Έβανς: «Ποιος διαγωνισμός καρφωμάτων; Θέλω το Κύπελλο!»

Έβανς: «Ποιος διαγωνισμός καρφωμάτων; Θέλω το Κύπελλο!»

Γιώργος Κούβαρης
Έβανς: «Ποιος διαγωνισμός καρφωμάτων; Θέλω το Κύπελλο!»

bet365

Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας, ο Τζέρεμι Έβανς δήλωσε ανυπόμονος για τον μεγάλο τελικό (20/2, 17:00) δηλώντας ότι αν είχε να επιλέξει μετά του διαγωνισμού καρφωμάτων που κέρδισε το 2012 και του Κυπέλλου Ελλάδας θα διάλεγε το τρόπαιο! Ηράκλειο - Αποστολή: Γιώργος Κούβαρης

Δύο από τους παίκτες που αμφισβητήθηκαν πολύ από το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν άλλοι από τους Οκάρο Ουάιτ και Τζέρεμι Έβανς.

Τον τελευταίο μήνα αμφότεροι έχουν πραγματοποιήσει τεράστια... άλματα στην απόδοσή τους παρουσιάζοντας σταθερά ανοδική πορεία από παιχνίδι σε παιχνίδι. Στον ημιτελικό ο Οκάρο Ουάιτ δεν χρειάστηκε να κάνει το κάτι παραπάνω και έπαιξε... «τόσο-όσο» προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του στο πρώτο -κυρίως- ημίχρονο. Όμως ο Τζέρεμι Έβανς ήταν... παντού.

Με την είσοδό του στο παρκέ κατάφερε να αλλάξει την εικόνα όλου του ματς! Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ήταν ο παίκτης-κλειδί για να κρατήσει ο Παναθηναϊκός τον έλεγχο του αγώνα και να συμπληρώσει ιδανικά τον Νεμάνια Νεντοβιτς, ο οποίος είχε δώσει το έναυσμα για το «πράσινο» comeback στην δεύτερη περίοδο για τη νίκη και τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για 10η φορά στην ιστορία του θεσμού.

Συγκεκριμένα σε 28:20 λεπτά συμμετοχής, ο Έβανς μέτρησε 15 πόντους έχοντας 5/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και μόλις δύο λάθη έχοντας το μεγαλύτερο +/- από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του με +26 υπέρ του Παναθηναϊκού στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ!

Μετά το τέλος ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στα «Δύο Αοράκια» και δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για τον τελικό όπου θέλει το Κύπελλο περισσότερο και από το να κέρδιζε ξανά έναν διαγωνισμό καρφωμάτων στο ΝΒΑ!

«Θέλω να φέρνω ενέργεια στο παρκέ»

Σε ερώτηση για τον βαθμό ανταγωνιστικότητας που συνάντησε και που είδε από την πρώτη του εμπειρία από ελληνικό Final 4, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό το Final 4. Όλοι ήρθαν εδώ για κάποιον λόγο. Ήρθαμε εμείς συγκεντρωμένοι στον ημιτελικό, μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη και στην πρόκριση».

Για το βελτιωμένο πρόσωπο που δείχνει ο Παναθηναϊκός στα τελευταία ματς στην άμυνα, ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ είπε ότι «είναι κάτι που μας ζητάει συνέχεια ο προπονητής. Από τη πλευρά μου προσπαθώ να φέρνω ενέργεια μαζί με τους συμπαίκτες μου και παίζοντας ο ένας για τον άλλον να παίρνουμε τις νίκες».

Τελικά του αρέσει να αγωνίζεται στη θέση του σέντερ; Είναι κάτι που προτιμάει; Ο ίδιος εξήγησε ότι «θα παίξω όπου με χρειάζεται ο προπονητής μου. Είτε στο 'τέσσερα' είτε στο 'πέντε' εγώ θα προσπαθώ να ανταποκρίνομαι όσο γίνεται καλύτερα. Να βγαίνω στο παρκέ, να παίζω σκληρά, να βγάζω ενέργεια και να βοηθώ τους συμπαίκτες μου ώστε να είμαστε ενεργοί από την αρχή έως το τέλος».

Για το κομμάτι της «ενέργειας» που φέρνει στο παρκέ είπε επίσης ότι «απλά θέλω να μένω πιστός σε αυτές τις αρχές. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε κάποιες κακές ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως θέλουμε να νικάμε. Γι' αυτό και αγωνιζόμαστε σκληρά».

«Τώρα να υλοποιήσουμε τον στόχο μας»

Για το γεγονός ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου ναι μεν δεν αγωνίζεται λόγω της πρόσφατης επέμβασης στο ιγμόριο αλλά προσπαθεί να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του από τον πάγκο: «Πραγματικά είναι πολύ όμορφο που τον έχουμε εδώ. Όλοι είμαστε μια ομάδα, βρισκόμαστε εδώ και ο Παπαπέτρου ήρθε να μας στηρίξει ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν γνωρίζαμε εάν θα ερχόταν τελικά, χαιρόμαστε που τον έχουμε εδώ και είναι εδώ μαζί μας».

Όσο για τον μεγάλο τελικό με τον Ολυμπιακό; «Σε πρώτη φάση αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι συγκεντρωθούμε στην προπόνηση του Σαββάτου (19/2). Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο έτοιμοι. Όπως λέει και ο προπονητής μας, πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε σκληροί ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με αφορμή το All Star Game του ΝΒΑ στο Κλίβελαντ και το γεγονός ότι πριν από 10 χρόνια ήταν ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων στο Ορλάντο. Το ερώτημα ήταν το εξής: «Νικητής στα καρφώματα ή Κυπελλούχος Ελλάδας;» Ο Τζέρεμι Έβανς δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ. Ήταν σαφής: «Θα πάρω το τρόπαιο, φυσικά και το προτιμώ!»

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα