EuroLeague: Σκέφτεται τουρνουά σε μια πόλη – Τα τέσσερα πλάνα για να τελειώσει η σεζόν!

EuroLeague: Σκέφτεται τουρνουά σε μια πόλη – Τα τέσσερα πλάνα για να τελειώσει η σεζόν!
Ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της EuroLeague Basketball, Έντουαρντ Σκοτ αποκάλυψε τα τέσσερα πλάνα για να ολοκληρωθεί η σεζόν, μεταξύ αυτών η διεξαγωγή τουρνουά σε μια πόλη!

Μεταξύ των πλάνων ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει πέσει στο τραπέζι η προοπτική να διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια σε μια πόλη, ακολουθώντας το φορμάτ του Ευρωμπάσκετ, έπειτα από 15 ημέρες προετοιμασίας και προπονήσεων.

Από τις 12 Μαρτίου, όταν δηλαδή ανεστάλη η αγωνιστική δραστηριότητα εν μέσω κορονοϊού, η EuroLeague Basketball έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή στη δράση όταν οι συνθήκες το επιστρέψουν. Αρχικώς, ο Τζόρντι Μπερτομέου έθεσε ως αρχική ημερομηνία τις 11 Απριλίου ενώ κατόπιν της τηλεδιάσκεψης μεταξύ των 11 ομάδων με εγγυημένο συμβόλαιο, η αγωνιστική δραστηριότητα ανεστάλη μέχρι νεοτέρας. Εξ αρχής, τέθηκε ως προτεραιότητα οι ομάδες να ακολουθήσουν το υπάρχον φορμάτ, ήτοι να δώσουν τα έξι παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος της regular season κι εν συνεχεία να συμμετάσχουν στα playoffs με στόχο την πρόκριση στο Final 4.

«Τα σενάρια είναι επί του παρόντος… άπειρα όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες» εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην EL PAÍS ο επιχειρησιακός διευθυντής της EuroLeague Basketball, Εντ Σκοτ. «Αρχικώς, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε. Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων (σ.σ. διαβολοβδομάδες). Τρίτον, αν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη! Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με κόσμο όμως αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τα ματς κεκλεισμένων των θυρών εγγυώνται τηλεοπτική κάλυψη και online μετάδοση μέσω του Euroleague tv.

Εν συνεχεία ο Σκοτ προχώρησε σε λεπτομέρειες: «Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12. Το συγκεκριμένο διάστημα εγγυάται την υγεία των αθλητών.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.