Εθνική: Συνεχίζει ως νατουραλιζέ ο Ντόρσεϊ

Εθνική: Συνεχίζει ως νατουραλιζέ ο Ντόρσεϊ

Εθνική: Συνεχίζει ως νατουραλιζέ ο Ντόρσεϊ
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα συνεχίσει να λογίζεται ως νατουραλιζέ όσον αφορά τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα που έχει μπροστά της τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με δεδομένη την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου από τον Τόμας Γουόκαπ για την οποία ενημέρωσε το Gazzetta, το ζήτημα που τέθηκε εξ αρχής είχε να κάνει με τον παίκτη που θα καταλάβει θέση νατουραλιζέ στην Εθνική ομάδα, αρχής γενομένης από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού απέκτησε πρόσφατα το ελληνικό διαβατήριο και με τη σφραγίδα του ΦΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη.

Βέβαια θα σημαίνει πως θα καταλαμβάνει τη θέση του νατουραλιζέ, που στο προηγούμενο EuroBasket είχε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα όσον αφορά την Εθνική ομάδα. Από τη στιγμή που η FIBA επιτρέπει μόνο έναν νατουραλιζέ, το ζήτημα έχει να κάνει με το ποιος θα έχει αυτήν τη θέση.

H ΕΟΚ προσπάθησε ώστε ο Ντόρσεϊ να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας ως Έλληνας. Σημειωτέον, ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του, έχει αγωνιστεί με την Εθνική σε τουρνουά U19 και σε επίπεδο ανδρών όμως ο νόμος τον εξισώνει με τους άλλους, από τη στιγμή που δεν είχαν διαβατήριο πριν τα 16 τους χρόνια, άρα θεωρούνται νατουραλιζέ.

Το ζήτημα ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο όμως ο Ντόρσεϊ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως νατουραλιζέ. Έτσι ο Ιτούδης με τα τωρινά δεδομένα, θα κληθεί να επιλέξει έναν εκ των Γουόκαπ, Ντόρσεϊ ενώ στην εξίσωση θα μπει και ο Μήτρου-Λονγκ που αναμένεται να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.