ΑΕΚ - Περιστέρι 65-77: Ο Φρανσίσκο έστειλε το Περιστέρι στον πρώτο του τελικό Κυπέλλου (vid)

bet365

Το Περιστέρι λύγισε την ΑΕΚ των αρκετών προβλημάτων, με 65-77 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου χάρη κυρίως στους 33 πόντους του Σιλβέν Φρανσίσκο. Αποστολή-Ηράκλειο: Κ. Μελάγιες

Το Περιστέρι προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας της ΑΕΚ με 65-77. Ο ημιτελικός ήταν ντερμπάρα για 35 λεπτά με την ΑΕΚ να αγωνίζεται χωρίς τον Μίτσελ ενώ έχασε κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου τους Στρέλνιεκς (προσαγωγός) και Γουίλιαμς (διάστρεμμα). Η ομάδα του Σπανούλη έμεινε ψύχραιμη, ανέβασε το επίπεδο πίεσης στην άμυνά της και με μεγάλα σουτ του Φρανσίσκο πήρε τη σπουδαία αυτή νίκη.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε εντυπωσιακά με τις δύο ομάδες να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ στην μπροστινή πλευρά του παρκέ. Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Φλιώνη και Γιάνκοβιτς έβρισκε λύσεις, όμως κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και με τους Ντένμον και Φρανσίσκο για το Περιστέρι (15-21, 7’). Η άμυνα ζώνης match up την οποία επέλεξε ο Καντζούρης δημιούργησε προβλήματα στους παίκτες του Σπανούλη και έτσι το εναρκτήριο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 21-24.

Ο Μάιλς ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 29-27 (14’). Η ΑΕΚ έπαιζε με μεγαλύτερη ενέργεια, η άμυνα χώρου συνέχιζε να δημιουργεί εμπόδια στο Περιστέρι και έτσι παρέμεινε με το προβάδισμα στο σκορ στην ανάπαυλα (39-34).

Η ομάδα του Σπανούλη μπήκε με κάπως μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τρίτο δεκάλεπτο και με 10 πόντους του Φρανσίσκο προηγήθηκε 39-44 (23’). Το Περιστέρι είχε ανεβάσει την πίεση στην αμυντική του λειτουργία, η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει σκορ και χρειαζόταν κάτι να αλλάξει την εικόνα. Μάιλς και Γιάνκοβιτς βγήκαν μπροστά, από τα χέρια τους ακολούθησε ένα 7-0 σερί και το προβάδισμα άλλαξε ξανά (48-44, 26’). Το παιχνίδι εξελισσόταν σε μεγάλο ντέρμπι αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη της μίας κατοχής (53-53, 29’).

Η ΑΕΚ βρήκε προβάδισμα 5 πόντων νωρίς στην τελευταία περίοδο (58-53, 33’) και πρόσθεσε πίεση και άγχος στον αντίπαλο. Από την άλλη ο τραυματισμός του Γουίλιαμς της είχε αφαιρέσει μία πιθανή λύση στην παραγωγική διαδικασία κι έτσι το ματς μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο σε απόλυτη ισορροπία (59-59). Οι λεπτομέρειες θα έκαναν τη διαφορά και το τρίποντο του Φρανσίσκο από τα 8 μέτρα ήταν τέτοια μετατρέποντας το σκορ σε 62-67 (37’). Η ΑΕΚ έμεινε από δυνάμεις και ψυχολογία με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +14 (62-76) λίγο πριν το φινάλε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ 62-61, το Περιστέρι βρήκε δύο εύστοχα τρίποντα (Κασελάκης, Φρανσίσκο), δημιούργησε μία διαφορά και ταυτόχρονα προσέθεσε άγχος στους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να τα διαχειριστεί και το Περιστέρι έφτασε στον τελικό.

MVP: Ο Φρανσίσκο τελείωσε με 33 πόντους (4/4διπ., 4/8τριπ., 13/13βολ.), 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κασελάκης έκανε τρομερή δουλειά (11π., 9ρ.) όπως και ο Χάμερ (10π., 7ρ.).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η ΑΕΚ σε ματς που είχε απουσίες περίμενε περισσότερα από τον Φρέζιερ που έμεινε στους 2 πόντους στο (μάλλον) τελευταίο του παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο τραυματισμός του Κένι Γουίλιαμς στο τέλος της τρίτης περιόδου και η αντίδραση όλων των φιλάθλων ανεξαρτήτως ομάδας που χειροκρότησαν έντονα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Για ένα τόσο οριακό παιχνίδι η διαφορά στα δίποντα ήταν τεράστια (37.9% - 53.8%).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Περιστέρι έδειξε νοοτροπία καλής ομάδας. Όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5 πόντους στην τελευταία περίοδο, δεν πανικοβλήθηκε, έμεινε πιστό στο πλάνο τους και σκλήρυνε την άμυνά του, κάτι που του έδωσε και την πρόκριση.

Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς τον καλύτερό της παίκτη (Μίτσελ), έχασε στο δεύτερο ημίχρονο με τραυματισμό τους Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς, αλλά και πάλι ήταν άκρως ανταγωνιστική μέχρι να επέλθει και η κούραση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-24, 39-34, 53-53, 65-77

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα