Μπακς - Σανς: Τώρα που... έσφιξαν τα γάλατα, «έκλεισαν» το rotation! pic)

Νίκος Καρφής
Μπακς - Σανς: Τώρα που... έσφιξαν τα γάλατα, «έκλεισαν» το rotation! pic)

bet365

Μάικ Μπουντενχόλζερ και Μόντι Ουίλιαμς χρησιμοποίησαν μόλις 8 παίκτες στον τέταρτο τελικό, κάτι που μαρτυρά πολλά για τη συνέχεια της σειράς.

Οι Μπακς έκαναν το 2-2 (με πρωταγωνιστές Γιάννη και Μίντλετον) στους τελικούς κόντρα στους Σανς και πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Φοίνιξ. Δύο ομάδες με ταλέντο και ποιότητα στην βασικη τους πεντάδα, ωστόσο τα πράγματα δυσκολεύουν όταν κοιτά κάποιος στον πάγκο τους.

Τώρα που... έσφιξαν τα γάλατα και πάμε σιγά σιγά προς το τέλος των τελικών, άλλαξε και η προσέγγιση των δύο προπονητών. Στον τέταρτο τελικό τόσο ο Μάικ Μπουντενχόλζερ, όσο και ο Μόντι Ουίλιαμς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μόνο 8 παίκτες, θεωρώντας πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν το rotation.

Από τον πάγκο ο Ουίλιαμς τράβηξε τους Κάμερον Τζόνσον (29 λεπτά), Κάμερον Πέιν (17 λεπτά) και Τόρεϊ Κρεγκ (15 λεπτά). Στον αντίποδα ο coach Bud έδωσε 32 λεπτά στον Κόνατον, 20 στον Πόρτις και 12 στον Τιγκ, τους παίκτες δηλαδή που συνεχίζει να εμπιστεύεται ως ρεζέρβες στα φετινά playoffs.

999

΄''

Βέβαι αν δει κανείς τι έγινε στα προηγούμενα ματς της σειράς, θα διαπιστώσει πως και οι δύο προπονητές έδωσαν ευκαιρίες σε περισσότερους, αφού τότε μπορούσε να διορθωθεί κάποιο λάθος, ενώ τώρα οι τελικοί βρίσκονται στην κρισιμότερη καμπή τους.

Στο τρίτο παιχνίδι που το πήραν εύκολα οι Μπακς, ο Μόντι Ούιλιαμς έριξε στο παρκέ έξι παίκτες από τον πάγκο του. Καμίνσκι, Κρεγκ, Πέιν, Τζόνσον, Νέιντερ και Αλεξάντερ. Ο Μπουντενχόλζερ έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν σε επτά άτομο (Θανάση Αντετοκούνμπο, Νουόρα, Πόρτις, Τιγκ, Κόνατον, Φορμπς και Μέριλ).

Στον πρώτο τελικό οι Μπακς είδαν τέσσερις παγκίτες να πατούν παρκέ και οι Σανς είχαν πέντε, ενώ στο Game 2, οι Μπουντενχόλζερ και Ουίλιαμς έβαλαν στην... εξίσωση πέντε παίκτες από τον παγκο.

 

NBA Τελευταία Νέα