Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης το πρώτο δαχτυλίδι στα 26, ο Τζόρνταν στα 28, ο ΛεΜπρόν στα 27! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης το πρώτο δαχτυλίδι στα 26, ο Τζόρνταν στα 28, ο ΛεΜπρόν στα 27! (pics & vids)

bet365

Όλος ο μπασκετικός πλανήτης υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που τα σάρωσε όλα και αναδείχθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ στα 26 του. Το Gazzetta θυμίζει πότε πήραν το πρώτο τους πρωτάθλημα οι σπουδαιότεροι παίκτες της ιστορίας.

Ο τεράστιος Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα, φορώντας το πρώτο δαχτυλίδι στο ΝΒΑ.

Ο «Μίδας» των τροπαίων, Greek Freak έχει φτιάξει μια εκπληκτική συλλογή τίτλων στα 26 του με ατομικές και ομαδικές διακρίσεις.

Ο Έλληνας σταρ τρέλανε κόσμο στο Game 6 με 50άρα, παίρνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών. Ο ασταμάτητος Γιάννης συνεχίζει να μεγαλώνει το μύθο του, ανεβαίνοντας συνεχώς στη λίστα με τους κορυφαίους της ιστορίας.

Πότε όμως φόρεσαν το πρώτο τους δαχτυλίδι οι σπουδαιότεροι παίκτες που έχουν πατήσει ποτέ τα παρκέ του ΝΒΑ. Ο Γιάννης άφησε πίσω του τεράστια ονόματα και στοχεύει κάποτα στο μέλλον να μπει στο TOP 10 και το ΤOP 5 όλων των εποχών.

Ο GOAT, ο ανυπέρβλητος Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 1991 σε ηλικία 28 ετών με τους Μπουλς, αφού πριν οι Πίστονς του είχαν φράξει τον δρόμο. Στα 28 τους ανέβηκαν στο... Έβερεστ για πρώτη φορά τόσο ο Κέβιν Ντουράντ (2017 με Ουόριορς) όσο και ο Σακίλ Ο'Νίλ (2000 με Λέικερς)

oooo

Ο Κόμπι το κατέκτησε στα 21 του το 2000, ενώ ο Μάτζικ Τζόνσον πανηγύρισε από νωρίς στα 20 του χρόνια και εκείνος με τη φανέλα των Λέικερς. O Mπιλ Ράσελ το κατέκτησε στα 23 του, τη σεζόν 1956-57, ενώ ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έφερε το πρώτο πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι και πρώτο δικό του, το 1971. Ο θρύλος των Σέλτικς, Λάρι Μπερντ φόρεσε το πολυπόθητο δαχτυλίδι για πρώτη φορά το 1981 σε ηλικία 24 ετών.

Ο σπουδαίοτερος σουτέρ στην ιστορία, Στεφ Κάρι, το 2015 ανέβηκε για πρώτη φορά στον θρόνο σε ηλικία 27 ετών, νικώντας τους Καβς του ΛεΜπρόν, ενώ και ο «Βασιλιάς» πανηγύρισε με το Μαϊάμι το 2012 στα 27 του.

Τρεις σπουδαίοι ψηλοί της λίγκας χρειάστηκαν να πατήσουν τα 30 για να δουν την συντροφιά του δαχτυλιδιού. Ο κυριαρχικός Ουίλτ Τσάμπερλεϊν χάρηκε για πρώτη φορά με το πρωτάθλημα στα 30 του, ενώ Χακίμ Ολάζουον (το 1994) και Ντιρκ Νοβίτσκι το κατέκτησαν στα 31. Ο Γερμανός πανηγύρισε κόντρα στην Big -Three των Χιτ το 2011.

yuyuy

 

NBA Τελευταία Νέα