Αναντολού Εφές - Μπάγερν 71-74: Δεν τη σταματάει κανείς!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αναντολού Εφές - Μπάγερν 71-74: Δεν τη σταματάει κανείς!
Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε την τρομερή πορεία της, πέρασε και από την Κωνσταντινούπολη καθώς επικράτησε της Αναντολού Εφές με 71-74 και παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά δέκα πόντων στις αρχές της τελευταίας περιόδου αλλά έκανε τρομερό finishμε ηγέτες τους Μπάλντγουιν-Ρέινολντς. Κάκιστο επιθετικά παιχνίδι από την Εφές η οποία έσπασε τα καλάθια έξω από τα 6.75.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε απλά ανταγωνιστική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το παιχνίδι παίχθηκε με τους δικούς της κανόνες. Κι ας προηγήθηκε η Εφές με 10-3 έπειτα από 3:30 αγωνιστικά λεπτά. Η πληθωρική παρουσία του Ουέιντ Μπάλντγουιν έπαιξε καταλυτικό ρόλο, όπως και η αποτελεσματικότητα των Ντέντοβιτς, Ζίπσερ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 23-22 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά η δεύτερη περίοδος ανήκε στους Γερμανούς.

Η Εφές χρειάστηκε περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά για να βρει το πρώτο της καλάθι, η Μπάγερν έκανε 0-10 σερί και προηγήθηκε με 23-32. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχε εξελιχθεί χειρότερα για την τουρκική ομάδα αλλά σ’ εκείνο το σημείο βρήκε τρία μακρινά σουτ, μάζεψε τη διαφορά (34-35, 18:20), μη καταφέρνοντας όμως να περιορίσει τη δράση του Μπάλντγουιν πήγε στα αποδυτήρια με -5 (37-42).

Η Εφές απέδειξε ότι μπορεί να παίξει και άμυνα, αυτό έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο. Για την ακρίβεια περιόρισε την Μπάγερν στους οκτώ πόντους κάπως έτσι απέκτησε την πρωτοπορία στο σκορ (57-50, 30’) χάρη στη δράση του Τίμπορ Πλάις κάτω από τη ρακέτα. Στο ίδιο διάστημα η γερμανική ομάδα είχε 3/12 σουτ (της κόστισε η αποχώρηση του Ντέντοβιτς λόγω τραυματισμού) αλλά και η περιφερειακή γραμμή της Εφές δεν τα πήγε καλύτερα καθώς στο τέλος της περιόδου είχε 5/18 τρίποντα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν διαφορά ασφαλείας (62-52), μη έχοντας όμως διάρκεια στην απόδοσή τους, αυτό αποδείχθηκε ανέφικτο (66-60, 36’). Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μπάγερν και όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά παίρνοντας πόντους από τους Μπαμπ, Ρέινολντς αλλά προηγήθηκε με 70-72 (39’). Θα μπορούσε μάλιστα να είχε «καθαρίσει» τη νίκη, αλλά μια κακή επιλογή στην επίθεση είχε το ανάλογο κόστος. Η μία εύστοχη βολή του Λάρκιν (71-72), διατήρησε το πλεονέκτημα στην Μπάγερν. Ο Μπάλντγουιν εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη τοποθέτηση στο γήπεδο της πεντάδας της Εφές κι έδωσε έτοιμο καλάθι στον Ρέινολντς (71-74), 11’’ πριν το τέλος. Η Εφές βρήκε ελεύθερο τρίποντο στην τελευταία επίθεσή της, αλλά ο Μίτσιτς ήταν άστοχος κι έτσι ολοκληρώθηκε μια τρομερή έκπληξη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν «έπνιξε» στην άμυνα τους Λάρκιν, Μίσιτς και στ κρίσιμο σημείο εκμεταλλεύτηκε τον όγκο του Τζέιλεν Ρέινολντς στη ρακέτα. Γενικώς το παιχνίδι της ήταν πιο στοχευμένο από αυτό της Εφές.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν ήταν ο μαέστρος της Μπάγερν και τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ-νταμπλ (15π., 11ασ.), ενώ ο Τζέιλεν Ρέινολντς έκανε τρομερή τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βίλερ Μπαμπ έδωσε πνοή στην Μπάγερν με το μακρινό σουτ του στην τελευταία περίοδο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Κρις Σίνγκλετον πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, ο Κρούνοσλαβ Σιμόν δεν είχε περισσότερα από δύο-τρία καλά αγωνιστικά λεπτά ενώ για την Μπάγερν, Τζαχουάν Τζόνσον και Μάλκολμ Τόμας ήταν σα να μην αγωνίστηκαν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η τρομερή άμυνα της Μπάγερν η οποία οδήγησε στην απελπιστική αστοχία (6/25) της Εφές στο τρίποντο και κυρίως στο γεγονός ότι αποσυντόνισε την επιθετική λειτουργία της τουρκικής ομάδας.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Εφές έκανε ένα από τα χειρότερα (επιθετικά) παιχνίδια της, η δε Μπάγερν περιορίστηκε στους οκτώ πόντους στην 3η περίοδο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τρομερή ενέργεια του Μπάλντγουιν στη δεύτερη περίοδο η οποία κατέληξε σε κάρφωμα μπροστά στον Τίμπορ Πλάις.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 37-42, 57-50, 71-74.