Βιλερμπάν - Άλμπα 89-95: «Μεταμορφώνεται» μακριά από το Βερολίνο (vid)

Βιλερμπάν - Άλμπα 89-95: «Μεταμορφώνεται» μακριά από το Βερολίνο (vid)
Η Άλμπα Βερολίνου επιβεβαίωσε ότι είναι άλλη ομάδα όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα της καθώς πέτυχε την έκτη νίκη της, αυτή τη φορά επί της Βιλερμπάν στη Γαλλία με 89-95

Η περίπτωση της γερμανικής ομάδας χρίζει διερεύνηση καθώς παρουσιάζεται πιο αποτελεσματική μακριά από το Βερολίνο αφού με τη νίκη της επί της Βιλερμπάν έφτασε τις 6! Το παιχνίδι απέδειξε ότι ελλείψει βαθμολογικού κινήτρου, οι δύο ομάδες δεν έχασαν τη διάθεσή τους για τη νίκη καθώς εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του.

Η Βιλερμπάν σούταρε με… χειρουργική ακρίβεια στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς είχε 12/16 σουτ, αυτή η αποτελεσματικότητα της έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει στο σκορ μετά το πρώτο πεντάλεπτο (15-15) και να ξεφύγει με 30-23 με το τέλος αυτού. Η Άλμπα Βερολίνου βασίστηκε περισσότερο στις εμπνεύσεις και την εκτελεστικότητα του Πέιτον Σίβα ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους σ’ αυτό το διάστημα.

Η γαλλική ομάδα δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στη δεύτερη περίοδο, αλλά δεν έχασε και τη διαφορά που είχε αποκτήσει καθώς η Άλμπα λειτούργησε επιπόλαια και προσπάθησε να τελειώσει τις φάσεις με τσαπατσουλιά. Έτσι οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο (46-35, 16:20) έως το τέλος του ημιχρόνου (52-43).

Ο Πέιτον Σίβα ήταν εξαιρετικός στο τρίτο δεκάλεπτο, δημιούργησε και εκτέλεσε για την ομάδα του κι έτσι η Άλμπα Βερολίνου με επιμέρους σκορ 5-15 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (57-58). Η Βιλερμπάν δεν τα παράτησε, συνδύασε μάλιστα την ουσία με αρκετές εντυπωσιακές φάσεις και στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 73-70 με κορυφαίους τους Χάουαρντ, Γιαμπουσέλε.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να χτίσουν πάνω σ’ αυτή τη μικρή διαφορά αλλά έγιναν μάρτυρες της επιστροφής της Άλμπα η οποία προηγήθηκε με 80-83 λίγο μετά τα μισά της τελευταίας περιόδου αλλά και με 83-87 (37’). Τα διαδοχικά καλάθια του Νόρις Κόουλ ισορρόπησαν την κατάσταση (87-87), 75’’ πριν το τέλος. Τέσσερις πόντοι του Φοντέκιο έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στην Άλμπα και ουσιαστικά κλείδωσαν το παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Άλμπα έβαλε τα μεγάλα σουτ που απαιτούνται για κάθε εκτός έδρας νίκη, δεν παράτησε το παιχνίδι όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση και γενικώς είχε μια σταθερή πορεία προϊόντος του αγωνιστικού χρόνου σε αντίθεση με τη Βιλερμπάν.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Πέιτον Σίβα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους συμπαραστάτες που απελπισμένα αναζήτησε στα πρόσωπα των Φοντέκιο, Τίμαν και ειδικά του πρώτου που έδωσε τους τέσσερις πόντους που «κλείδωσαν» τη νίκη για την Άλμπα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λάμερς έδωσε πόντους στην ομάδα του με το σουτάκι του από μέση απόσταση.

Ο Μουσταφά Φολ έκανε τρομερή δουλειά στην επίθεση, κυρίως με τους χώρους που δημιούργησε για τους συμπαίκτες του

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ντιό και Καχουντί πήραν χρόνο συμμετοχής αλλά δεν ανταποκρίθηκαν, λίγα πράγματα και από τους Μάτισεκ, Γκιφάι από την Άλμπα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Φοντέκιο (89-92) γιατί εκεί κλείδωσε η Άλμπα το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι δεν είναι θιασώτες της άμυνας.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Βιλερμπάν έβγαλε πολλές εντυπωσιακές φάσεις αλλά ξεχώρισε αυτή του Χάουαρντ στο τρίτο δεκάλεπτο όπου κάρφωσε μπροστά σε δύο παίκτες της Άλμπα.

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 52-23, 73-70, 89-95