Παναθηναϊκός: Πώς ήταν η Ελλάδα την τελευταία χρονιά που έμεινε με άδεια τα χέρια! (vids)

Παναθηναϊκός: Πώς ήταν η Ελλάδα την τελευταία χρονιά που έμεινε με άδεια τα χέρια! (vids)

bet365

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Προμηθέα, ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε αισίως 26 σερί σεζόν έχοντας κατακτήσει τουλάχιστον ένα τρόπαιο μέσα στη χρονιά. Πώς ήταν, όμως, τα πράγματα στην Ελλάδα το 1995, δηλαδή την τελευταία φορά που δεν κατέκτησε κάτι;

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα το συναντάει κάποιος. Τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως. Δεν είναι και το... πλέον σύνηθες φαινόμενο να συμπληρώνει ομάδα 26 συνεχόμενα χρόνια έχοντας στο παλμαρέ της από ένα τρόπαιο σε καθεμία από αυτές τις σεζόν. Τουλάχιστον όχι όταν δεν μπαίνει στην κουβέντα ο Παναθηναϊκός. Εκεί... αλλάζει το πράγμα.

Οι «πράσινοι» έχουν διαλύσει όλα τα κοντέρ από τη σεζόν 1995-96 και μετά καθώς δεν έχει περάσει αγωνιστική σεζόν που να προστεθεί κάποιο κύπελλο στην τροπαιοθήκη τους. Είτε μιλάμε για το Κύπελλο Ελλάδας, είτε για το πρωτάθλημα, είτε ακόμα και για την EuroLeague. Ουσιαστικά από τότε ξεκίνησε και η μεγάλη δυναστεία του Παναθηναϊκού η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Αναρωτηθήκατε ωστόσο πώς ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα την τελευταία χρονιά που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έμεινε με άδεια τα χέρια; Ποιοι είχαν τον πρώτο λόγο στον αθλητισμό; Πώς ήταν η πολιτική κατάσταση στη χώρα; Με ποια τραγούδια διασκέδαζε ο κόσμος; Ποιες σειρές έκαναν πάταγο στην τηλεόραση; Πόσο κόστιζε ένα καλό αυτοκίνητο;

Έχουμε και λέμε...

  • Στο τελευταίο παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κατακτήσει ένα τρόπαιο τη σεζόν 1994-95 ήταν ο 5ος τελικός του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Μπορεί να έφτασε κοντά, μπορεί να κρατούσε την τύχη στα χέρια του, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε καθώς με το σκορ στο 45-44 το τρίποντο του Οικονόμου στα 8'' δεν βρήκε στόχο και οι «ερυθρόλευκοι» έφταναν στον 3ο σερί τίτλο.

  • Από το υπάρχουν ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο Μάριο Χεζόνια ήταν 2,5 μηνών, ο MVP Ιωάννης Παπαπέτρου ενός έτους, ο Σαντ-Ρος τεσσάρων χρονών κάπου στην... Αβάνα, ενώ ήταν αγέννητοι ακόμα οι Μήτογλου, Παπαγιάννης, Δίπλαρος, Καλαϊτζάκης και Μαντζούκας. Ο μοναδικός που... καταλάβαινε τι γινόταν ήταν ο 10χρονος -τότε- Ίαν Βουγιούκας!
  • Το Κύπελλο είχε πάρει στα χέρια του ΠΑΟΚ έχοντας νικήσει τον Πανιώνιο στον τελικό του Final 4 της Λαμίας (σ.σ. ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί από το Περιστέρι στην β' φάση) ενώ στην EuroLeague (τότε κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης) οι «αιώνιοι» είχαν «μονομαχήσει» στον ημιτελικό της Σαραγόσα αλλά το τρόπαιο πήγε τελικά στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Στο ποδόσφαιρο ωστόσο ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα και των Βαζέχα, Μπορέλι, Βάντσικ είχε κατακτήσει το double αλλά στους «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων είχε αποκλειστεί από την Μπριζ με ήττα στο Βέλγιο (1-0) και «λευκή» ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (0-0).
  • Στο βόλεϊ πρωταθλητής ήταν και πάλι ο Παναθηναϊκός των Φιλίποφ και Ανδρεόπουλου αφού είχε κάνει το 2-0 στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.
  • Το ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν το κυβερνών κόμμα στην χώρα μας, ενώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
  • Ένα καλό, αλλά σε γενικές γραμμές προσιτό, αυτοκίνητο (π.χ. Bmw 316i) κόστιζε 9.000.000 δραχμές (26.000 ευρώ περίπου) ενώ η τιμή σ' ένα πιο απλό αυτοκίνητο (π.χ. Ford Fiesta) δεν ξεπερνούσε τα 3.000.000 δραχμές (9.000 ευρώ περίπου).
  • Μερικές από τις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές που κυριαρχούσαν τη σεζόν (1994-95) στην μικρή οθόνη ήταν το «Cherchez la femme», «το Λαβ Σόρι», «ο Πέτρος και τα κορίτσια του», ενώ από τηλεπαιχνίδια το «Ρίσκο» και οι «Κόντρες» είχαν την... τιμητική τους.
  • Στα νυκτερινά κέντρα της εποχής δέσποζαν οι ήχοι των ολοκαίνουργιων τραγουδιών Earth Song, και Gangsta's Paradise όπως επίσης και του Λιωμένου Παγωτού από τα Ξύλινα Σπαθιά.
  • Ο καφές στο χέρι κόστιζε 350 δραχμές (περίπου 1 ευρώ), το σουβλάκι με πίτα τις 250 δραχμές (περίπου 0,70 ευρώ) ενώ μια φραντζόλα ψωμί δεν ξεπερνούσε τις 80 δραχμές (0,25 ευρώ).
  • Εκτός Ελλάδας ο Άγιαξ είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας την Μίλαν στον τελικό με 1-0, η Πάρμα είχε κατακτήσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στους διπλούς τελικούς με την Γιουβέντους, ενώ η Σαραγόσα ήταν η Κυπελλούχος Ευρώπης μετά το 2-1 απέναντι στην Αρσεναλ.
  • Στο ΝΒΑ οι Χιούστον Ρόκετς έκαναν το «back to back» αφού στους τελικούς και μάλιστα με «σκούπα» κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ.
  • Το Apollo 13, το Braveheart, το Seven, το Batman Forever ήταν οι κινηματογραφικές ταινίες που έσπαγαν τα ταμεία στους κινηματογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ​

Χεζόνια στα αποδυτήρια: «Το πρώτο μου, γ...ω το σπίτι μου!» (vid)

Παναθηναϊκός: Όλοι οι καλοί χωράνε και... παραχωράνε

Παναθηναϊκός: Κατέκτησε τρόπαιο για 26η συνεχόμενη σεζόν!

Παναθηναϊκός - Προμηθέας 91-79: MVP του τελικού Κυπέλλου ο Παπαπέτρου (vid)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα