Σάσα Βεζένκοβ: Ένας λόγος να χαμογελάς (pics)

Σάσα Βεζένκοβ: Ένας λόγος να χαμογελάς (pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σάσα Βεζένκοβ: Ένας λόγος να χαμογελάς (pics)
Το Gazzetta.gr γράφει για τη φετινή απόδοση του Βούλγαρου φόργουορντ και το κέρδος του Ολυμπιακού.

Η φετινή σεζόν μπορεί να ξεκίνησε με όνειρα κι ενθουσιασμό για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν εξελίχτηκε με παρόμοιο τρόπο αφού η ομάδα έμεινε μακριά από τους στόχους που είχε θέσει.

Στο μπάσκετ τίποτα δεν είναι τυχαίο κάτι που ισχύει τόσο στα θετικά στοιχεία μίας χρονιάς όσο και στα αρνητικά.

Οι λόγοι για χαμόγελα είναι λίγοι και ένας εξ αυτών είναι ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έχει πραγματοποιήσει θεαματικό step up φέτος και δικαίως λογίζεται ως ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών των «ερυθρόλευκων».

ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ «4» ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Βεζένκοβ φέτος παίζει 21:17 προσφέροντας 9.3 πόντους με 45.2% στα δίποντα, 40.9% στα τρίποντα, 4.9 ριμπάουντ, μία ασίστ και μισό λάθος ανά αγώνα. Είναι ο τρίτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού!

Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον βάζει στη θέση «4» ανοίγει το γήπεδο για τους συμπαίκτες του χάρη στη συνέπεια που διαθέτει από τη γραμμή των 6.75.

Ο 25άχρονος φόργουορντ αποτελεί μεγάλη απειλή όταν βρίσκεται στη γραμμή τριών πόντων με αποτέλεσμα ο προσωπικός του αντίπαλος να τον ακολουθεί πολύ μακριά. Αυτομάτως δημιουργούνται χώροι δράσης για να κάνουν οι συμπαίκτες του διεισδύσεις.

ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ «3» ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΜΕΓΕΘΟΣ

Πολλές φορές ο 55άχρονος τεχνικός καταφεύγει στη λύση του ψηλού σχήματος με τον Βεζένκοβ στη θέση «3». Με αυτόν τον τρόπο προσθέτει μέγεθος στο παρκέ κάτι το οποίο στην πίσω πλευρά του παρκέ βοηθάει γιατί αφενός κλείνει αρκετούς διαδρόμους προς το καλάθι και αφετέρου βελτιώνει τις πιθανότητες για αμυντικό ριμπάουντ.

ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Ο Μπαρτζώκας με τον Βεζένκοβ συνεργάστηκαν πρώτη φορά στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2016-17 με τον 25άχρονο να «γράφει» την καλύτερη σεζόν του ως... μπλαουγκράνα με 7.5 πόντους (47.9% τρίποντο).

Ο coach πιστεύει πάρα πολύ στον Βούλγαρο, του έδωσε φέτος πολλές ευκαιρίες και ο Βεζένκοβ του ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη εκμεταλλευόμενος το χρόνο συμμετοχής του.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ

Μπορεί το σύγχρονο μπάσκετ να απαιτεί καλούς σουτέρ, αλλά ένα μόνο στοιχείο ποτέ δεν είναι αρκετό για να ξεχωρίσεις στην Euroleague. Ο Βεζένκοβ φέτος παρουσιάζει τρομερή βελτίωση στην προσωπική του άμυνα και στο ριμπάουντ.

Ο 25άχρονος μέχρι και πέρυσι αποτελούσε μόνιμο σημάδι των αντίπαλων προπονητών, ωστόσο φέτος έχει βελτιώσει το σώμα του, μπορεί να ακολουθήσει στα 1-2 πρώτα πλάγια βήματα πιο κοντούς αντιπάλους και μπορεί να υποστηρίξει την άμυνα με αλλαγές.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αμυντικός «ογκόλιθος», αλλά σίγουρα έχει εξελιχθεί σε έναν συνεπέστατο αμυντικό.

Επίσης το γεγονός πώς είναι ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του Πειραιά δείχνει δύο πράγματα. Το γενικότερο πρόβλημα των «ερυθρόλευκων» σε αυτόν τον τομέα, αλλά και τη δουλειά που κάνει ο Βεζένκοβ.

Ο Βούλγαρος έχει μόνιμα στο μυαλό του να πάει στη διεκδίκηση της μπάλας είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση.

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνεργασία με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν βασικό αγωνιστικό κορμό παικτών για τα επόμενα χρόνια. Στο μυαλό του coach είναι οι Σλούκας, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, ΜακΚίσικ, Μάρτιν και Λαρεντζάκης. Φυσικά δίπλα σε αυτούς σημαντικό ρόλο θα μπορούν να έχουν οι Σπανούλης και Πρίντεζης αν αποφασίσουν να συνεχίσουν. Οι δύο θρύλοι του Ολυμπιακού έχουν αρκετούς τρόπους να προσφέρουν χωρίς να χρειάζεται να μένουν αρκετή ώρα στο παρκέ.

Ο Βεζένκοβ έχει κερδίσει δικαίως μία θέση στον Ολυμπιακό του μέλλοντος, ωστόσο χρειάζεται ταπεινότητα και δουλειά γιατί οι ρόλοι μέσα σε μία ομάδα αλλάζουν εύκολα, γρήγορα και ανάλογα με την απόδοση αφού ο καθρέφτης του κάθε παίκτη είναι το παρκέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.