Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ: Μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Μήτογλου

Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ: Μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Μήτογλου

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ: Μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Μήτογλου

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για το κακό πρόσωπο που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός AKTOR στον προημιτελικό με την ΑΕΚ, εξηγεί ότι χωρίς τον Μήτογλου το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό ενώ υπογραμμίζει ότι όσο παίζουν οι «πράσινοι» με τη φωτιά θα αντιμετωπίζουν και πολλά προβλήματα.

Ο Παναθηναϊκός το μόνο που πρέπει να κρατήσει από τον προημιτελικό με την ΑΕΚ είναι η νίκη και η πρόκριση. Τίποτε άλλο! Δεν ξέρω αν οι «πράσινοι» είχαν επαναπαυτεί στο ματς πρωταθλήματος την περασμένη Δευτέρα και ότι θα είχαν μια... από τα ίδια και στο Κύπελλο. Το σίγουρο είναι ότι παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Δεν γνωρίζω εάν μπήκαν «μπλαζέ» στα «Δύο Αοράκια» του στυλ «εντάξει, τους έχουμε...» αλλά όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Και δεν θέλει και πολύ για να την «πατήσει» κάποιος. Όπως έγραψα και το πρωί του αγώνα, ήταν απίθανο για τους «πράσινους» να έχαναν την πρόκριση, εκτός εάν έβαζαν τα χέρια τους και έβγαζαν τα μάτια τους. Ε, δεν ήθελε και πολύ. Και ξέρετε. Όταν οι ομάδες που θεωρούνται (και είναι) τα αουτσάιντερ βρουν τις κατάλληλες ευκαιρίες και οι συγκυρίες του αγώνα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν τη νίκη, τότε τα ΠΑΝΤΑ θα είναι ανοικτά.

Αρκεί το παραλίγο πάθημα να έγινε μάθημα

Χίλια μπράβο στην ΑΕΚ που κατάφερε να γυρίσει το «τσιπάκι» από το τελευταίο ματς και από εκεί που ήταν για... λύπηση, έφτασε στο σημείο να αποτελέσει «στενό κορσέ» του Παναθηναϊκού και να του βάλει (πολύ) δύσκολα έως και τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ένα λάθος, μια αστοχία, μια κακή εκτίμηση, κοινώς κάποιες λεπτομέρειες έκριναν το ματς εκεί που έφτασε. Το «τριφύλλι» είχε φτάσει και στο +16 και κάλλιστα θα μπορούσε να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης και της πρόκρισης από πολύ νωρίτερα.

Όμως τέλος καλό, όλα καλά για την ομάδα του Αταμάν. Αρκεί το... παραλίγο πάθημα να της έγινε και ένα καλό μάθημα ενόψει της συνέχειας. Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο, αλλά εδώ μιλάμε για τεράστια διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας. Δεν θέλω να υποτιμήσω την ΑΕΚ, έτσι. Προς Θεού. Απλά αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Η δυναμική των δύο ομάδων είναι η... μέρα με την νύχτα.

Και καλώς ή κακώς αυτά τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τα καθαρίζει εύκολα. Ειδικά όταν πρόκειται για μια διοργάνωση με back to back παιχνίδια σε διάστημα τεσσάρων ημερών όπου ο παράγοντας «κούραση» θα παίξει σημαντικό ρόλο. Και όσο οι «πενταδάτοι» θα αφήνουν και τις τελευταίες σταγόνες ιδρώτα στο παρκέ, άλλο τόσο θα «αδειάζουν» και οι μπαταρίες τους. Φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια ή τουλάχιστον δεν ήθελε να ξοδέψει μεγάλο μέρος αυτής της ενέργειας από το πρώτο παιχνίδι του Final 8. Κατανοητό. Αρκεί να παίρνει πράγματα απ' όλους.

Τα έκανε... μαντάρα ο πάγκος

Ο Αταμάν είδε την second unit να τα κάνει μαντάρα. Κακές άμυνες ενώ στην επίθεση οι έξι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο είχαν 5 πόντους με 2/10 σουτ, 1/4 βολές και 5 λάθη. Όπερ και σημαίνει ότι όλη την δουλειά την έκαναν οι «starting five» του Παναθηναϊκού, οι οποίοι και «ξεκινούν» και στα περισσότερα ματς της φετινής Euroleague. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» τα βρήκαν σκούρα από την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στη «ζώνη». Ειδικά από τη στιγμή που οι «πράσινοι» τα... έσπασαν έξω από τα 6.75 μέτρα με μόλις 5/17 τρίποντα. Τραγικό ποσοστό για προημιτελικό.

Και πάλι καλά θα πω εγώ που την γλίτωσε στο τέλος ο Παναθηναϊκός. Ειδικά τη στιγμή που το σκορ ήταν στο 74-70 αλλά στα 41'' ο Τσέισον Ραντλ έκανε παιδικό λάθος και στέρησε από την ομάδα του το δικαίωμα να πλησιάσει στη μία κατοχή και να κάνει... ροντέο τον προημιτελικό στα τελευταία δευτερόλεπτα. Βέβαια για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να «επιβιώσει» στην πίεση της ΑΕΚ χρειάστηκαν κυρίως οι δύο ψηλοί του. Και περισσότερο ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος ήταν ο πιο σοβαρός και συγκεντρωμένος παίκτης της ομάδας του από την αρχή έως και το τέλος. Στη συνέχεια μπήκε στην εξίσωση και ο Λεσόρ ωστόσο ήταν εμφανέστατα τα σημάδια κούρασης.

Οποιοδήποτε λάθος θα πληρώνεται ακριβά

Επιθετικά ο Μήτογλου «κράτησε» τον Παναθηναϊκό. Έχοντας βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού από το ημίχρονο. Είχε πετύχει τους 17 από τους 39 πόντους της ομάδας του, έχοντας 8/8 βολές και 4/5 εντός παιδιάς. Και όλα αυτά την ώρα που που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν είχαν μπει καν στο πνεύμα και στην κρισιμότητα του αγώνα. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του.

Ο Ματίας Λεσόρ πήρε την σκυτάλη από τον Μήτογλου, έδωσε τις δικές του μάχες κάτω από τα καλάθια και ουσιαστικά τον συμπλήρωσε ιδανικά για να αποφευχθεί μια τεράστια έκπληξη. Ο Γκριγκόνις δεν βρήκε χώρους για να πάρει τα γνωστά του σουτ, ενώ ο Γκραντ φάνηκε να ξοδεύει πολλή ενέργεια αν και ήταν από τους σοβαρούς (όπως πάντα) παίκτες των «πρασίνων» στον προημιτελικό. Ο Σλούκας χρειάζεται χρόνο ακόμα. Είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται πολύ πίσω μετά τον τραυματισμό του στον προσαγωγό. Χρειάζεται λεπτά και ρυθμό. Και πιστεύω ότι θα τον δούμε περισσότερο στον ημιτελικό.

Όσο για τον Ναν; Δεν πήρε προσπάθειες, η άμυνα της ΑΕΚ τον έστελνε συνέχεια δεξιά έχοντας «κόψει» τον διάδρομο από το αριστερό του χέρι και τον οδήγησε σε αρκετά λάθη. Πέτυχε 12 πόντους «σβηστά» αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα. Ή για να είμαστε και δίκαιοι, η άμυνα της ΑΕΚ ήταν τόσο καλά διαβασμένη και προσαρμοσμένη πάνω του (σ.σ. δεν είχαν περάσει τρεις ημέρες από το εξαιρετικό του ματς στα Λιόσια) που δεν τον άφησε να γίνει παράγοντας του αγώνα.

Θεωρώ ότι σε αυτές τις διοργανώσεις θα πληρώνεται ακριβά το οποιοδήποτε λάθος! Είτε είναι μικρό, είτε είναι μεγάλο. Και ΟΛΕΣ οι ομάδες της διοργάνωσης θα περιμένουν στη γωνία σαν... αρπαχτικά προκειμένου να «γαντζώσουν» και την παραμικρή αδράνεια. Ελπίζω αυτό το ματς να γίνει ένα πολύ καλό μάθημα για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας του Final 8.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...