Αντετοκούνμπο: «Η μητέρα μου πουλούσε πράγματα στον δρόμο, τώρα κάθομαι στην κορυφή των κορυφών»

Αντετοκούνμπο: «Η μητέρα μου πουλούσε πράγματα στον δρόμο, τώρα κάθομαι στην κορυφή των κορυφών»

Αντετοκούνμπο: «Η μητέρα μου πουλούσε πράγματα στον δρόμο, τώρα κάθομαι στην κορυφή των κορυφών»

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε στην πιο ψηλή κορυφή και τα λόγια του προκαλούν μόνο ανατριχίλα.

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά την ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μέσα σε αυτά τα χρόνια την έχουν μάθει και σε όλη την γη. Το παιδί που ξεκίνησε από τον δρόμο και από τα γηπεδάκια στα Σεπόλια, με όπλο το ταλέντο του κατάφερε και έφτασε μέχρι την κορυφή του κόσμου.

Το ΝΒΑ δεν μπορεί να μην υποκλιθεί στο μεγαλείο του. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Επέλεξε να είναι απόλυτος και γι' αυτό έκανε όσους τον αμφισβητούσαν να αλλάξουν δημόσια την στάση τους. Δεν χρειάστηκε super team, δεν χρειάστηκε να φύγει από το Μιλγουόκι. Χρειάστηκε μόνο να δουλέψει σκληρά και να δει τα πράγματα του να γίνονται πραγματικότητα.

Στην συνέντευξη Τύπου γύρισε πίσω τον χρόνο, μίλησε για όσα κατάφερε και φυσικά έμεινε σε εκείνο που έχει σημασία. Αν κάποιος βλέπει τα όνειρα αδύνατα, αν κάποιος λυγίζει πρέπει να σκέφτεται τον Γιάννη και να μην τα παρατά ποτέ.

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και ο Γιάννης είναι η απόδειξη.

«Εκπροσωπώ τις δύο χώρες μου, την Ελλάδα και τη Νιγηρία. Ξέρω ότι είμαι role model για πολλά παιδιά. Αυτό εδώ θα πρέπει να κάνει κάθε παιδί, οποιονδήποτε στον πλανήτη να πιστέψει στον εαυτό του. Όταν δεν είσαι καλά, όταν δεν νιώθεις καλά, πρέπει να συνεχίσεις να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και να μην αφήσεις κανέναν να σου πει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Συνέχισε να δουλεύεις. Ο κόσμος μού έλεγε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα. Είμαι πρωταθλητής! Πρέπει να πιστεύεις, ελπίζω να δίνω στον κόσμο ελπίδα ότι μπορεί να γίνει. Πριν από οκτώ χρόνια, δεν ήξερα ποια ήταν η επόμενη κίνηση. Η μητέρα μου πουλούσε πράγματα στον δρόμο. Τώρα είμαι εδώ, κάθομαι στην κορυφή των κορυφών. Είμαι ευλογημένος. Νιώθω τόσο ευλογημένος που ακόμη κι αν δεν ξαναβρεθώ εδώ, θα είμαι εντάξει. Εύχομαι πως αυτό θα δώσει ελπίδα σε όλους στον κόσμο, να πιστεύουν στα όνειρά τους.

Αυτό είναι για τη μητέρα μου, δούλεψε πολύ σκληρά για να είμαι εδώ. Αυτό είναι για τον πατέρα μου, που βλέπει από ψηλά. Αυτό είναι για τη σύντροφό μου, που φροντίζει και προσέχει τον γιο μου. Αυτό είναι για τα αδέρφια μου. Μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος κάποιες φορές, απομακρύνομαι από τα social media γιατί θέλω πολύ να πετύχω αυτό εδώ, να τα καταφέρω. Κάθε μέρα, όμως το κάνω για τη μητέρα, τον πατέρα μου, τη σύντροφό μου, τα αδέλφια μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα