Τρεφλ Σόποτ - Ηρακλής 72-74: Προκρίθηκε στους ομίλους του Europe Cup ο Γηραιός (pics)

Τρεφλ Σόποτ - Ηρακλής 72-74: Προκρίθηκε στους ομίλους του Europe Cup ο Γηραιός (pics)

bet365

Ο Ηρακλής νίκησε με 74-72 την πολωνική Τρεφλ Σόποτ στη Σόφια κι εξασφάλισε τη συμμετοχή τους στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Αποστολή εξετελέσθη, η ευρωπαϊκή περιπέτεια των κυανόλευκων συνεχίζεται. Το σύνολο του κόουτς Θανάση Σκουρτόπουλου έκανε το 2/2 στη Σόφια (στον ημιτελικό είχε νικήσει εύκολα με 95-75 την Ακαντέμικ) καθώς «επιβίωσε» έναντι της Τρεφλ, σε ένα πολύ οριακό ματς, και θα αγωνιστεί για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην τελική φάση του FIBA Europe Cup.

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό και χαρακτηρίστηκε από τις πολλές ισοπαλίες και τις εκατέρωθεν εναλλαγές στο σκορ. Υπήρξε ισορροπία και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αναπτύξει ουσιώδες προβάδισμα. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούσαν πως στην επανάληψη το ντέρμπι θα συνεχιζόταν στο παρκέ της Triaditza Hall.

Ο Ηρακλής επανήλθε στο παρκέ για την τρίτη περίοδο πιο αποφασισμένος για να πάρει την πρόκριση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει συνθήκη 10 πόντων υπέρ του, προεξέχοντος του ανεβασμένου Λιντς που πήρε την σκυτάλη από τον Ντάγκλας. Για αρκετή ώρα πορεύθηκε έχοντας τα ηνία της συνάντησης, αν και στο φινάλε η πολωνική ομάδα έκανε την αντεπίθεση της, επιδιώκοντας να πάρει εκείνη το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης.

Εν τέλει οι Θεσσαλονικείς δεν επέτρεψαν στην αντίπαλο τους να προσπεράσει και, έστω κι αν αγχώθηκαν στο τελευταίο λεπτό, αναδείχθηκαν νικητές στη «φούσκα» της Σόφιας.

Για τον Γηραιό ξεχώρισε ο Τόνι Ντάγκλας, ο οποίος ξεδίπλωσε τα ηγετικά του χαρακτηριστικά με 15 πόντους, 3/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 31 λεπτά παρουσίας, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε κι ο Ρέτζι Λιντς με 14 πόντους κι 6 ριμπάουντ στο ενεργητικό του. Ο Ράιαν Γούλριτζ πρόσθεσε άλλους 14 κι είχε και 8 τελικές πάσες.

Ο Γιανίκ Φράνκε ήταν ο κορυφάιος από πλευράς ηττημένων με 17 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του, σε σχεδόν 27 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-42, 55-61, 72-74

Έπειτα από την επιτυχία του στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, ο Ηρακλής τοποθετείται στο Group E του Europe Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια κατάταξης τις Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία), Λίντεν (Ολλανδία) και Μόρναρ (Μαυροβούνιο).

1

1

2

2

1

@Photo credits: FIBA
 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα