Λούολ Ντενγκ

Οι Λος Άντζελες Λέικερς αποφάσισαν να προσφέρουν 72 εκατομμύρια στον Λούολ Ντενγκ. Όταν έφυγε από το Λ.Α. του χρωστούσαν 20 εκατομμύρια. Πέντε χρόνια μετά, το χρέος θα σβήσει.

Τζόακιμ Νόα

Οι Νιου Γιορκ Νικς ακόμη πληρώνουν τον Τζόακιμ Νόα! Εκείνη η συμφωνία το 2016, για 72 εκατομμύρια σε 4 χρόνια, έφερε τους Νικς να πληρώνουν τον σέντερ του Φλόριντα για τέσσερα χρόνια αφού έφυγε από τη Νέα Υόρκη και άλλα δύο μετά την απόσυρσή του!

Τίμοφεϊ Μοζγκοφ

Οι Ορλάντο Μάτζικ είναι η ομάδα που πληρώνει τα... σπασμένα του Τίμοφεϊ Μοζγκόφ και ας μην έχει παίξει ούτε ένα δευτερόλεπτο με τη φανέλα τους! Το χρέος έφτασε στα 16.7 εκατομμύρια. Και ο Ρώσος σέντερ πληρώνεται εδώ και 4 χρόνια.

Κρις Μπος

Η απόσυρση του Κρις Μπος, ενός από τους Big-3 των Μαϊάμι Χιτ στην εποχή του ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν υποχρεωτική λόγω θρόμβωσης. Το συμβόλαιό του, ωστόσο, συνέχισε να... τρέχει. Με την οφειλή να φτάνει στα 52 εκατομμύρια και τον Μπος να λαμβάνει πληρωμές τα τελευταία έξι χρόνια!

Λάρι Σάντερς

Στην εξίσωση μπαίνουν και οι πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς. Ο Λάρι Σάντερς αποφάσισε στην ηλικία των 26 ετών να αποχωρήσει από το ΝΒΑ! Στο συμβόλαιό του υπήρχε ένα... υπόλοιπο 9.3 εκατομμυρίων. Με την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να καταβάλλει μέρος τους στον Σάντερς εδώ και 7 χρόνια! Ήδη ο Σάντερς συμπλήρωσε και πέντε χρόνια μακριά από τα παρκέ.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Κέβιν Γκαρνέτ. Με έναν αστερίσκο. Η δική του συμφωνία με τους Μπόστον Σέλτικς τελειώνει το καλοκαίρι του 2003. Με τους Σέλτικς να του χρωστούν 35 εκατομμύρια και να του καταβάλλουν δόσεις την τελευταία επταετία!

 

NBA Τελευταία Νέα