Aντετοκούνμπο: Οι τελευταίοι πιστοί «στρατιώτες»! (pics)

Aντετοκούνμπο: Οι τελευταίοι πιστοί «στρατιώτες»! (pics)

Νίκος Καρφής
Aντετοκούνμπο: Οι τελευταίοι πιστοί «στρατιώτες»! (pics)

bet365

Πίστη και αφοσίωση είναι δύο λέξεις μοιάζουν να είναι άγνωστες τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι κύριοι που... χαλάνε την πιάτσα και το Gazzetta υποκλίνεται.

Ζούμε σε μια εποχή που οι μετακινήσεις παικτών από μια ομάδα του ΝΒΑ σε μία άλλη, είναι κάτι παραπάνω από συχνές. Ψάχνουν με... λύσσα ένα πρωτάθλημα, κάτι που δεν τους επιτρέπει να μείνουν στην ομάδα που τους παρουσίασε στο παγκόσμιο κοιν

Πάντως ορισμένες περιπτώσεις έχουν μείνει και κρατούν ψηλά τη σημαία των πιστών στρατιωτών, οι οποίοι με την πίστη και την αφοσίωση που δείχνουν στο σύλλογο που υπηρετούν μας μεταφέρουν σε παλαιότερες, πιο ρομαντικές εποχές, τότε πού τα πράγματα ήταν διαφορετικά και κυριαρχούσαν κάποιες άλλες αξίες, όπως το συναισθηματικό δέσιμο του παίκτη με την ομάδα που παίζει και τους φιλάθλους της.

Το Gazzetta υποκλίνεται στους παίκτες δεν έχουν αλλάξει ομάδα από τη στιγμή που μπήκαν στο ΝΒΑ όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Στεφ Κάρι και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και συνεχίζουν να δείχνουν την αγάπη τους σε μια ομάδα, αποφασίζοντας να μην ψάξουν νέο περιβάλλον.

Η λίστα περιλαμβάνει μόνο εν ενεργεία παίκτες και όχι ιερά τοτέμ της αφοσίωσης σαν τον Κόμπι, τον Νοβίτσκι, τον Ντάνκαν και τον Στόκτον.

Πάμε να δούμε τους τελευταίους των... Μοϊκανών

Στεφ Κάρι-Ουόριορς (Aπό το 2009 μέχρι σήμερα)

Αν οι Ουόριορς είχαν πρόσωπο αυτό θα ήταν ο Στεφ Κάρι. Ένας εκ των κορυφαίων point guards στην ιστορία της λίγκας. Ο σπουδαιότερος σουτέρ όλων εποχών. Ο ταχυδακτυλουργός με το Νο.30 πέρασε και δύσκολα χρόνια στους Ουόριορς, αφού το Γκόλντεν Στέιτ δεν ήταν πάντα η ομάδα που θαυμάσαμε από το 2015 μέχρι το 2018, τότε που κατέκτησε 3 πρωταθλήματα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος με τον Μόντα Έλις. Και στην σημαντικότερη απόφαση της ιστορίας τους οι πολεμιστές αποφάσισαν να ανταλλάξουν τον Έλις και να κρατήσουν Κάρι. Μια επιλογή που τους έκανε να φτιάξουν τη δική τους δυναστεία. Ο Κάρι από το 2009 μέχρι σήμερα βρίσκεται στους Ουόριορς και ποτέ δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει. Θα είναι και αυτός ένας εκ των one club legend όταν τελειώσει την καριέρα του, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το Γκόλντεν Στέιτ είναι η ομάδα του και κανείς δεν μπορεί να τον φανταστεί μακριά από αυτό.

Κλέι Τόμπσον-Ουόριορς (Aπό το 2011 μέχρι σήμερα)

Ο έτερος Splash Brother βρίσκεται στο Γκόλντεν Στέιτ από το 2011 και συνεχίζει να εκτελεί πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Πιστός στρατιώτης των Ουόριορς, έτοιμος να πολεμήσει για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Απίστευτος σουτέρ και φοβερός αμυντικός. Ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα και η αντίδραση του λίγα δευτερόλεπτα μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη στον 6ο τελικό με τους Ράπτορς το 2018, τα λέει όλα. «Κόουτς δώσε μου 2 λεπτά να ξεκουραστώ και ξαναμπαίνω» είχε πει στον Κερ μετά τη ρήξη χιαστού. Πάντα έτοιμος να θυσιαστεί για την ομάδα του. Αρκετοί έλεγαν ότι θα φύγει τις προηγούμενες σεζόν, αλλά ανανέωσε και θα περιμένει καρτερικά να ξεπεράσει άλλον ένα σοβαρό τραυματισμό του.

Ντρέιμοντ Γκριν-Ουοριορς (Aπό το 2012 μέχρι σήμερα)

Η... κόλλα των Ουόριορς. Ο άνθρωπος που προστατεύει την ομάδα και την κρατά ενωμένη στα δύσκολα. Θέλει να δέχεται όλα τα... πυρά αυτός για να αφήνει τους υπόλοιπους να κάνουν αναπόσπαστους τη δουλειά τους. Ανέβηκε σιγά-σιγά τα σκαλιά της καταξίωσης και πλέον θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς και τους εξυπνότερους παίκτες της λίγκας. Το κακό παιδί των Ουόριορς είναι ένα κομμάτι που αν το έχαναν, δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια ομάδα. Η συνεισφορά του Ντρέιμοντ στην επιτυχία των Ουόριορς τα τελευταία χρόνια δεν μεταφράζεται μόνος από τους αριθμούς του στο γήπεδο. Το... πιστό σκυλί του Στιβ Κερ.

Ουντόνις Χάσλεμ-Χιτ (Aπό το 2002 μέχρι σήμερα)

Ο αρχηγός αυτής της ομάδας. Είναι ο τελευταίος πιστός των Μοϊκανών. Η πίστη και η αφοσίωση προσωποποιημένη. Πάντα στο Μαϊάμι. Από το 2002 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδία των φιλάθλων. Περίμενε υπομονετικά και τελικά κατέκτησε τρία πρωταθλήματα. Ένα με τα... όργια του Ουέιντ το 2006 και ακόμα 2 παρέα με την Βig-Three των ΛεΜπρόν-Ουέιντ-Μπος. Γνωστός για το σουτάκι του από τα 5 μέτρα. Με αυτό τον τρόπο έβγαζε για χρόνια το παντεσπάνι του.

Μπράντλεϊ Μπιλ-Ουίζαρντς (Από το 2012 μέχρι σήμερα)

Ο ηγέτης των Ουίζαρντς. Τις περισσότερες φορές κουβαλά στις πλάτες του την ομάδα, όντας αβοήθητος ειδικά από τότε που έφυγε ο Ουόλ. Έχει μάθει να βάζουν νερό στο κρασί του, αφού μιλάμε για γκαρντ top επιπέδου και θα μπορούσε να ψάχνει για χρόνια μια ανταλλαγή. Το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μπιλ με την Ουάσινγκτον (μέχρι το 2023) του αποφέρει σε βάθος χρόνων 130 εκατομμύρια δολάρια.Το όνομα του ακούγεται για τους Ουόριορς το τελευταίο διάστημα.

Ντέιμιαν Λίλαρντ-Μπλέιζερς (Aπό το 2012 μέχρι σήμερα)

Ένας τύπος που πάει κόντρα στο ρεύμα. Στο ρεύμα που θέλει τους stars να φεύγουν από την ομάδα τους με σκοπό να πάνε κάπου αλλού για να διεκδικήσουν με πολύ περισσότερες πιθανότητες το πρωτάθλημα. Όπως δήλωσε στο παρελθόν, όταν ρωτήθηκε για την επιλογή του Ντουράντ να πάει στους Ουόριορς, η απάντηση του ήταν: «Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Δεν θα πήγαινα στην ομάδα κανενός. Ποτέ σε superteam». Ακόμα περισσότερο για τον τρόπο που βλέπει το μπάσκετ μαρτυρά η ατάκα: ««Ας μην πάρω ποτέ πρωτάθλημα, αν δεν μπορώ να χτίσω τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο εδώ που είμαι». Ακόμα ένα δείγμα της αγάπης του για το Πόρτλαντ ήταν που έμεινε πίσω να φυλά τις... Θερμοπύλες τη σεζόν 2015-16. Οι uπόλοιποι «σωματοφύλακες» (Όλντριτζ, Μπατούμ, Μάθιους, Λόπεζ) πήδηξαν από τη... βάρκα για να πάνε σε άλλες πολιτείες, ο Λίλαρντ έμεινε εκεί να κρατά όρθια τη σημαία του Πόρτλαντ. Υπάρχουν φήμες που τον ήθελαν να έχει ζητήσει ανταλλαγή λόγω της αδυναμίας του Πόρτλαντ να τον βοηθήσει για να φτιάξει ρόστερ πρωταθλητισμού, όμως ο ίδιος τις διέψευσε αμέσως.

Γιάννης Αντετοκούνμπο-Μπακς (2013 μέχρι σήμερα)

kkkk

Δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Greek Freak είχε την ευκαιρία να πάει σε ομάδα που θα είχε superstar δίπλα του (Ουόριορς, Μάβερικς και Χιτ) για να μπορέσει να διεκδικήσει πιο εύκολα το πρωτάθλημα. Όμως ο Γιάννης έμεινε στο αγαπημένο του Μιλγουόκι, δείχνοντας πως ξέρει να κρατά τις υποσχέσεις του. Όσες δυσκολίες και αν συνάντησε μέχρι να φτάσει στο φετινό πολυπόθητο δαχτυλίδι, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να φύγει από τους Μπακς. Είχε μια υπέσχση να εκπληρώσει. Το μακρινό 2014 και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου είχε δώσει μια υπόσχεση και 7 χρόνια μετά ήρθε η ώρα να την κάνει πράξη. «Δεν θα φύγω ποτέ από την ομάδα και την πόλη του Μιλγουόκι, μέχρι να χτίσουμε μια ομάδα πρωταθλητισμού». Για ακόμα μια φορά πίστεψε στον εαυτό του, ήταν ξεκάθαρος και τήρησε όσα είπε πιο γρήγορα απ' όσο πίστευε ο πιο αισιόδοξος παρατηρητής. Φτάσαμε στο 2021, ο Γιάννης έχει υπογράψει supermax συμβόλαιο με την ομάδα, πήρε το πρωτάθλημα, κάνοντας πράματα και θάματα στους τελικούς και πλέον έχει ως στόχο να φορέσει και άλλα δαχτυλίδια στο μέλλον. Η πίστη και η αφοσίωση ανταμοίβεται και ο Γιάννης το άξιζε και με το παραπάνω για όλα όσα πέρασε τα προηγούμενα χρόνια.

 

NBA Τελευταία Νέα