Κιντ: «Εκτόξευσε» τον Γιάννη και θέλει να το επαναλάβει με τον Ντόντσιτς! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
Κιντ: «Εκτόξευσε» τον Γιάννη και θέλει να το επαναλάβει με τον Ντόντσιτς! (pic & vid)

bet365

Ο Τζέισον Κιντ θα αποτελέσει τον νέο head coach των Μάβερικς και το Gazzetta γράφει για τον άνθρωπο που εκτόξευσε τον Γιάννη και θέλει να κάνει το ίδιο με τον Ντόντσιτς.

Οι Μάβερικς δεν άργησαν να βρουν τον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει στην επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση του Ρικ Καρλάιλ.

Ο Τζέισον Κιντ είναι ο εκλεκτός να επαναφέρει το Ντάλας στον δρόμο των επιτυχιών, κάτι που είχε πράξει σαν παίκτης το 2011 στο μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας.

Ο πρώην προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, ήταν ο άνθρωπος που... εκτόξευσε τον «Greek Freak» και τον απελευθέρωσε, κάνοντας τον καλύτερο παίκτη. Πλέον θα διαχειριστεί το project Λούκα Ντόντσιτς.

Το Gazzetta θυμίζει τι έκανε με τον Έλληνα σταρ και προβλέπει τι μπορεί να κάνει με τον Σλοβένο.

Η... εκτόξευση του Γιάννη έχει τη σφραγίδα του Κιντ

kkk

Η σχέση του Greek Freak με τον πρώην προπονητή του στους Μπακς, Τζέισον Κιντ είναι εξαιρετική. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε τηλεφωνήσει στον Κιντ πριν αυτός απολυθεί από τα... ελάφια τον Γενάρη του 2018 και προσφέρθηκε να τον... βοηθήσει να μείνει στον πάγκο της ομάδας!

«Κόουτς αυτό δεν είναι σωστό αυτό που πρόκειται να γίνει. Τι μπορώ να κάνω; Θα τηλεφωνήσω στους ιδιοκτήτες, θα τηλεφωνήσω στον ατζέντη μου!», φέρεται να είχε πει ο Έλληνας σταρ στον πρώην head coach του Μιλγουόκι.

Μην ξεχνάτε πως ο Κιντ είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη του Αντετοκούνμπο, αφού του έδωσε την ευκαιρία να παίζει αρκετή ώρα στη θέση «1», να απελευθερωθεί, να διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι. Τον άφησε να δείξει σε όλους τα καλά του χαρακτηριστικά και επέτρεψε σε ένα... καθαρόαιμο άτι να πατήσει γκάζι, αφήνοντας τον δίχως χαλινάρι.

O Kιντ ήταν ο άνθρωπος που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως... εκτόξευσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δίνοντας την ευκαιρία να παίξει σε αρκετές περιπτώσεις ως playmaker και να κατεβάζει τη μπάλα μετά από ριμπάουντ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και την ικανότητα του να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Από αυτή την εξέλιξη ο Greek Freak έμαθε να παίρνει καλύτερες αποφάσεις μέσα στο ματς και έδειξε το μπασκετικό του I.Q, όντας πλέον κάτοχος του βραβείο του MVP σε 2 διαφορετικές σεζόν.

Η επίδραση του Κιντ στην εξέλιξη του Γιάννη είναι τεράστια, όντας ο πρώτος που κατάλαβε που μπορεί να φτάσει ο Γιάννης και το έδωσε την ευκαιρία να λάμψει, χαρίζοντας του πολύ περισσότερες μπάλες και επιθέσεις των Μπακς από το ξεκίνημα τους. Ο Greek Freak έμαθε πολλά δίπλα στον Κιντ και πήγε το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο, κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Το νέο... στοίχημα λέγεται Ντόντσιτς

Πλέον ο Κιντ στους Μάβερικς θα έχει άλλον ένα φοβερό παίκτη και αυτός δεν είναι άλλος από τον Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Λούκα έκανε ακόμα μια φοβερή σεζόν στο Ντάλας, αλλά έφυγε νωρίς στα playoffs από τους Κλίπερς που έχουν γίνει ο κακός του δαίμονας. Δεν πήρε τις απαραίτητες βοήθειες από τους συμπαίκτες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το παράκανε, κρατώντας πολλή ώρα τη μπάλα στα χέρια του. Αυτό δεν άφησε μερικούς συμπαίκτες του να βρουν τη φόρμα τους και ο πρώτος που έδειξε να χαλιέται με όλο αυτό ήταν ο Πορζίνγκις.

Πάντως το επιθετικό... πακέτο του Λούκα σε εκτέλεση και δημιουργία μπορεί να δουλευτεί και να πάει σε άλλο επίπεδο χάρη σε ένα από τους καλύτερους point guard που έχουν παίξει ποτέ στο ΝΒΑ. Ο Κιντ μπορεί να χαλιναγωγήσει την τρέλα του Σλοβένου, να τον βοηθήσει να τραβά χειρόφρενο οταν πρέπει και να παίρνει καλύτερες αποφάσεις, βάζοντας στην εξίσωση και τους συμπαίκτες του.

Ο Κιντ ήταν ένας απίθανος πασέρ στα χρόνια του στη λίγκα, ενώ ήταν ένας εξαιρετικός σκόρερ στους Νετς και μπορεί να δώσει πολλές συμβουλές στον Σλοβένο για τον τρόπο που θα διαβάζει το παιχνίδι και θα... χτίζει τις επιθέσεις. Ο Λούκα έχει κάνει φοβερά πράγματα μέχρι στιγμής στη λίγκα και το μόνο που του λείπει είναι να πάει μακρια στα playoffs για να αλλάξει επίπεδο. Ο Κιντ έχει πάρει πρωτάθλημα με το Ντάλας, ενώ έχει παίξει 2 φορές σε τελικούς με το Νιου Τζέρσεϊ.

 

NBA Τελευταία Νέα