Σφαιρόπουλος: «Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι παρόμοια με την Ελλάδα, πρέπει να ακούμε τους ειδικούς»

Σφαιρόπουλος: «Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι παρόμοια με την Ελλάδα, πρέπει να ακούμε τους ειδικούς»

Σφαιρόπουλος: «Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι παρόμοια με την Ελλάδα, πρέπει να ακούμε τους ειδικούς»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και μίλησε στο gazzetta.gr για την επίδραση του κορονοϊού στο Ισραήλ και για την καθημερινότητά του που άλλαξε.

Ο κορονοϊός έχει μπει στην καθημερινότητά ολόκληρου του πλανήτη. Η εξάπλωση του συνεχίζεται σε άλλες χώρες με μικρότερο ρυθμό και σε άλλες με μεγαλύτερο/

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για το πως βιώνει ο ίδιος κι η οικογένειά του την κατάσταση στο Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται και για το πως περνάει την καθημερινότητά του.

Coach περιέγραψε μας πως είναι η κατάσταση στο Ισραήλ σχετικά με τον κορονοϊό. Ο κόσμος πως αντιδράς τις οδηγίες της κυβέρνησης;

Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι λίγο πολύ όπως και αυτή στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση άμεσα προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του ιού επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα. Όπως και στην Ελλάδα έτσι κι εδώ δόθηκε εντολή να κλείσουν εστιατόρια, καφετέριες, μουσεία και όλοι οι χώροι στους οποίους μαζεύεται κόσμος.

Τις πρώτες μέρες ο κόσμος ήταν λίγο πιο χαλαρός σε αυτά μέτρα, όσο περνούν οι μέρες συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο την σοβαρότητα της κατάστασης με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί στα σπίτια τους. Ακόμη υπάρχουν κάποιοι που είτε κάνουν τζόκινγκ έξω είτε γυμνάζονται σε δημόσιος χώρους . Χθες ο πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα και μεταξύ όσων ανέφερε συνέστησε να μην βγαίνουν ούτε για γυμναστική έξω. Να μην γίνονται δραστηριότητες ακόμη κι αν υπάρχει απόσταση.

Προς το παρόν αυτό είναι σύσταση, αλλά θεωρώ πως αν συνεχιστεί ίσως υπάρξει σχετική απαγόρευση.

Είσαι μέλος μίας ομάδας με αρκετούς ξένους παίκτες. Πιστεύεις πως για αυτούς είναι λίγο πιο δύσκολο. Είτε θα είναι οι οικογένειές τους στην πατρίδα τους είτε θα τις έχουν μαζί, αλλά δε θα αισθάνονται ασφάλεια…

Είναι διαφορετικό να δουλεύεις στο εξωτερικό χωρίς την οικογένεια σου από τα να είναι μαζί σου. Όταν είσαι μόνος σου είναι πιο δύσκολο διότι θα πρέπει να μείνεις στο σπίτι ξέροντας πως τα παιδιά κι η σύζυγός σου είναι μακριά.

Αν είναι όλη η οικογένεια μαζί σου στο εξωτερικό είναι κάπως καλύτερο.

Εγώ είμαι με την οικογένειά μου στο Τελ Αβίβ διότι είχαμε οργανώσει από την πρώτη στιγμή τα απαραίτητα. Εχουμε προμηθευτεί τρόφιμα, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε στην Ελλάδα από τη στιγμή που είμαστε όλοι μαζί.

Αν πετούσαμε για την Ελλάδα θα ήταν ένα ρίσκο και θα έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα 14 ημερών. Ούτε εδώ κυκλοφορούμε έξω βέβαια απλά στην Ελλάδα επειδή οι συγγενείς θα είχαν καιρό να μας δουν, θα ήταν δύσκολο.

Για δικό μας καλό, αλλά και των συγγενών και φίλων κρίναμε καλύτερο να μείνουμε στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι είναι ένας τεράστιος οργανισμός και ξέρω πως οτιδήποτε ζητήσουμε θα μας το παρέχουν άμεσα. Από την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι οτιδήποτε. Δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουμε το ταξίδι.

Πως είναι η καθημερινότητά σου;

Η ζωή μας έχει αλλάξει, δεν έχει τους εξοντωτικούς ρυθμούς στους οποίους έχουμε συνηθίσει. Αντιθέτως είναι πιο χαλαροί οι ρυθμοί μας πλέον. Μένουμε στο σπίτι, παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια με την οικογένεια.

Ο γιος μου παρακολουθεί virtual σχολείο. Κάθε πρωί παρακολουθεί τα μαθήματα διαδικτυακά με εργασίες κλπ. Αυτό είναι καλό γιατί απασχολείται και προοδεύει στο σχολείο.

Εγώ με την γυναίκα μου κάνουμε κάποιες δουλειές. Εγώ κάποιες ώρες μελετάω και μπασκετικά θέματα. Με ηρεμία και με περισσότερο χρόνο προσπαθώ να βλέπω κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, τι μπορούμε να αλλάξουμε ή να τσεκάρω παλιά παιχνίδια.

Περνάμε πάντως αρκετή ώρα οικογενειακά κάτι το οποίο μας λείπει κατά τη διάρκεια της σεζόν κι είναι πολύ σημαντικό για μας.

Κλείνοντας θα στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

Δεν είναι μόνο για τους Έλληνες ή τους Ισραηλινούς, αλλά για όλο τον κόσμο. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, πρέπει να καταλάβουμε πως για κάποιο διάστημα πρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας. Ο κορονοϊός είναι μέρος της καθημερινότητάς και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα.

Σίγουρα θα υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις είτε σε εταιρείες είτε στις οικογένειες για αυτό πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας μέσα στο σπίτι μας χωρίς πολλά έξοδα και να μείνουμε θετικοί μέχρι να περάσει το μεγάλο αυτό πρώτο… κύμα.

Ευελπιστώ μετά την πρώτη… κρυάδα που έχουμε φάει πως τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Πόσο γρήγορα θα βελτιωθούν δεν το ξέρει κανείς. Ακούμε τους ειδικούς που γνωρίζουν καλύτερα από μας.

Σίγουρα θα επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Το πιο σημαντικό είναι μείνουμε υγιείς ώστε να απολαύσουμε σε λίγο καιρό την κανονικότητα.