Πόσο δίκιο έχει ο Σκότι Πίπεν!

Πόσο δίκιο έχει ο Σκότι Πίπεν!

Πόσο δίκιο έχει ο Σκότι Πίπεν!

bet365

Και ξαφνικά προέκυψε beef ανάμεσα σε Σκότι Πίπεν και Κέβιν Ντουράντ. Ο Μιχάλης Λεάνης παίρνει θέση...

Ο Σκότι Πίπεν γνωρίζει πολύ καλά πως είναι να παίζεις δίπλα σε ένα μύθο , σε ένα σούπερ σταρ του αθλήματος , δίπλα σε μια μηχανή παραγωγής καλαθιών. Γνωρίζει πως είναι να συμβιώνεις με μια μπασκετική ιδιοφυΐα σε παιχνίδια που κρίνουν τίτλους και δακτυλίδια.

Γνωρίζει, γιατί το έζησε για 11 αξέχαστα χρόνια πως είναι δίπλα σε ένα υπέρλαμπρο αστέρι όπως ο Μάικλ Τζόρνταν , να παραμένεις και εσύ αυτόφωτος και το κυριότερο πως αυτός ο σούπερ παίκτης σου δίνει τον χώρο να αναδειχθείς, πως σε βοηθά να εξελιχθείς , με πόση μαεστρία και πόσα μυαλό σε κρατά πάντα σε εγρήγορση ώστε να μη χαθεί το μέτρο ο χαρακτήρας και η χημεία της ομάδας.

Ο σπορ είναι ομαδικό και μόνο μέσα από το ομαδικό πνεύμα , όπως κι αν αυτό εκφραστεί , ο σούπερ παίκτης και οι υπόλοιποι πρώτης και δεύτερης γραμμής συμπαίκτης του θα καταφέρουν να φτάσουν και μια και δυο και όσες φορές λειτουργήσουν σωστά , στην κορυφή του σπουδαιότερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο!

Κανείς δεν μπορεί να πει στον Πίπεν , εσύ τώρα γιατί μιλάς. Το να αναδειχθείς δίπλα στον Τζόρνταν ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών για το άθλημα στη θέση του σμολ φοργουόρντ , δεν είναι απλή υπόθεση , ούτε κάτι ασήμαντο.

Καλά κάνει και μιλά, πράττει άριστα για να καταλαβαίνουμε όλοι οι υπόλοιποι από το στόμα ενός πραγματικά ειδικού, τι είναι αυτό που βλέπουμε και πόση διαφορά έχει με όσα προηγήθηκαν στο άθλημα.

Η δήλωση του είναι ακριβής, όσο και αν κάποιοι θεωρούν ότι «την είπε» στον Ντουραντ.

Το νούμερο 33 των Μπουλς δεν έχει ανάγκη στα 55 του να την πει σε κανένα! Σιγά μη σκάσει! Αλλά αν σε ενδιαφέρει πραγματικά το άθλημα και όχι μόνο οι επιδόσεις του κάθε παίκτη που την έχει δει μικρός Θεός , τότε δεν έχεις παρά να συμφωνήσεις μαζί του.

Γιατί για το άθλημα μιλά, σε αυτό αναφέρεται κυρίως ο Πίπεν όταν δηλώνει πως: «Για να ξεπεράσεις τον Λεμπρόν χρειάζονται πολύ περισσότερα από ατομική προσπάθεια. Ο Λεμπρόν είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης ομάδας, που καταλαβαίνει τη σημασία της ομάδας και τι χρειάζεται για να κερδίσεις. Ο Ντουράντ δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο ακόμη. Αποκλείστηκε στα playoffs. Πιστεύω πως έχει πολλά να μάθει ακόμη για το τι χρειάζεται προκειμένου να οδηγήσεις την ομάδα σου στη νίκη».

Ο Πίπεν δεν αναφέρεται τυχαία στον Λεμπρόν. Ξέρει τι λέει. Γιατί ο Λεμπρόν κυρίως στο πρωτάθλημα που κέρδισε με τους Καβαλίερς ήταν αυτός που τρόπον τινά χάλασε την πιάτσα. Έδειξε δηλαδή πως μια ομάδα με ένα σούπερ παίκτη στη σύνθεση της μπορεί να κερδίσει τους πάντες και συγχρόνως παρά την θέληση του ίσως να ανέδειξε την εξαίρεση σε κανόνα.

Το Λεμπρόν αναφέρει γιατί αυτός είναι ο καημός του Ντουράντ, αυτόν θέλει να ξεπεράσει , με αυτόν κυρίως θέλει να αναμετρηθεί για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εξαιρετικός παίκτης Ντουράντ έχει γυρίσει όλη την Αμερική για να βρει τον παράδεισο του που ισοδυναμεί με πρωτάθλημα που θα έχει μόνο την δική του υπογραφή , ενώ θα μπορούσε να γυρίσει το μυαλό του και σκέφτεται διαφορετικά.

Γι’ αυτό και ο Πίπεν υπογραμμίζει την φράση ότι ο ολοκληρωμένος παίκτης καταλαβαίνει την σημασία της ομάδας και τι χρειάζεται για να κερδίσει.

Γιατί η σημασία της ομάδας είναι το μπάσκετ! Χωρίς αυτή μιλάμε μόνο για πρόσωπα.

Δεν υποτιμά τον Ντουράντ , ο Σκότι Πίπεν με τις δηλώσεις του. Είναι αδύνατον να υποτιμήσεις ένα παικταρά όπως ο Ντουράντ. Τον δρόμο προσπαθεί να του δείξει .γιατί τον ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά, ώστε κάποτε να γευτεί την χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου και όχι μόνο την χαρά των ατομικών ρεκόρ.

Είναι αλήθεια ότι στα περισσότερα παιχνίδια της σειράς με τους Μπακς, κυρίως όμως στο τελευταίο, δεν είδαμε μπάσκετ. Όσο και αν χαιρόμαστε που το δικό μας παιδί ο Γιάννης κέρδισε μόνος του την πρόκριση, αυτό δεν ήταν μπάσκετ αλλά η προσωπική μονομαχία δυο σούπερ παικτών. Άλλο μπάσκετ ολοκληρωμένο κι άλλο επίδειξη ικανοτήτων και δυνατοτήτων.

Γι’ αυτό συμφωνώ ότι Ντουράντ , αλλά ως ένα βαθμό και ο δικό μας ο Γιάννης, έχουν ακόμα πολλά να μάθουν για το τι σημαίνει ομαδική έκφραση παιχνιδιού.

Όταν όμως τις συμβουλές των μεγαλύτερων και εμπειρότερων από εσένα, παικτών που έφαγαν με το κουτάλι τα playoffs και μετράνε δακτυλίδια καπνίζοντα πούρα , τις αντιμετωπίζεις σαν καρφιά και απαντάς κάνοντας αναφορά σε ένα ατυχές περιστατικό στα 11 χρόνια καριέρας του Πίπεν στους Μπουλς, ποιος εσύ που δεν δίνεις την μπάλα στους διαιτητές ούτε στο ταιμ άουτ και προτιμάς στην τελευταία προσπάθεια της παράτασης να λιποθυμήσεις από το να μοιραστείς την επίθεση, ε ναι τότε έχεις ακόμα πολλά να μάθεις για να οδηγήσεις την ομάδα σου σε νίκες και ο Σκότι Πίπεν και ο κάθε Πίπεν έχουν πολλά να σου διδάξουν.

Φτάνει να πνίξεις τον εγωισμό σου και να κάτσεις να τους ακούσεις!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!