All Time Bucks vs All Time Suns: Ποιος θα νικούσε; (poll)

Νίκος Καρφής
All Time Bucks vs All Time Suns: Ποιος θα νικούσε; (poll)

bet365

Οι Μπακς κοντράρονται με τους Σανς απόψε στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ (04:00, live Gazzetta, Cosmote Sport 4) και το Gazzetta έφτιαξε τις all time ομάδες των δυο μονομάχων, ζητώντας από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν την κορυφαία.

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Μπακς και Σανς θα δώσουν απόψε την πρώτη τους μάχη στους τελικούς του ΝΒΑ στο Φοίνιξ και θέλουν να ξεκινήσουν με το.. δεξί στην πορεία τους, αυξάνοντας το άγχος στον αντίπαλο τους.

Από τους δύο συλλόγους έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες μου... μάγεψαν στα παρκέ και συνδέθηκαν με την πόλη και τους φιλάθλους του. Το Gazzetta έφτιαξε τις All Time ομάδες των δύο αντιπάλων και σας τις παρουσιάζει, ζητώντας από τους αναγνώστες να ψηφίσουν ποιος θα νικούσε σε ενδεχόμενο συναπάντημα

All Time Bucks

Oscar Robertson

Δεν θα γινόταν να λείπει από τη θέση του point guard ο σπουδαίος Όσκαρ Ρόμπερτσον. Ο άνθρωπος που ξεφτύλισε το triple double πριν αναλάβει ο Ράσελ Ουέστμπρουκ και μαζί με τον Τζαμπάρ οδήγησε τα.. ελάφια του 1971 στον μοναδικό τίτλο της ιστορίας τους. Ένας playmaker πολύ μπροστά από την εποχή του που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους point guards που πάτησαν ποτέ γήπεδο. Η παρακαταθήκη που άφησε στο άθλημα και στα... ελάφια είναι τεράστια.

Sidney Moncrief

Άλλος ένας θρύλος των Μπακς που δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα των Μπακς. Είναι δευτερος σε παιχνίδια στην ιστορία τους με 695, πρώτος σε βολές, δεύτερος σε ασίστ και τριτος σε κλεψίματα. Πολύ γρήγορος περιφερειακός, εξαιρετικός αμυντικός, αλτικός για το ύψος και γενικότερα ο ηγέτης των Μπακς στα 80s. Ένας από τους παίκτες που τον θαύμαζαν ήταν και ο GOAT Μάικλ Τζόρνταν και αυτό σημαίνει πολλά για την αξία του.

Ray Allen

Επειδή η ομάδα χρειάζεται σουτ στην αρχική της πεντάδα, θα πάμε με τον Ρέι Άλεν στο «3» για να χωρέσουν όλοι. Μιλάμε για τον κορυφαίο σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ πριν εμφανιστεί ο τρελός Στεφ Κάρι. Ο Ρέι Άλεν σε σκότωνε τόσο γλυκά που δεν το καταλάβαινες, ενώ στα χρόνια της αθωότητας που βρέθηκε στο Μιλγουόκι ήταν φοβερός και στα καρφώματα, προσφέροντας θέαμα. Φυσικά είναι στην κορυφή της λίστας με εύστοχα τρίποντα στους Μπακς, με τον Μίντλετον να θέλει άλλα 11 για να τον φτάσει.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Πάμε και στο δικό μας παιδί που θέλει να οδηγήσει τους Μπακς στο δεύτερο τίτλο της ιστορίας του, ξεκινώντας τη σεζόν με τρίτο φαβορί στην Ανατολή. Ο Γιάννης είναι απόλυτος κυρίαρχος στη ρακέτα τα τελευταία χρόνια και δεν μαρκάρεται με ένα άτομο, αναγκάζοντας τους προπονητές να στείλουν τρεις και τέσσερις για να τον σταματήσουν. Έχει πάρει στα χέρια του δύο βραβεία MVP και ένα του καλύτερου αμυντικού της σεζόν, ενώ είναι πρώτος σε αμυντικά ριμπάουντ, τριτος σε ασίστ, δεύτερος σε μπλοκ και δεύτερος σε πόντους πίσω από τον Τζαμπάρ.

Kareem Abdul-Jabbar

Ο σπουδαιότερος ψηλός στην ιστορία του ΝΒΑ και πρώτος σκόρερ της λίγκας. Ο Καρίμ δεν κοβόταν μέσα στο ζωγραφιστό, ενώ η ραβέρσα του ήταν ασταμάτητη. Κτήνος μέσα στη ρακέτα, τεράστιο όνομα, ασυναγώνιστος. Παρέα με τον Ρόμπερτσον οδήγησαν τα ελάφια στον τίτλο το 1971. Φυσικά είναι πρώτος σε καλάθια, πόντους και ριμπάουντ στην ιστορία του Μιλγουόκι. Ο ηγέτης μέσα στο παρκέ και για την ομάδα των All Time Bucks και σίγουρα οι ψηλοί των Σανς δεν θα περάσουν καλά με ένα τέτοιο κορμί στις δύο ρακέτες.

Aναπληρωματική πεντάδα: Μichael Redd, Marques Johnson, Khris Middleton, Bob Dandridge, Vin Baker

All Time Suns

Steve Nash

Mε τον Νας κουμανταδόρο, ενορχηστρωτή, οι Σανς έφτασαν τρεις φορές σε τελικούς Δύσης, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Ωστόσο το δίδυμο Νας-Αμάρε μας πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις και εκείνοι οι... ήλιοι αποτέλεσαν μία από τις καλύτερες fun to watch ομάδες της ιστορίας. Ασύλληπτο μυαλό ο Καναδός, δύο φορές MVP της λίγκας και ξεκάθαρα ένας εκ των σπουδαιότερων πασέρ που έχει δει το άθλημα. Είναι ο κύριος που μετέτρεπε το τίποτα σε θυσαυρό. Παίρνει σπίτι του τη φανελα του βασικού «1», αφού παίζει χωρίς αντίπαλο.

Chris Paul

Nαι, πολλοί θα παραξενευτούν που ο Κρις Πολ βρίσκεται στην πεντάδα με μόνο ένα χρόνο παρουσίας στην ομάδα, αλλά η ποιότητα του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Πήρε μια ομάδα που χαροπάλευε στις τελευταίες θέσεις της Δύσης και την πήγε μαζί με τον Μπούκερ στους τελικούς, έχοντας μεγάλες πιθανότητες για τίτλο. Ο Πολ αν πάρει το πρωτάθλημα θα είναι αναμφίβολα μέσα στους 5 κορυφαίους point guards της ιστορίας, είτε αρέσει στους haters είτε όχι. Ένας floor general που βγαίνει μια φορά κάθε 20 χρόνια και οι... ήλιοι είναι απίστευτα τυχεροί που τον έχουν. Θα παίξει στο «2» για να χωρέσουν μαζί με Νας.

Devin Booker

Οι παλιοί θα ξυπνήσουν επειδή ξεκινά βασικός και αφήνουμε στην άκρη σπουδαία ονόματα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βγει εκτός ο τύπος που πάει να οδηγήσει τους Σανς στο μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία τους παρέα με τον Κρις Πολ. Ένα ταλέντο που σκοράρει με 1000 τρόπους. Έδειξε χαρακτήρα στην πρώτη του παρουσία στα playoffs και δεν είχε πρόβλημα να... εκτελέσει Λέικερς και ΛεΜπρόν, ενώ πλέον θέλει να σκοτώσει τους Μπακς του Γιάννη. Έμεινε πιστός στο Φοίνιξ στα δύσκολα χρόνια και φέτος έχει την ευκαιρία της ζωής του. Ανεβαίνει στο «3» για χάρη των Νας-Πολ.

Charles Barkley

Ο κορυφαίος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα των Σανς. Το Φοίνιξ είχε να παίξει σε τελικούς 28 χρόνια και υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Sir Charles που απλά ήταν άτυχος γιατί κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Μάικλ Τζόρνταν. «Μανούλα» στα ριμπάουντ, εγκεφαλικός power forward, πανέξυπνος σκόρερ. Η μορφή των Σανς. Πέμπτος ριμπάουντερ στην ιστορία του Φοίνιξ και ένας ψηλός που έβγαζε πάντα το... λάδι στους αντιπάλους. Undersized ψηλός με κοφτερό μυαλό και καρδιά γίγαντα που δεν κόλωνε ποτέ και κόντρα σε κανέναν.

Amare Stoudemire

Ο καλός Αμάρε ήταν άλλο πράμα. Παρέα με τον Στιβ Νας μας πρόσφεραν απίστευτο θέαμα με τη φανέλα των Σανς στα 2000s και οδήγησαν την ομάδα τελικούς Δύσης, δίνοντας ελπίδα στον κόσμο. Εκείνοι οι Σανς του Ντ'Αντονι ήταν ωραίοι στο μάτι και ο Αμάρε ήταν κυρίαρχος όταν αγωνιζόταν στο Φοίνιξ. Δίδαξαν pick n roll μαζί με τον Νας και τρέλαναν κοσμο. Τρίτος ριμπάουντερ, πέμπτος μπλοκέρ και έκτος σκόρερ στην ιστορία των Σανς. Δύσκολα αφήνει τον εκρηκτικό Στάνταμαϊρ εκτός All Time πεντάδας των Σανς.

Αναπληρωματική πεντάδα: Kevin Johnson, Jason Kidd, Walter Davis, Shawn Marion, Tom Chambers

Loading...

 

NBA Τελευταία Νέα