Ο Μίτσιτς χρειάζεται επειγόντως το… alter ego του

Gazzetta team
Ο Μίτσιτς χρειάζεται επειγόντως το… alter ego του
Ο Βασίλιε Μίτσιτς χαρακτηρίζεται από αγωνιστική αστάθεια, είναι προφανές ότι χρειάζεται την άμεση επιστροφή του alter ego του και η Euroleague Greece γράφει για το μοναδικό καλό παιχνίδι του Σέρβου γκαρντ στη φετινή χρονιά το οποίο έγινε παρόντος του Σέιν Λάρκιν.

Είναι ευνόητο ότι η δυσλειτουργία που παρουσίασε η Αναντολού Εφές στους πρώτους έξι αγώνες της στη φετινή Euroleague είναι συνέπεια (και) της απουσίας του Σέιν Λάρκιν. Λόγω χαρακτηριστικών, ηγετικής φυσιογνωμίας αλλά και αγωνιστικού ρόλου, ο Αμερικανός δικαίως χαρακτηρίζεται ως το βασικότερο γρανάζι της αγωνιστικής μηχανής της τουρκικής ομάδας, γι’ αυτόν τον λόγο, η προβλεπόμενη επιστροφή του στη δράση (στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό) θα προσφέρει ανάσα ανακούφισης στον Εργκίν Αταμάν αλλά και στον Βασίλιε Μίτσιτς.

Το φετινό ξεκίνημα του Σέρβου γκαρντ είναι «μουδιασμένο», χαρακτηρίζεται από έντονες… αναταράξεις, αλλά και την απίστευτη αστοχία του έξω από τα 6.75. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πέρυσι σούταρε με ποσοστό 39.7% και φέτος έχει σπάσει τα καλάθια καθώς αυτό το 17.6%, προφανώς δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ικανότητάς του στην εκτέλεση. Ενδεχομένως να είναι αποτέλεσμα αγωνιστικής φόρμας, σίγουρα παίζουν ρόλο και οι συνθήκες ενός σουτ διότι απόντος του Λάρκιν, οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζουν πάνω στον Μίτσιτς.

Πέρυσι, ο Σέρβος γκαρντ κατάφερε να καλύψει με επιτυχία την απουσία του Λάρκιν (σε τρεις αγώνες) καθώς είχε 15.1 πόντους και 7.1 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ το ποσοστό ευστοχίας του έξω από τη γραμμή του τριπόντου πλησίασε το 37%. Φέτος συνέβη το αντίθετο καθώς (σε σύνολο πέντε αγώνων) είχε 11 πόντους ανά αγώνα, συμβιβάστηκε με το χαμηλότατο 20% έξω από τη γραμμή, είχε δημιουργία μέσα από τις έξι τελικές πάσες αλλά δεν απέφυγε και τα 3.4 λάθη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Μίτσιτς έγινε παρόντος του Σέιν Λάρκιν, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στον Ολυμπιακό. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν αποκαταστάθηκε το… πρόβλημα σύνδεσης με το καλάθι από μακρινή απόσταση, αλλά με 17 πόντους και εννιά ασίστ, δικαιολόγησε και με το παραπάνω τον μισθό του. Ήταν η μοναδική φορά επίσης όπου ο αριθμός των τελικών πασών του ήταν τριπλάσιος από τα λάθη του!

Τα συγκεκριμένο γεγονός δεν ήταν συμπτωματικό, αυτό το συμπέρασμα αναδεικνύεται τουλάχιστον μέσα από τη γλώσσα των αριθμών όπως και το γεγονός ότι αισθάνεται πιο άνετα στο παρκέ. Νιώθοντας την παρουσία του alter ego του, ο Σέρβος δείχνει απελευθερωμένος, δεν χρειάζεται να κουβαλήσει την πλάτη του όλη την ομάδα, αξιοποιεί το γεγονός ότι οι άμυνες δεν είναι προσαρμοσμένες επάνω του και βρίσκει περισσότερους χώρους. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι παρόντος του Λάρκιν, πέρυσι, είχε 15.8 πόντους, 6.1 τελικές πάσες με ποσοστό ευστοχίας μεγαλύτερο του 40% από μακρινή απόσταση. Αυτό το στοιχείο είναι ένα ακόμη δείγμα της επιρροής που ασκεί η παρουσία του Αμερικανού σε κάθε παίκτη της Αναντολού Εφές.