Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ: Για το πρώτο μήνυμα... της επιστροφής του ο Πανιώνιος (vids)

Από τον αγώνα του Πανιωνίου με τη ΝΕΜ

bet365

Ο Πανιώνιος αν και δεν αγωνίζεται στη πιο υψηλή εθνική κατηγορία, για μία ακόμη φορά κατάφερε να βρεθεί στον προημιτελικό του Κυπέλλου.

Όπως πέρυσι στα μέσα του Φλεβάρη, έτσι και φέτος η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League διακόπτεται καθώς θα διεξαχθεί το ΟΠΑΠ Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνολικά 8 ομάδες θα «παλέψουν» για το τρόπαιο. Από αυτές, οι 7 είναι από την υψηλότερη Εθνική κατηγορία ενώ τη λίστα συμπληρώνει, για μία ακόμη χρονιά, ο Πανιώνιος που κατάφερε να βρεθεί ξανά ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες μετά την κατάκτηση του UNICEF Trophy.

Κόντρα στους «από πάνω» και στα ίσα με την ΑΕΚ

Παράλληλα με μία πολύ εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ο σύλλογος από τη Νέα Σμύρνη μπόρεσε να φτάσει έως το περυσινό και πρώτο UNICEF Trophy, το οποίο και κατέκτησε.

Είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις κόντρα σε ΟΦΗ, Κόροιβο Αμαλιάδας, Νεανική Εστία Μεγαρίδας, Αμύντα και Παπάγου, ενώ στον τελικό του ΟΑΚΑ, κατάφερε επιβληθεί της ΦΕΑ ΝΦ/ΜΧ με σκορ 80-71, εξασφαλίζοντας τη θέση του στο Final 8 του Κυπέλλου, έχοντας κάμψει συνολικά 5 ομάδες οι οποίες βρίσκονταν μία κατηγορία πάνω από αυτόν.

Ο Πανιώνιος μάλιστα δεν αρκέστηκε στην απλή παρουσία του και έκανε πολύ δύσκολο το έργο της ΑΕΚ, ωθώντας μάλιστα το ματς στην παράταση, όπου και τελικά εκεί οι «κιτρινόμαυροι» υπέταξαν τον «ιστορικό» δύσκολα με σκορ 93-88.

Η υπεράσπιση του τίτλου και η επιστροφή στον θεσμό

Ο στόχος του Πανιωνίου από την αρχή της φετινής σεζόν ήταν ξεκάθαρος. Να γίνει η ομάδα της Νέας Σμύρνης πρωταγωνίστρια. Με αυτόν τον τρόπο, έχοντας βρει τα πατήματά της στο πρωτάθλημα της Elite League, όπου και έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί στην υψηλότερη θέση, κατάφερε για μία ακόμη φορά να περάσει όλα τα εμπόδια που μπήκαν στο δρόμο της για το Final 4 του UNICEF Trophy.

Συγκεκριμένα, αφού επικράτησε του Πανερυθραϊκού με 86-63, του Ερμή Σχηματαρίου με 90-80 και του Παπάγου με 88-83, βρέθηκε ξανά σε θέση όπου μπορούσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Έχοντας πάρει αρκετά άνετα τον ημιτελικό κόντρα στη Δόξα Λευκάδας με 61-46, έφτασε στον τελικό με αντίπαλο τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος. Εκεί, έπειτα από μία αναμέτρηση η οποία λίγο έλειψε να οδηγηθεί στην παράταση, πήρε τη νίκη με 66-63, σηκώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το τρόπαιο και παίρνοντας παράλληλα και το εισιτήριο δίπλα στους «μεγάλους».

Ο Πανιώνιος απόψε, Παρασκευή (16/2, 21:00) βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Προμηθέα Πατρών στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ Final 8, σε ένα ματς όπου αναμένεται να κυνηγήσει την έκπληξη και μία θέση στον ημιτελικό του Σαββάτου (17/2, 21:00) με αντίπαλο τον νικητή από το ζευγάρι των περυσινών φιναλίστ, Ολυμπιακού και Περιστερίου Bwin (16/2, 18:00).

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα