Παναθηναϊκός: Ποιο 300άρι; Ήλθε ο Χεζόνια! (vids)

Παναθηναϊκός: Ποιο 300άρι; Ήλθε ο Χεζόνια! (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Παναθηναϊκός: Ποιο 300άρι; Ήλθε ο Χεζόνια! (vids)
Το gazzetta.gr βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και περιγράφει ό,τι συνέβη στα Σπάτα από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στην υποδοχή του Μάριο Χεζόνια!

Ο τελευταίος μεγάλος ήρωας των οπαδών του Παναθηναϊκού είναι ένας 26χρονος Κροάτης από το Ντουμπρόβνικ που συνδυάζει τόσο αλλόκοτα τον ρομαντισμό με το ταμπεραμέντο. Όταν τον φωνάζεις Μάριο, γυρίζει και σε ακούει. Ένας τύπος που τον κοιτάς στα μάτια, βλέπεις τις αντιδράσεις του και γνωρίζεις πως δεν αστειεύεται με όσα κατά καιρούς έχει πει, έχει εκφράσει και έχει μοιραστεί στα social media για τον Παναθηναϊκό, το ΟΑΚΑ, τον αγαπημένο του Δημήτρη Διαμαντίδη και τους οπαδούς. Κυρίως αυτούς που τον περίμεναν καρτερικά έξω από τον χώρο αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος», στήνοντας ένα απίθανο πάρτι με συνθήματα, πανό, καπνογόνα και… τούρτα για τον δικό τους Super Mario εν μέσω καραντίνας, κορονοϊού και απειλών για πρόστιμα!

Οι φωνές των εκατοντάδων οπαδών του «τριφυλλιού» ήταν τόσο ισχυρές και διαπεραστικές τη στιγμή που ο Χεζόνια εμφανίστηκε για πρώτη φορά ντυμένος στα πράσινα. Σαν σκηνή από ταινία προσεχώς… Αυτή τη φορά όμως, δεν ήταν Photoshop όπως τις προάλλες, όταν πόζαρε πλάι στον Νεμάνια Νέντοβιτς και ζητούσε επιτακτικά να ανοίξει το ΟΑΚΑ! Οι φίλοι του «τριφυλλιού» τον είδαν μπροστά τους. Να σφίγγει τις γροθιές του. Να τους ευχαριστεί. Να χτυπάει την οροφή του αυτοκινήτου που τον υποδέχτηκε. Να τους χαιρετά. Να ζει τη στιγμή! Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στα Σπάτα. Μια στιγμή ζωής που θα θυμούνται όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί για να αποθεώσουν έναν τύπο που δεν έχει φορέσει καν τη φανέλα του Παναθηναϊκού όμως τον αισθάνονται δικό τους άνθρωπο. Για την ακρίβεια, τον αισθάνονταν έτσι πολύ καιρό πριν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώσει την απόκτηση του… αθλητή Μάριο Χεζόνια.

Η προγραμματισμένη ώρα άφιξης του Κροάτη ήταν για τις 16.45. «Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με ανταποκρίσεις πτήσεων κτλ» όπως είχε φροντίσει να ενημερώσει εγκαίρως η πράσινη ΚΑΕ από χθες το βράδυ και από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στήθηκαν τα πρώτα πηγαδάκια στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο πάρκινγκ μικρής διάρκειας, στην αίθουσα αφίξεων μα κυρίως μπροστά στον πίνακα ανακοινώσεων! Καθυστέρηση… Νέα ώρα άφιξης 17:25. Ε και; Στον χώρο αφίξεων εντός Σένγκεν άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Δίχως διακριτικά. Δεν χρειάζονταν για να καταλάβει κανείς τον λόγο που βρίσκονταν εκεί. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε από νωρίς κι ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης Γεωργαντής. Έχοντας υποδεχτεί… κόσμο και κοσμάκη στο παρελθόν, γνώριζε και ο ίδιος πως αυτό που επρόκειτο να συμβεί σε λίγη ώρα θα ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό και πολύ μεγάλο. Ο κόσμος αυξανόταν διαρκώς. Σε σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην υποδοχή να αρχίζουν τους ελέγχους σε έναν-έναν, ζητώντας ταυτότητες και τον λόγο που βρίσκονταν εκεί! Μέχρι που μπήκαν τα μεγάλα μέσα. «Όλοι όσοι δεν έχετε δουλειά εξαφανιστείτε! Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα» ήταν η… κομψή οδηγία που δόθηκε στους παρευρισκόμενους. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο χώρος άδειασε, έμειναν μόνο οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες που περίμεναν τον Κροάτη, σχεδόν 40 λεπτά πριν από τη νέα ώρα άφιξης μέσω Φρανκφούρτης. Στο μεσοδιάστημα, έξω από την αίθουσα και μπροστά στον χώρο που βρίσκονται τα λεωφορεία, άρχισε να παρατηρείται έντονη κινητικότητα.

Τα λεπτά περνούσαν, η προσμονή μεγάλωνε, ο κόσμος άρχισε να αυξάνεται και να πληθύνει, οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν στηθεί μπροστά στη θύρα από όπου θα εμφανιζόταν ο Χεζόνια μέχρι που μια… τούρτα πέρασε ανάμεσα στις κάμερες και τα μικρόφωνα. Ήταν η τούρτα που ετοίμασαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για να γιορτάσουν μαζί με την Κροάτη τα 26α γενέθλιά του! Η ώρα έφτασε 17:25, ο Κροάτης δεν έχει εμφανιστεί ακόμα κι εκείνη τη στιγμή άρχισε το πανδαιμόνιο! Φωνές, συνθήματα και αποθέωση για τον Χεζόνια από τους εκατοντάδες φίλους του «τριφυλλιού» που είχαν στο μεταξύ μαζευτεί περιμένοντας τον Μεσσία τους και φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του! Οι απειλές για το… 300άρι δεν είχαν πιάσει τόπο. Λίγο πριν από τις 6, άρχισε να παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον χώρο αφίξεων! «Έρχεται!!! Τον βλέπουμε»! Ο Χεζόνια έσβησε την… τούρτα του, φόρεσε το κασκόλ και το μπουφάν της Θύρας 13 και έφτασε μπροστά στα Media για τις πρώτες δηλώσεις, ακούγοντας το όνομά του, γυρνώντας προς το μέρος τους και δείχνοντας να ανυπομονεί να τελειώσει με τα διαδικαστικά για να βρεθεί μπροστά στον κόσμο! Να φωνάξει μαζί τους, να ζήσει κάθε στιγμή, να απολαύσει κάθε δευτερόλεπτα σε αυτές τις πρώτες στιγμές στην Αθήνα! Μετά από τις δηλώσεις, κατευθύνθηκε στο τζιπ που περίμενε να τον μεταφέρει όπου εκτυλίχθηκαν απίστευτες στιγμές! Ο ίδιος δεν βιάστηκε να επιβιβαστεί στη θέση του συνοδηγού. Ήθελε να συμμετάσχει σε αυτό το πάρτι, να γίνει ένα με τους οπαδούς, να φωνάξει μαζί τους. Να τους δείξει έμπρακτα πως είναι ένας από αυτούς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ