Ολυμπιακός: Δεν έχει παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, λείπει ο σκόρερ (pic)

Ολυμπιακός: Δεν έχει παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, λείπει ο σκόρερ (pic)

Αντωνία Σπανού
Ολυμπιακός: Δεν έχει παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, λείπει ο σκόρερ (pic)
Ο Ολυμπιακός, μετά από 10 αγωνιστικές στην Euroleague, δεν έχει κανέναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η Euroleague συνεχίζεται κανονικά και έχουμε φτάσει αισίως στην 13 η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι ελληνικές ομάδες είναι μέσα σε εκείνες που έχουν χάσει ματς εξαιτίας του κορονοϊού, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο ματς σε εκκρεμότητα, αναμένοντας να δώσει το πρώτο εξ' αναβολής, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αύριο (8/12).

Στην τελευταία του εμφάνιση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όπως και κόντρα στην Μπασκόνια, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν εμφανίστηκε καλή, έχοντας πάντως δικαιολογίες. Η ελληνική ομάδα «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό και έχει εδώ και καιρό (1 μήνα) εκτός τον Χάρισον, με αποτέλεσμα να στοιχίζει πάρα πολύ αυτό, κυρίως επιθετικά.

Είναι φανερό ότι οι Πειραιώτες ψάχνουν λύσεις, αλλά δεν βρίσκουν στόχο και αυτό τους κάνεις όλο και πιο νευρικούς. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τελευταία θέση στα τρίποντα σε όλη την Euroleague, αφού εκτελεί με 32.9%, ενώ γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η αστοχία στην επίθεση, κάνει πολύ δύσκολα τα πράγματα, συνολικά στο παιχνίδι για τους παίκτες του Έλληνα κόουτς.

Ένα άλλο στοιχείο που αποδεικνύει ότι στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονται, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΨΗΦΙΟΣ, ΛΕΙΠΕΙ Ο ΣΚΟΡΕΡ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, αλλά άρχισαν να έρχονται ατυχίες και αυτό άλλαξε. Αρχικά ο τραυματισμός του Χάρισον, έβγαλε ένα μεγάλο όπλο από την φαρέτρα του Γιώργου Μπαρτζώκα και ακολούθησε η περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Είναι χαρακτηριστικό κανείς από τους «ερυθρόλευκους» δεν έχει καταφέρει να έχει διψήφιο μέσο όρο πόντων, μετά από 10 παιχνίδια. Ο Μάρτιν και ο ΜακΚίσικ είναι πρώτοι σκόρερ με 9.5 πόντους ο καθένας, ενώ ακολουθεί ο Πρίντεζης με 9.2 πόντους. Ο Σλούκας έχει 8.3, ενώ ο Χάρισον έχει 7.6 πόντους και ο Βεζένκοβ έχει 7.4.

Όπως γίνεται φανερό, λείπει ο παίκτης σκόρερ, που θα «τραβήξει» την ομάδα του στα δύσκολα, με τους πόντους να είναι μοιρασμένοι και να λείπει ένα σημείο αναφοράς. Οι έμπειροι Έλληνες παίκτες, που αποτελούν τον κορμό της ομάδας, δεν έχουν ξεχωρίσει επιθετικά και κανείς ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό, με εξαίρεση τον Μάρτιν, ο οποίος δείχνει ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας του.

Η δυσκολία στην επίθεση και στο σουτ είναι φανερή και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Χάρισον θα δώσει λύσεις, αφού αυτός ήταν και ο λόγος που είχε αποκτηθεί ο Αμερικανός γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός είναι στην προτελευταία θέση στην Euroleague, επιθετικά, σκοράροντας μόλις 75 πόντους ανά παιχνίδι, με μοναδική χειρότερη ομάδα να είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με 73.3 πόντους. Εκτός από τα τρίποντα που είναι τελευταίος, είναι και στα δίποντα στην 16η θέση της Euroleague, οπού δείχνει και το πρόβλημα που υπάρχει.

Οι ταλαιπωρία που έχει περάσει η ελληνική ομάδα έχει επηρεάσει σίγουρα κομμάτια του παιχνιδιού της, η προσαρμογή των νέων προσώπων θέλει χρόνο και γίνεται φανερό ότι αυτό φαίνεται έντονα στην επίθεση της ομάδας του Μπαρτζώκα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει απέναντι του την Μπαρτσελόνα, μια από τις καλύτερες και πιο επιθετικές ομάδες της διοργάνωσης και θα πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα το παιχνίδι του, για να την αντιμετωπίσει.