Μπακς: Ο Μπουντενχόλζερ βρήκε τον Giannis διαλέγοντας τον δύσκολο δρόμο

Μπακς: Ο Μπουντενχόλζερ βρήκε τον Giannis διαλέγοντας τον δύσκολο δρόμο

Μπακς: Ο Μπουντενχόλζερ βρήκε τον Giannis διαλέγοντας τον δύσκολο δρόμο

bet365

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ επιθυμούσε να ενώσει το δρόμο του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο νωρίτερα. Τελικά προστέθηκε ο ίδιος ως κομμάτι στο παζλ των Μπακς. Στο δρόμο για την κορυφαία στιγμή όλων!

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ξεπήδησε από την τεράστια προπονητική αυλή του Γκρεγκ Πόποβιτς. Ήταν ένας από τους πρώτους που τόλμησε, με τις ευλογίες του «Ποπ», να αφήσει τη σιγουριά ενός βοηθού για το άγχος και την πρόκληση ενός πρώτου προπονητή. Οι Ατλάντα Χοκς επέλεξαν να τους δώσουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Και το καλοκαίρι του 2013, ο «κόουτς Μπαντ» θα μπορούσε να έχει στο ρόστερ του ακόμα έναν παίκτη. Σχεδόν άγνωστο στους περισσότερους, μα τόσο επιθυμητός σε όλους!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δηλώσει συμμετοχή στο Draft του 2013. Και ετοιμαζόταν να κάνει το ταξίδι προς το άγνωστο. Κανείς δεν γνώριζε αν θα επιλεγεί. Όπως και οι περισσότερες ομάδες δεν είχαν απόλυτη γνώση τι θα... ψώνιζαν, αν τον επέλεγαν.

Ο Μπουντενχόλζερ, μαθημένος από την ευρωπαϊκή κουλτούρα του Πόποβιτς, ήταν θετικός σε μία κουβέντα με τον... μυστηριώδη Αντετοκούνμπο πριν το Draft.

Περάστε από την Ατλάντα, παρακαλώ...

Ήταν τότε που ο Giannis πετούσε για τη Νέα Υόρκη. Με μία στάση στην Ατλάντα. Η απόσταση, μέσω αεροπλάνου δεν είναι απαγορευτική. Οι Χοκς ήθελαν να δουν από κοντά τον Αντετοκούνμπο.

Το μόνο πρόβλημα ήταν οι επιλογές τους. Στο Νο17 και στο Νο18. Σχετικά αργά. Και δεν μπορούσαν να ξέρουν αν ο Γιάννης θα μείνει διαθέσιμος μέχρι τότε. Όσο οι επιλογές περνούσαν και το περίεργο - για τους Αμερικανούς - όνομα του Αντετοκούνμπο δεν ακούγονταν, οι ελπίδες των Χοκς και του Μπουντενχόλζερ ήταν ζωντανές.

Τότε ήταν που προέκυψε η περίφημη ιστορία με τα αθλητικά είδη που έδωσαν οι Χοκς στον Γιάννη (και τον Θανάση που ήταν μαζί) και ο ίδιος ανέφερε ότι δεν θα τα επιστρέψει. Όπως και έκανε, μοιράζοντάς τα σε φίλους, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο δύσκολος, πιο γλυκός δρόμος του «Μπαντ»

Όλα αυτά μέχρι το Νο15. Η ιστορία άλλαξε. Ο Γιάννης δεν έγινε Χοκ, αλλά Μπακ. Και ο Μάικ Μπουντενχόλζερ, δίχως να το γνωρίζει, εκείνη την ώρα, εκείνη τη στιγμή, πήρε τον άλλο δρόμο. Τον πιο δύσκολο; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Αν οι τελικοί ολοκληρωθούν με την επικράτηση των Μπακς,θα είναι σίγουρα ο πιο γλυκός δρόμος.

Ο «Μπαντ» οδήγησε τους Χοκς μέχρι τους τελικούς της Ανατολής. Αλλά δεν κατάφερε να προσπεράσει το μεγαθήριο του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Το 2018 συνέβη αυτό που δεν έγινε το 2013. Ο Μπουντενχόλζερ έσμιξε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με διαφορετικές συνθήκες. Αφού ο Giannis δεν ήταν πιο το λιγνό άγνωστο παιδί. Δεν ήταν ακόμη (δις) MVP, αλλά ήταν στο δρόμο γι' αυτό. Και ο «κόουτς Μπαντ» ανέλαβε το έργο να απογειώσει μία ομάδα που είχε υλικό, αλλά όχι... καύσιμα.

Τρία χρονιά μετά από εκείνο το γεύμα με τον Αντετοκούνμπο, για την πρώτη γνωριμία, οι δυο τους θα πατήσουν το παρκέ για τον πιο σημαντικό αγώνα της καριέρας του. Το τελευταίο βήμα για το δακτυλίδι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα έγιναν, όπως έπρεπε να συμβούν. Και ο Γκρεγκ Πόποβιτς θα είναι διπλά περήφανος για έναν ακόμα μαθητή του.

 

NBA Τελευταία Νέα