Ηρακλής - Ακαντέμικ 95-75: Άνετη πρόκριση και τώρα... Τρεφλ (pics)

Ευαγγελος Στελλάκης
Ηρακλής - Ακαντέμικ 95-75: Άνετη πρόκριση και τώρα... Τρεφλ (pics)

bet365

Ο Ηρακλής ξεπέρασε δίχως να συναντήσει δυσκολίες το «χαμηλό» εμπόδιο της Ακαντέμικ (95-75) στον ημιτελικό της «φούσκας» του FIBA Europe Cup στη Σόφια και την Παρασκευή (1/10) θα διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους την διοργάνωσης απέναντι στην Τρεφλ.

Το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου προκρίθηκε άνετα στον τελικό του προκριματικού γύρου του FIBA Europe Cup στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, υπερτερώντας αισθητά σε ποιοτικό επίπεδο συγκριτικά με την αντίπαλο του. Ανέπτυξε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ το οποίο κατάφερε να διαφυλάξει με ασφάλεια μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Γηραιός ήταν σοβαρός κι είχε σε εξαιρετικό απόγευμα πολλές από τις βασικές μονάδες του, με τον Ράιαν Γούλριτζ να είναι ο κορυφαίος με πολυδιάστατη προσφορά 15 πόντων, 7 ριμπάουντ κι 6 ασίστ. Οι πολύτιμοι Γιάννης Αγραβάνης και Τόνι Ντάγκλας σημείωσαν από 16 πόντους έκαστος, ενώ ο Ράιαν Τέιλορ πρόσθεσε 15 στον κυανόλευκο «λογαριασμό».

Ο Ρέτζι Λιντς ήταν για άλλη μια φορά μια στιβαρή οντότητα εντός της ρακέτας σε αμφότερες τις πλευρές του παρκέ και προσέφερε 14 πόντους, τη στιγμή που ο Γιάννης Κουζέλογλου πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τον Ηρακλή, το οποίο συνόδευσε με 5 πόντους.

Κλειδί για την επικράτηση της ομάδας από την Θεσσαλονίκη αποδείχθηκε η πίεση που άσκησε σε όλα τα μήκη του γηπέδου και γενικότερα η αμυντική της προσήλωση. Στον επιθετικό τομέα τα ποσοστά βελτιώθηκαν συγκριτικά με προηγούμενα ματς, εξού κι η υψηλότατη παραγωγή πόντων.

Από την άλλη πλευρά η Ακαντέμικ, πλην του Μπάτσεφ που ζόρισε την άμυνα της ελληνικής ομάδας με 23 πόντους και 5 τρίποντα, δεν κατάφερε να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και τα θετικά της διαστήματα ήταν σποραδικά.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 51-36, 74-60, 95-75

Ηρακλής (Σκουρτόπουλος): Γούλριτζ 15, Σκορδίλης 2, Φίλλιος, Αγραβάνης 16 (3), Τέιλορ 15 (5), Χαριτόπουλος 2, Πετανίδης, Κουζέλογλου 5, Ντάγκλας 16 (4), Τέρνερ 2, Παπαδάκης 8 (2), Λιντς 14

Ακαντέμικ Πλόβντιβ (Νικόλοφ): Τιτκόφ 3 (1), Σεκούλοφ 6, Φρεϊμάνις 11 (3), Νικόλοφ 8, Μπάτσεφ 23 (5), Γιουρτλού, Μπογιάνοφ, Μίνκοφ, Μίχοφ, Γκουτζίνο 8 (1), Μπέσοβιτς 16

Νωρίτερα, στο έτερο ματς της «φούσκας», η πολωνική Τρεφλ νίκησε με 88-82 την ουκρανική Ντνίπρο έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον παλιό παίκτη του Λαυρίου και του Κολοσσού, Μπράντον Γιανγκ (20 πόντοι, 6 ασίστ) και προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής (1/10).

1

1

3

@Photo credits: FIBA
 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα