Αντετοκούνμπο: Oι 5 απίθανες εμφανίσεις των playoffs όπου ήταν... Freak! (vids)

Αντετοκούνμπο: Oι 5 απίθανες εμφανίσεις των playoffs όπου ήταν... Freak! (vids)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Oι 5 απίθανες εμφανίσεις των playoffs όπου ήταν... Freak! (vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς βρίσκονται μια ανάσα από τον τιτλο (Game 6, 04:00, gazzetta Live, Cosmote Sport 4) και το Gazzetta στέκεται στα πέντε ματς των φετινών playoffs που το πήγε σε άλλο επίπεδο

Όλος ο κόσμος περιμένει τον έκτο τελικό των Μπακς με τους Σανς στο Μιλγουόκι (Game 6, 04:00, gazzetta Live, Cosmote Sport 4), όπου τα... ελάφια χρειάζονται νίκη για να κάνουν το 4-2 και να πάρουν τον δεύτερο τίτλο της ιστοριας τους.

Μια... διαδρομή όπου Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλετον έκαναν παρέα από το 2013 και τώρα ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν, με την Deer District να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει 65.000 κόσμο για το Game 6.

Ο Greek Freak πραγματοποιεί τα playoffs της ζωής του φέτος και έχει βγει μπροστά σε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Το Gazzetta επέλεξε τα πέντε παιχνίδια που ο Έλληνας σταρ τα διέλυσε όλα και έγινε... Freak στο παρκέ.

Τα πέντε ματς που έγινε... Freak στην postseason

Θα μπορούσαν να ήταν στην πεντάδα οι 34άρες που έβαλε στους Νετς, ωστόσο το πρώτο ματς που αξιζει θέση είναι το Game 6 κόντρα στο Μπρούκλιν. Τα ελάφια έπαιζαν ένα ματς ζωής και θανάτου, αφού αν το έχαναν θα έμεναν εκτός συνέχειας των playoffs. O Γιάννης μπήκε σσαν λυσσασμένος στο ματς και τελικά κατάφερε να το τελειώσει με 30 πόντους (12/20 σουτ) και 17 ριμπάουντ σε μια κυριαρχική εμφάνιση που βοήθησε την ομάδα του να κάνει το 3-3 και να μείνει ζωντανή στην postseason.

Το αμέσως επόμενο παιχνίδι είναι το Game 7 κόντρα στην παρέα του Ντουράντ. Οι Νετς ήταν φοβαρί στη έδρα τους, παρόλο που δεν είχαν Ίρβινγκ και ο Χάρντεν έπαιζε με πρόβλημα στο πόδι. Ωστόσο τα... ελάφια έδειξαν χαρακτήρα κράτησαν την ψυχραιμία τους όταν το ματς πήγε στην παράταση και εκεί το πήραν με 115-111. Ο Γιάνναρος έκανε ότι ήθελε σε άλλο ένα ματς και τελείωσε την παράσταση του με 40 πόντους, 15/24 σουτ, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Πόσο εύκολο είναι να βάλεις 40 σε Game 7 σε ματς-θρίλερ; Kαθόλου εύκολο, αλλά ο Greek Freak το έκανε κι αυτό.

Ίσως να έπρεπε να μπει στην πεντάδα των κορυφαίων του ματς και ένα παιχνίδι απέναντι στους Χοκς, αλλά δεν γίνεται να ξεχάσουμε τα όσα κάνει στους τελικούς με τους Σανς.

Στο δεύτερο ματς των τελικών έφτασε τους 42 πόντους με 68% εντός πεδιάς και τα 12 ριμπάουντ, καταθέτοντας και πάλι την ψυχή του πάνω στο παρκέ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό γιατί οι Σανς άντεξαν στο τέλος και έφυγαν με τη νίκη 118-108, κάνοντας το 2-0 στους τελικούς. Αλλά έστειλε το μήνυμα για όσα θα ακολουθήσουν στη συνέχεια της σειράς.

Οι Μπακς πήγαν στο Game 3 γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ήττας, το πράγμα θα δυσκόλευε πολύ για τον τίτλο, αφού το Φοίνιξ θα βρισκόταν στο 3-0. Όμως ο Αντετοκούνμπο δεν ήθελε να αφήσει να χαρούν οι Μπουκερ και Πολ. Με άλλη μια... freak εμφάνιση του στα playoffs, το κοντέρ έγραψε 41 πόντους, 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τα ελάφια να μειώνουν σε 2-1 μετά το 120-100. Το... καμπανάκι χτύπησε για τους Σανς που όπως έδειξαν στη συνέχεια δεν το άκουσαν και πολύ.

Το Top 5 των εμφανίσεων του Γιάννη στα playoffs θα κλείσει με το Game 5. Πάντα σε μια σειρά που είναι στο 2-2, όποιος πάρει το πέμπτο παιχνίδι, τις περισσότερες φορές βγαίνει νικητής στη σειρά. Ο Γιάννης ήταν... τρελαμένος σε άλλο ένα ματς και με μεγάλα καλάθια σε τρίτη και τέταρτη περίοδο, αλλά και το alley oop που έβγαλε με τον Χόλιντεϊ (Ο ΛεΜπρόν είδε το ιστορικό κάρφωμα από την καλύτερη θέση) χάρισε στην ομάδα του μια πολύτιμη νίκη. Είχε 32 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ η φάση με τον Τζρου θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, ειδικά αν η αρμάδα του Μπουντενχόλζερ φτάσει στον τίτλο.

 

NBA Τελευταία Νέα