Παναθηναϊκός: Τρία νέα κρούσματα, αίτημα για αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Τρία νέα κρούσματα, αίτημα για αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ
Στον Παναθηναϊκό βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό παίκτης της ομάδας που έπαιξε το βράδυ της Παρασκευής (5/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κόντρα στον Ολυμπιακό καθώς και δυο μέλη του αγωνιστικού τμήματος

Στις τάξεις του Παναθηναϊκού σήμανε... συναγερμός από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως τρία μέλη της ομάδας που ήταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ως όφειλε προσκόμισε τα αρνητικά τεστ των παικτών και των μελών της αποστολής πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Ο παίκτης και τα δυο μέλη της αποστολής ενδεχομένως να κόλλησαν μετά από το τελευταίο τεστ που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (3/2), 48 ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα στο ΣΕΦ όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της EuroLeague.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις, από τη στιγμή που ο παίκτης ήλθε σε επαφή με συμπαίκτες και αντιπάλους την ώρα του αγώνα με τον κίνδυνο της διασποράς να ελλοχεύει ενώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως η σημερινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» αναβλήθηκε.

Στο μεταξύ, συζητιέται η αναβολή του αυριανού (7/2, 17:00) αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 14η αγωνιστική της Basket League ενώ η αποστολή του Παναθηναϊκού παραμένει στην Αθήνα, αν και το πρωτόκολλο του ΕΣΑΚΕ αναφέρει πως για να αναβληθεί απαιτούνται τρία κρούσματα μεταξύ των παικτών και του προπονητικού σταφ. Εντούτοις, ο κίνδυνος διασποράς δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην αναβολή του.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε, «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει πως τρία ακόμη μέλη της ομάδας μας διαγνώστηκαν θετικά στον Covid-19.

Η κατάσταση των τεσσάρων συνολικά νοσούντων παρακολουθείται συστηματικά από το ιατρικό μας επιτελείο.

Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, λόγω της έκτακτης κατάστασης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αιτηθεί από τον ΕΣΑΚΕ την αναβολή της αυριανής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη».