Κάτας: «Φανταστικός ο Κόμπι εντός και εκτός παρκέ» (vid)

Gazzetta team
Κάτας: «Φανταστικός ο Κόμπι εντός και εκτός παρκέ» (vid)
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας, μίλησε για τον αγώνα της Μαδρίτης, κόντρα στην Ρεάλ, αλλά και τα πρώτα του συμπεράσματα. Δεν θα μπορούσε και να μην αναφερθεί στον Κόμπι.

Για τη Μαδρίτη αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (26/1) η αποστολή του Παναθηναϊκού εν όψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ρεάλ Μαδρίτης (27/1, 22.00) για την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας, έκανε το σχόλιο του πριν την αναχώρηση για τα όσα πρέπει να προσέξει η ομάδα του, ενόψει αυτού του δύσκολου παιχνιδιού.

«Νιώθω καλύτερα κάθε μέρα, αποκτώ καλύτερη σύνδεση με τους παίκτες και αυτοί με την σειρά τους εξοικειώνονται σιγά σιγά περισσότερο με αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Πάντα προσπαθείς να κερδίσεις. Φυσικά γνωρίζουμε ότι η Μαδρίτη είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη που μπορεί να αγωνιστεί κανείς. Επίσης το πρόγραμμα των τελευταίων 10 ημερών είναι δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που μας λείπουν δυο σημαντικοί παίκτες».

Όσο για τις αλλαγές που περιμένει να δει στην ομάδα του, τόνισε: «Πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα, να είμαστε πιο σταθεροί. Σε κάποια σημεία είμαστε επιθετικοί και ενοχλούμε την αντίπαλη ομάδα. Έτσι θέλω να είμαστε για μεγαλύτερα διαστήματα. Ειδικά όταν παίζεις απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, πρέπει να τους επιβραδύνεις, να τους ενοχλείς και να τους βγάλεις από τον ρυθμό τους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Τέλος, αναφορικά με τον Ταβάρες, είπε: «Πρέπει τον περιορίσεις. Στην τελική ανάλυση όταν παίζεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ και πρέπει μερικές φορές να πάρεις ρίσκα. Δεν μπορείς να καλύψεις τα πάντα, πρέπει να την περιορίσεις και να παίξεις έξυπνα απέναντί του. Απέναντί του μπορεί να αναγκαστείς να πάρεις δύσκολα, μαρκαρισμένα σουτ. Πρέπει να παίξεις έξυπνα και υπομονετικά απέναντί του».

Μιλώντας στα στα κανάλια novasports ο Κάτας αναφέρθηκε και την τεράστια απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ.

«Θυμάμαι εκείνη την ημέρα, ήταν λίγο μετά από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Έμαθα τα νέα, άσχημα νέα. Όταν μεγάλωνα ήμουν περισσότερο θαυμαστής του Τζόρνταν παρά του Κόμπι, αλλά καθώς πέρναγαν τα χρόνια καταλάβαινα πόσο μεγάλος ήταν, πόσο ανταγωνιστικός ήταν, πόσο φανταστικός ήταν τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Ήταν μια μεγάλη απώλεια για το μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.