Αταμάν: «H EuroLeague σχεδιάζει να παίξουμε αγώνες το καλοκαίρι»

Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης και παραδέχτηκε πως αποτελεί ρίσκο για την Αναντολού Εφές.

Αταμάν: «H EuroLeague σχεδιάζει να παίξουμε αγώνες το καλοκαίρι»

Η αγωνιστική δράση στην EuroLeague ανεστάλη εν μέσω πανδημίας ενώ η Εφές βρισκόταν στην πρώτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 24-4.

Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο AKSAM όπου αναφέρθηκε στην απόφαση της διοργανώτριας αρχής να βάλει… άνω τελεία στη regular season ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές και εξετάζονται διάφορα σενάρια.

«Θεωρώ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πιο υπεύθυνο από την EuroLeague για την κατάσταση με τον κορονοϊό. Άργησε να την χαρακτηρίσει πανδημία και η EuroLeague σταμάτησε πάνω στην ώρα. Η διακοπή έχει ρίσκο για εμάς. Ήμασταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της σεζόν και στις δύο διοργανώσεις. Θα επιστρέψουμε στην κατάλληλη φόρμα; Αυτό είναι το ρίσκο. Θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία με τους παίκτες μας και ελπίζω να βρεθούν στο 70-80%. Κανείς παίκτης δεν πιστεύω ότι θα είναι όπως πριν τη διακοπή.

Οι παίκτες μας προπονούνται ατομικά στο σπίτι τους. Εκτός από τις όποιες δυνατότητες έχουν στο σπίτι τους, εμείς ανοίγουμε τις εγκαταστάσεις μας για δύο ώρες καθημερινά. Αν ένας παίκτης θέλει να δουλέψει, του διαθέτουμε έναν προπονητή για να τον καλύψει, χωρίς φυσικά να υπάρχει επαφή».

Κατέληξε, δε λέγοντας: «H EuroLeague σχεδιάζει να παίξουμε αγώνες το καλοκαίρι, αλλά πρώτα θα δώσει στις ομάδες ένα μήνα για να προετοιμαστούν. Οι δύο εβδομάδες θα είναι καραντίνας για τους παίκτες που θα έρθουν από τις ΗΠΑ. Τις άλλες δύο εβδομάδες θα κάνουμε προπονήσεις».